Au fost uitati dar asta nu inseamna ca au murit. Poate unul din acei zei chiar este real, viu in realitate, mort in ratiunea noastra. Si chiar daca acei zei nu exista in realitate, este nevoie doar de o mica scanteie pentru a ii aduce la viata, la viata in imaginatia umana.
"Dumnezeu inca nu a reusit sa fie contraatacat."
Nu sunt sigur de aceasta. Zeus se credea ca este responsabil de existenta fulgerelor, a putut fi contracarat de un argument stiintific.
Ce se presupune ca ar face Dumnezeu si nu poate fi explicat de stiinta?
Ceea ce ma mira pe mine,si totusi ar fi prea mare coincidenta,este gandirea omului,sentimentele, asezarea organelor astfel incat fiecare sa functioneze pentru scopul sau, si asta ma face sa cred in Dumnezeu, cum am zis, ar fi prea mare coincidenta ca din nimic sa se creeze cele enumerate mai sus.
Toate cele enumerate de dumneavoastra pot fi explicate din punct de vedere stiintific. De ce sa nu le luam pe rand. Alegeti unul din cele de mai sus, pe care dumneavoastra il considerati cel mai important si haideti sa vedem daca merge sau nu safie explicat. Eu asta va propun, ramane la latitudinea dumneavoastra daca acceptati sau nu.
Deci voi chiar nu invatati din istorie.Cum ai zis si tu "lucrurile respective au putut fi demonstrate". Deci s-a aflat ca nu zeii provocau ploaia/fulgerele(desi pe la sat se mai crede ca sfantu Ion da ploaia). Dumnezeu asta sustine ca a creat Universul(ca si alte cateva sute de zei).Iti garantez ca o sa se afle cum a aparut Universul si o sa cada si asta. Apoi o sa vina alti zei care o sa sustina alte iei prostesti si tot asa.Istoria se repeta.
Dl te inseli amarnic. Zeul tau asta Dzeu este de fapt o copie.Tu de fapt te rogi la un zeu care a fost dat uitari asa cum tu ai spus.Sau poate este acelasi zeu dar cu alt nume.Religia ta este un copy paste luate de la un alt zeu.Mai citeste mai studiaza religiile lumii si o sa ramai surpins ca inainte de zeul tau cu mii de ani a fost alt zeu care ups facea exact ce facea si zeul asta Dzeu.Si unde mai pui ca era si un Isus care avea alt nume dar care iar coincidenta a facut exact aceleasi lucruri ce le facut si Isus al vostru. Uite aici o poveste scrisa in piatra cu 3-4 mii de ani inainte de isus al vostru.Pe scurt, povestea lui Horus este urmatoarea: Horus a fost nascut pe 25 decembrie de virgina Isis Mary. Nasterea lui a fost acompaniata de catre o stea din Est, care a fost urmata de 3 regi, pentru a-l localiza pe salvatorul nou nascut. La varsta de 12 ani era un copil invatator. La 30 de ani a fost botezat de catre Anap si tot atunci si-a inceput preotia. Horus a avut 12 discipoli cu care calatorea, facand miracole, ca insanatosirea bolnavilor si mersul pe apa. Horus era cunoscut sub multe nume: Adevarul, Lumina, Fiu Ales al Domnului, Pastorul cel Bun, Mielul lui Dumnezeu si altele.
Dupa ce a fost tradat de Typhon, Horus a fpst crucificat, ingropat si dupa 3 zile a inviat.Ei ce parere ai? Acestwe texte sant scrise in piatra nu carti nu povesti scoase de mai stiu eu cine.Atunci pe cine sa crezi? Pe unu care a scris biblia acum 2-3 mii de ani sau pe altu care a scris cele de ma sus cu 3-4 mii de ani inaintea bibliei? Crestinismul este un copy paste al astuia horus.Este un fel de john dar care il cheama ion.Cu alte cuvinte acelasi personaj dar cu alt nume.Tu de la cartofi ce maninci fructul sau altceva?
Voi, marii crestini, mereu ziceti ca exista dumnezeu, fara sa va intrebe cineva, asa ca trebuie sa dovedesti, daca tot afirmati ceva, si daca vii cu dovezi care se pot aplica si altor zei (vorba lui Gaia), inseamna ca zeul tau e ca ceilalti, si daca tu insisti sa ma convingi sa cred in zeul tau, eu te intreb de ce nu crezi in ceilalti, din moment ce sunt asemanatori?
La ce zici tu nu cred ca a fost de demonstrat existenta cuiva, ci de fugit dupa castig. Daca zeul tau te nemultumeste, pentru ca il aveai doar pentru castig, si vine altcineva care se lauda cu zeul lui, tu, ca om profitor, lasi zeul tau si il alegi pe al celuilalt, asa dispar si apar zeii.
Mădă0611 a răspuns (pentru vladutGabr1el):
De ce nu mai crede in ele? Pentru ca acum exista dumnezeul cel viu. Ei, toti ceilalti zei au fost la fel de vii la vremea lor. http://i.imgur.com/7YOBh.jpg
Unii zei au aparut din necunoastere, altii din nevoie (pe langa necunoastere). Cica ratiunea nu poate sa accepte fapul ca binele suprem nu exista, nu de dumnezeu e vorba, ci de fericire + virtute, a 2-a o cam exclude pe prima, asa ca pentru ca el sa existe, e nevoie de nemurirea sufletului, viata de apoi, dumnezeu, de aceea e asa viu, pentru ca lumea are nevoie de el, cand o sa apara o oferta mai buna, o sa se schimbe situatia.
Scuze pentru n x zeu/zei. Incerc sa explic pe intelesul tuturor si repetitia e mama intelegerii :))
Teoria crearii universului a fost emisa care vine in contrariul teoriei creationiste. Si ca intrebare: Iti plac gogonelele?
Fiecare popor la vremea lui a avut zeii lui ce il face pe al tau mai deosebit decat alti?
ca cred multi in el asta nu il face real
asa cum nu il face pe mos craciun, alah etc
referitor la intrebare imi plac cartofi dar nu sunt prea sanatosi mai ales cu carne ficatul e in coma in clipele alea
Nu-i adevarat pentru ca desi am crede toti in Iisus de exemplu, nu putem fi ca El Miei sfinti, neprihaniti, buni si nu suntem altceva decat zeul care ne guverneaza. Zeii sunt in noi si nu au nevoie de vreo scriere.
Legat de Dumnezeu. Chiar in Biblie se spune ca avem puterea de-a decide pentru noi. Deci fiecare decide daca crede sau nu. Dar totusi cartofi copti sunt mai sanatosi!
Eu cred ca daca in lume sunt 7 miliarde de oameni si doar 2, 2 miliarde de crestini atunci restul ori sunt atei ori cred in zei care dupa cum se vede nu sunt uitati. Scuze!
Cum zeul Ra si alti zei pe care i-ai dat exemplu, s-au "demodat" si au fost uitati, aceeasu soarta o va avea si dumnezeu, iar Unicornul Invizibil Roz va deveni noua divinitate suprema!
Eu cred ca The Flying Spaggeti Monster va fi viitorul nostru(trolololoo)
In caz ca nu stiai: Unicornul roz si invizibil este un simbol al gandirii libere, triumful ratiunii in fata neputintei pe care o cultiva religia, oricare ar fi ea. Aceasta satira arata doar cat de fragile sunt credintele oamenilor in zeitati, deoarece, conform acelorasi argumentelor teiste (crede si nu cerceta de exemplu) ce sustin existenta lui dumnezeu, nimeni nu poate demonstra ca unicornul (inorog pe romaneste daca va e mai usor) nu exista. Dupa spusele lui Steve Eley "La fel ca toate religiile, Credinta in Unicornii Rozi si Invizibili este bazata atat pe logica cat si pe credinta. Credem ca sunt roz; stim in mod logic ca sunt invizibili pentru ca nu ii putem vedea." SURSA: http://unicornulroz.info/......ogul-asta/
Ba'al nu este un zeu in sine, este un titlu, un fel de prefix, care apare in mai multe locuri. Unul dintre ele, cel mai interesant, este Baʿal Zebûb care apare si in Biblia Evreilor si in Noul Testament, loc in care dintr-un zeu venerat local, a fost transpus direct ca printul Iadului, Belzebub, Belzebut, etc. Iar exemplele de zei care au fost transformati de crestini in ceva care era la indemana si le servea si un scop, sunt multe.
Vorbesti de niste lucruri dar nu le poti argumenta pana la capat. Si culmea ai singur raspunsul "eliminand zeul, s-a pierdut credinta in el".
Ra? Horus? Quetzalcoatl? Nanahuatzin?
Ti se pare cumva ca Shiva, Vishnu si toaaate avatarurile in care s-a incarnat sunt uitate? Kali? Sau, nu prea mai mergea intrebarea ta? Repet: dai argumente, da-le pana la capat, nu doar cu ce iti convine, luate intamplator din stiu eu ce carti de povesti.
anonim_4396 întreabă: