| costis a întrebat:

S-a pus o intrebare despre o rubrica ateism. Intrebarea este: de ce sunt atat de panicati si revoltati ateii de ideea crearii unei rubrici "Ateism"? Mie mise pare benefica pentru ei; daca persoana a de la confesiunea b iti face capul mare, ii dai frumusel redirectionare pe Religie, si ai ramas in liniste pe Ateism, unde iti poti dezvolta teoriile si emanatiile.

Răspuns Câştigător
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ateismul nu-i religie deci sa fie!

37 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Sunt panicati, ai? Ce spirit de observatie ai,mai, mai ca observi si ce nu este. Eu nu vad de ce o rubrica noua intitulata "ateism" ar reprezenta un inconvenient pentru atei si nici nu am observat "panica" dintre ei? Ba din contra, cred ca s-ar distra toti pe cinste, ar da Mega Party acolo si nu v-ar invita si pe voi, sac.

| costis explică (pentru Inferno):

Eu cred ca daca s-ar face rubrica ateism, ai fi tot pe religie popotzon.

| Inferno a răspuns (pentru costis):

Da normal ca tot aici ar sta, deoarece vorbim de polemici religioase. Slabe sanse sa se nasca polemici religiose intre doi atei. In adevar, pot exista polemici religiose si intre oameni cu convingeri religioase identice, dar nu e cazul aici, acelea sunt de regula mult mai avansate si necesita un nivel de inteligenta si cultura evident superior acestui site.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Se putea sa lipseasca martie din post?
Deja a devenit plictisitor...

NOname
| NOname a răspuns:

Costis, "discriminare" îţi spune ceva? Iar "dreptul la opinie"? Iar "logica" (care din postarea ta lipseşte)?

Aici vei găsi nenumărate argumente. Reciteşte-le de atâtea ori, de câte ori este nevoie ca să te dumereşti. Iar dacă nu şi nu, asta e, nu tuturor a fost dat să înţeleagă elementarele noţiuni de logică.

- http://www.tpu.ro/......a-stiu-de/

Pentru comentariile injurioase şi atacuri la persoană, de care eşti deranjat şi care apar indiferent de preferinţele religioase ale utilizatorilor, există funcţiile "Raportează" şi "Contact". Eşti liber să le foloseşti (când într-adevăr este cazul).

Iar dacă de fel nu ai loc de ceilalţi pe TPU la categoria "Religie", destinată tuturor, poţi oricând să renunţi la accesarea ei pe acest site şi să te muţi pentru dezbateri religioase pe un site exclusiv creştin, unde comentariile non-creştinilor, non-ortodocşilor, etc. sunt cenzurate şi domneşte un fel de comunism religios, unde toţi se aprobă între ei.

Şi nu cred că ateii sunt panicaţi (revoltaţi de absurd şi stupiditate, da, poate, dar şi amuzaţi), ci mai degrabă religioşii incapabili să-şi susţină "adevărurile absolute" cu dovezi şi argumente viabile şi deranjaţi de adevăr, găsind ca ultima soluţie alungarea celor care îşi permit să gândească diferit...să gândească.

Problema e la tine, nu la ceilalţi.

Sănătate!

| costis explică (pentru NOname):

Esti cumva administrator si nu stiu?
Nu crezi ca dreptul la opinie poate fi exprimat si fara atata porcaiala?
Daca ar fi rubrica ateism, s-ar manifesta fiecare pe domeniul lui, fara cearta. Nu inteleg de ce e atata impotrivire.

| NOname a răspuns (pentru costis):

Stai liniştit, şi fără atei v-aţi mânca între voi, cum faceţi şi acum de altfel. : ))
http://i.imgur.com/X2piCOB.png
Sau propui să se înfiinţeze zeci de mii de categorii pentru fiecare religie şi sectă în parte, doar ca să fii tu împăcat şi necontrazis de nimeni? : ))

Poti sa ne lasi sa ne mancam intre noi, decat sa ne muscati intre voi.

| NOname a răspuns (pentru costis):

...şi chiar dacă prin absurd, să zicem, s-ar înfiinţa o astfel de categorie, poţi garanta că nu vor mai apărea la "Religie" postări de tip "De ce ateii nu vor să creadă în zeul meu?", "Nebunul zice în inima lui: Nu există Dumnezeu!", "Ce răi sunt ateii şi ce buni suntem noi!", "Cum să-i facem pe păcătoşii de atei să creadă în zeul nostru?", "Haideţi să încălcăm drepturile de om unui anumit grup de oameni, că religia ne învaţă să-i urâm şi să-i hărţuim! Iar noi suntem foarte drepţi şi credincioşi. Cum să nu respectăm toate stupidităţile biblice, chiar dacă ele presupun violenţă, nedreptate şi discriminare? Cum să ne vedem de treaba noastră şi să-i lăsăm pe ceilalţi în pace?", "Popii sunt nişte sfinţi, săracii de ei, şi ne-ar trebui cât mai multe biserici, că nu-s destule", "Îndoctrinarea religioasă din şcoli este foarte bună, la fel şi finanţarea cultelor religioase din banii publici", "Ateii sunt posedaţi de diavoli", "Ateii sunt satanişti, orbi, bolnavi, morţi, degeaba...", "Ateii vor arde în iad (că aşa am zis eu - prietenul meu imaginar)", etcetera?

Eşti conştient, costis, că majoritatea polemicilor de la această categorie sunt provocate tocmai de astfel de postări şi mentalităţi? Mereu se găseşte câte un deştept care să aprindă fitilul şi nu ar fi cu nimic diferit nici dacă s-ar înfiinţa o categorie separată pentru atei (cu agnosticii, apropo, ce ai de gând sa faci?). Mereu ar fi provocaţi de tot felul de comentarii stupide şi acide, în care sunt vizaţi şi ar avea tot dreptul să se apere.

Stai linistita. Imi dau seama ca lipsirea ateului de religie e ca un fel de operatie fara anestezie. Saracul ateu... ce s-ar face fara religie?

| Dandanache a răspuns:

Interesant. Solicit o rubrica noua, "Boli si afectiuni", pentru cei care nu sunt sanatosi si, prin urmare, nu ar trebui sa raspunda la rubrica Sanatate. Orice utilizator care va fi descoperit ca nu sufera de nimic va fi redirectionat urgent catre rubrica Sanatate.

| costis explică (pentru Dandanache):

Este cu totul altceva. Pe rubrica sanatate, cei cu probleme nu ii bombardeaza cu batjocuri si teorii pe cei sanatosi.

| Dandanache a răspuns (pentru costis):

Sa urmaresti mai des rubrica, sa vezi de exemplu rateurile si problemele sexuale ce feedback primesc. Dar raspunsul tau evidentiaza altceva: tu nu ai o problema cu ateii, ci cu cei care care se exprima batjocoritor. Aici nu mai e nevoie de o noua rubrica, e suficient regulamentul.

| mODIN a răspuns:

De ce sa mai faca o categorie? Intrebariile ateilor sunt despre religie. De ce sa nu se faca o rubrica de crestinism? Care-i diferenta.

| costis explică (pentru mODIN):

Este mare diferenta. De ex, de Sf Nicolae nu mai vine Preadulce sa imi zica "nicu, nicu, prapaditu", ci postam despre Sf Nicolae, mai spunem un La multi ani...
Pe scurt, dispar murdariile.

| OnuOnulică a răspuns:

Cel mai bine ar fi să fie o categorie Creștini și o categorie de Atei!
Sau să ne lase nouă categoria Religie și să nu mai posteze nici un Ateu. ✞

| Dandanache a răspuns (pentru OnuOnulică):

"Sau să ne lase nouă categoria Religie și să nu mai posteze nici un Ateu. ✞"

Iubire, tu nu postezi mai nimic la Religie in afara de vesnicul "Vreau doua categorii". E singurul lucru care te aduce pe aici si, daca prin absurd s-ar indeplini visul tau, practic tu nu ai mai avea subiect de discutie si niciun motiv sa intri la aceasta categorie. Esti inactiv si inutil, prin aport, fata de categoria Religie, si esti cam ultimul care ar trebui sa emita pretentii.

Stii de ce majoritatea crestinilor de pe TPU nu sunt de acord cu excluderea ateilor de la aceasta categorie? Pentru ca au o minima educatie teologica si nu se simt nesiguri in polemici religioase. Restul, un numar mic, sunt timorati, si raspunsurile lor sunt de regula banalitati, extrem de fragile la cea mai mica critica. Compara raspunsurile lui besleaganicolaecosmin cu ale lui milan9, si poate poate intelegi de ce primul nu mai vrea atei la religie, dar ultimul vrea.

| costis explică (pentru OnuOnulică):

@"să ne lase nouă categoria Religie "?
Onule ce-ai patit? Pai rugaciunea de dimineata a ateului se termina "si nu ne lipsi pe noi de religie".

| costis explică (pentru Dandanache):

"Ateul fara religie e ca rama in desert" (vechi proverb abisinian)

| Mădă0611 a răspuns (pentru OnuOnulică):

Dragoste si dex ar trebui impartita pe varste, nu? parca te-am vazut pe acolo si nu cred ca ai mai mult de 11 ani. Vaaaaai, ce lusine lusinoasa. :O De fapt, toti cei sub 15 ani ar trebui sa aiba acces numai la categoriile "benzi desenate", "educatie si cultura" si "timp liber", sa ne lase noua restul si ei sa nu mai posteze pe acolo. smug

| Mădă0611 a răspuns:

":(( atei e lăii, nu putem sa-i injulam toata ziua pe TPU si sa palem mistoc, vlem o categorie a lol sa plece dlacu de aici :((( weeee, tanti clistina, te lugam, asculta-ne lugamintile, sau te dlistugem plin lugaciune"
http://www.badpolitics.ro/......ciunea.jpg

Apropo, de ce nu va rugati lui dumnezeu sa-i posedeze pe admini si sa faca acea categorie? :>

| Kaℓi a răspuns (pentru Mădă0611):

Gotcha! big grin
..."vlem o categorie a lol sa plece dlacu de aici "
categoRie!winking

| sublime89 a răspuns:

Eu n-am vazut vreun ateu panicat si revoltat din cauza asta.

| costis explică (pentru sublime89):

Vezi si tu raspunsurile lui : Dario, Mada, Enciclopediaprostiei, PredulceleFin (sunt doua intrebari: Andra si MPITractoristu)

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

laughing eu panicata si revoltata? Nu mai fura vinul pentru impartasanie, ca ai vedenii apoi. Stiu ca va e ciuda ca desi par proasta nu sunt, e o strategie, dar asta e alta mancare de peste.

| costis explică (pentru Mădă0611):

@"Stiu ca va e ciuda ca desi par proasta nu sunt, e o strategie"
ce fata desteptica avem aici.

Cum altfel s-ar mai baga unii in seama sa faca pe inteligentii? laughing gen "studentul la teologie" de zilele trecute.

| costis explică (pentru Mădă0611):

Ce student la teologie visezi? un cristiano ronaldo cu barba n-ai vrea?

acuma sincer, ai tras mesaje private cu vreun student la teologie? (intre noi)

Mda, numai studenti la teologie visez, bleah. Vad ca o vorba ok n-ai, nici nu ma mir. Era o intrebare unde se cereau intrebari, si am oferit 2, nu ma interesa sa primesc un raspuns, unu, ca sa arate ca e inteligent, doar e student la teologie, s-a apucat sa imi raspunda la intrebarile alea, pfff. laughing De asta sunt faine discutiile cu religiosii, love struck chiar si cu tine, ca, asa cum ziceam, o vorba ok n-ai, psihologul din mine imi sopteste ceva.

| martzian a răspuns:

Crearea unei categorii pentru atei ar fi discriminatorie si NU este benefica pentru niciuna dintre parti. Eu nu sunt ateu, dar, asa cum spuneam, am exprimat un punct de vedere diferit, cu argumente de bun simt, si pe care o sa il reiau - pentru cei care l-au ratat.

Eu NU sunt de acord si o sa va spun si de ce...

Ateii de bun simt, cei care nu jignesc, nu provoaca in stil trolling si nu insulta, ne-au determinat, adesea, la a ne depasi conditia, la a ne intreba ce credem si de ce credem ceea ce credem.

Adesea intrebarile lor sunt de bun simt si ne fac sa realizam ca nu avem toate raspunsurile, smerindu-ne. Da, demersul lor ne trimite la a studia mai mult, la a fi mai profunzi, mai seriosi dar ne si taie din superioritatea pe care uneori ne-o asumam nejustificat. Nu suntem cu nimic mai buni decat ei, diferenta in viata noastra o face doar Dumnezeu.

In plus, eu cred ca ei insisi sunt aici pentru ca au aceleasi zbateri pe care le-am avut fiecare dintre noi inainte de a deveni crestini.

„Ce ar face Isus?", asta e intrebarea. Eu cred ca ne-ar spune: „lasati ateii sa vina la Mine", pentru ca ceea ce este imposibil pentru noi (convingerea omului de pacat si de realitatile spirituale) la Dumnezeu este cat se poate de realizabil. Eu sunt o dovada vie de ateu salvat.

O alta categorie pentru atei? Categoric nu! Propun ca solutie o moderare mai serioasa si mai ferma a postarilor injurioase sau cu caracter pur provocator. Iar lucrul acesta este valabil si pentru anumit „crestini", nu doar pentru atei.

PS: Adaug un lucru ce merita mentionat. Eu am invatat foarte multe lucruri de la cei cu care am opinii diferite la categoria religie. Si pentru asta nu doar ca sunt multumitor, dar m-as muta la categoria lor - unde, cu siguranta, m-ar primi, fie si pentru a ma lua la rost. Oricum, multi dintre ei sunt niste oameni de isprava, care merita atentia noastra. happy

| costis explică (pentru martzian):

Omule, oricum nu se face vreo rubrica ateism.
Insa chiar as dori sa imi dai si mie vreo 5-6 nume de atei (de pe Religie/TPU) de la care ai invatat foarte multe lucruri. Sa-i urmaresc si eu mai atent.

| Alphawolf a răspuns:

Panica? Ai temperatura! Revolta da, ma revolta naivitatea, superficialitate si egoismul unora. Sunt revoltat, motiv pentru care o sa fiu un pic acid.

Nu exista ateism fara religie! - Chiar nu poti gandi asta?

Voi care ganditi asa... sunteti egoisti si si marginiti in gandire. Voi nu aveti nevoie de adevar, nu va intereseaza dreptatea si egalitatea, voi doar vreti sa va aparati convingerea cu ORICE PRET(!), sunteti limitati in gandire de egoismul vostru.
Insa daca religiosii nu si-ar expune convingerea, nu ar face parada, construi, stabili, indoctrina, manipula, etc nici opozitie(ateism) nu ar fi. Ce e atat de greu? Ti-as da detalii mai multe, dar banuiesc ca o fac degeaba... si nici nu vreau sa(mai) jignesc.

| costis explică (pentru Alphawolf):

Se pare ca exista multe adevaruri Alph.
Oricum poti sa iti continui putin ideea si sa imi explici prin ce sunt egoist si cu ce iti afecteaza dreptatea faptul ca eu cred ca dupa moartea mea pot avea o viata, sau faptul ca ii aprind o lumanare lui taica-meu, tot pentru viata de dupa moarte. Ce iti iau eu din viata ta personala prin acest crez al meu si prin lumanarea aprinsa?

| Alphawolf a răspuns (pentru costis):

Aici e vorba de credinta organizata, de religie, nu de cea individuala(intima). Credinta organizata formeaza o institutie, este in societate, consuma, stabileste adevaruri si influenteaza decizii. Religia, prin tot ce este ea, prin ceea ce consuma, promoveaza, construieste si formeaza(caractere) are efect asupra oricarei persoane(indirect, dar are!). Deci, viata mea fiind conditionata oarecum de religie, practic e normal sa ma intereseze subiectul. In minciuni eu nu investesc, nici nu pot fi de acord cu ele, si nici nu le pot tolera. Daca religia are pretentii la adevar, la bani, la decizii, ea trebuie sa prezinte argumente, rezultate, ea trebuie sa raspunda... In orice domeniu este opozitie, normal si constructiv este sa existe si in cazul religiei. Vrand sa anulezi opozitia, care este constructiva si un drept al ateului, devii egoist(si nu numai...).

Esti liber sa crezi ce vrei si sa faci ce vrei, dar daca prin ceea ce faci, afirmi, sustii si promevezi sunt si alte persoane care depind, atunci acele persoane au tot dreptul de a se pronunta...

| costis explică (pentru Alphawolf):

Religia nu are efect asupra oricarei persoane; esti absolut liber. Iti poti stabili calea spirituala. Religia nu iti ia nimic din viata ta personala, la fel cum nu iti iau nici eu.
Si la fel cum vrei sa ai calea ta, si eu vreau sa o am pe a mea, fara sa imi vare cineva pe nas ca ideile mele sunt minciuni.
De asta nici nu prea inteleg de ce nu ai fi de acord sa fii liber pe rubrica ateism, fara sa ma intalnesti pe religie; practic nu iti doresti sa ai propria cale (de care te vaiti atata ca esti privat), ci trebuie sa imi postezi mie pe religie ca crezul meu e o minciuna. Asta este oxigenul tau Alph, si nu libertatea propriei cai spirituale.

| Alphawolf a răspuns (pentru costis):

Te rog nu fi superficial. Cred ca tu nici nu mi-ai citit raspunsul. Am specificat ca efectul religiei asupra persoanei este indirect. Chiar si prin faptul ca sunt nevoit sa interactionez cu oameni religiosi are un afect asupra mea. Toata lumea ii indoctrinata cu povestea bibilica. Daca mie societatea mi-a bagat in cap pe Dumnezeu, draci si ingeri, rai si iad, nu cumva religia a avut efect asupra mea? Intr-o tara in care este plin de biserici, popi, in care se fac nunti, botezuri, propaganda religioasa, in care este promovata si sustinuta superstitia si anormalitatea crezi ca poate cineva scapa de efectul lor? Te inseli, nu scapa nimeni. Toate alea dau o directie tarii, mentalitatea oamenilor si situatia tarii este dependenta de ele, deci si eu ma incadrez aici. Biserica primeste subventii de la stat(sunt banii tuturor), dar nici macar nu e controlata de stat(anormalitate), religia este in scoli(se indoctrineaza copiii cu superstitii). - Efect clar asupra oricarui cetatean a aceste tari. In loc sa se construiasca un spital se construieste o biserica. De ce? E corect fata de mine, fata de atei si agnostici? Spitalul este folositor, da rezultate clare, in schimb, biserica prezinta ceva concret? Nu, ea promoveaza si sustine chestii nefondate, superstitii, adica sustine anormalitatea. Nu sunt astea efecte asupra oricarei persoane? Te rog fii rezonabil.

Tu ma faci sa rad, nu ai inteles nimic. O rubrica ateism practic ar fi inca o rubrica de religie, tot intrebari si raspunsuri religioase, ar fi aceeasi chestie ca acum la religie, cam aceleasi intrebari si raspunsuri si cam acelesi persoane... Tu nu poti intelege ca nu exista ateism fara religie/credinta, asta e problema.
Eu nu inteleg de ce vrei sa scapi de atei. Daca esti convins ca urmezi un adevar, de ce ti-e frica, ce nu-ti place? Adevarul oricum va castiga, asta indiferent ca ne convine sau nu.

Sa ne ocolim nu e o solutie. Daca te intereseaza adevarul este nevoie de comunicare. Poate pe tine nu te intereseaza, dar pe mine ma intereseaza, pentru ca adevarul trebuie demonstrat si argumentat, nu impus sau doar afirmat.

| Amphytrion a răspuns:

Uitati ce,, frumos''vorbeste CREȘTINUL besleaganicolaecosmin in mesaje :,, te trimit la origini imediat imbecilule! calc pe smecheri de-astia ca tine!'' să fie inspirat tot de la creștinul de frunte Becali?