Hai sa nu mergem pe ideea de normalitate, ca doar e subiectiva. Daca stai sa observi, in general cand e vorba de religie, mai ales la categoria asta,"diferit" ajunge sinonim cu "gresit".
Siii apoi ajungi la asta:
http://i.imgur.com/9CYgVN8.jpg
Lasa copiii sa se joace.
Răspunsurile prosteşti se întâmplă să fie penalizate, Hørrør. Nu ştiu ce ţi se pare atât de revoltător.
Nu e nimic personal.
În loc să insulţi gratuit şi să te agiţi pentru un lucru pentru care "nu vă pasă", mai bine te-ai întreba unde greşeşti şi ai încerca să te corectezi, căci faci nenumărate greşeli de logică şi afirmaţii nefondate, nemaivorbind de cele agresive fără motiv şi lipsite de bun simţ.
Iar voturile sunt menite să descurajeze acest tip de comportament şi la alţii, căci prostia are tendinţa să prindă.
Contribui şi eu la sănătoasa dezvoltare a societăţii cum pot.
Cu plăcere! : )
Data viitoare cand dai voturi mai bine si argumenteaza de ce sunt prostesti. Problema este ca nici argumente nu ai. Mdea. Unora le trebuie ceva ma mult sa se dezvolte intelectual..Inteleg.
De exemplu de ce mi-ai dar eronat la asta?
"Exemplu:
Intrebare:"Crezi in Dumnezeu?"
Raspuns:"Bineinteles" => eronat.
E un fapt. Nu ma credeti spuneti si va dau link.
"
Eronat? Am spus adevarul. Nefolositor? Adica la ce e nefolositor? Este la intrebarea mea ca sa dau un reper, un exemplu.
E clar ca nu te ajuta capsorul
Nu m-am putut abtine.
RELIGIA-I controversata
Si de multi cautata
Crediciosii si ateii mereu se vor,, lupta',
Si ei toleranta o vor,, imbratisa''
Iar pacea se va instaura
Asta e doar o monstra din plugusorul pe anul asta...asa cum am promis, sa vad daca vei mai dormi la noapte sau noaptea ce vine pentru ca nu am de gand sa o pun decat pe 31....vad eu cand ![]()
Noapte buna!![]()
On topic..Horror fiecare voteza cum crede de cuvinta Nu ar trebui sa fii asa de deranjat de niste voturi, indifent din partea cui vin
Mai degraba iti atrage atentia, poate ai gresit undeva
Avem liberate de opinie si drept la vot, o poti face si tu, nu-i asa?
Nu sunt deranjat de voturi sunt deranjat de nesimtire. Uitati-va la primul meu raspuns ca acolo o sa vedeti cam cum se acorda voturile...Asta acorda numai daca este credincios iti da negativ, dar daca esti ateu vot pozitiv..nu conteaza argumentele pentru ea. Asta ma deranjeaza..De voturi ma doare undeva dar cand vad oameni atat de frustati si prosti ma ia cu greata.
Inleleg sa fii deranjat
Dar iti amintesc ca aici este un mediu virtual, nu-i cunoasti oamenii cu care te intersezi zilnic
Religia este si va fi un subiect delicat, tot fi vor conrovese intre credinciosi si atei
Incearca macar pentru cateva zile sa nu-ti mai urmaresti activitate pe site
Si invata sa bagi de seama doar lucrurile care iti convin
Asa si inca ceva... perfectiune NU exista!
Nu ma mai intereseaza. Oricum am pus intrebarea cand am observat chestia asta.
Pentru unul care nu ii pasa de voturile altora, e destul de suparat omul
, nu crezi?
Ha, ha, ha! Ghici ce? Cineva ti-a evalut raspunsul ca nefolositor si eronat! ![]()
Sincer, nu inteleg de ce, pentru ca in principiu raspunsul tau este ok de data asta. In cazul unor greseli votul poate fi un mijloc de atentionare. Cu conditia sa fie obiectiv.
De aceea eu ti-am evaluat acest raspuns, vot - folositor.
E amuzant cum doar cele negative le observam si ne deranjeaza.
Cand am inceput sa misun pe aici, stiind cum sunt, am zis sa fie ordine, 0 nefolositor si 0 eronat, apoi am vazut cum sta treaba de fapt.
Una mi-a luat la rand raspunsurile si le vota negativ, prin 2013-2014 ea ajunsese la raspunsuri gen "
" din 2012. Patetic. Si stai linistit ca si crestini de genul sunt, adica sa dea voturi dupa chef, doar ca nu stiu regulamentul si se trezesc fara dreptul de a mai vota.
Persoana respectiva e in top si sunt sigur ca nimeni nu o sa ii ia nici un drept.
Si nu neaparat ca ma deranjeaza prea tare dar am observat si mi se pare nesimtire oarecum.
Mai, ce-ai pacatuit de primesc notificari de la tine cu intarziere? Acum am primit pentru raspunsul asta.
In ochii lui Dumnezeu, raspunsurile tale sunt eronate.
Cine esti tu sa contrazici un adevarat crestin, un trimis al lui Dumnezeu pe Pamant care stie invataturile Creatorului sau? Evident, ca daca nu le stii, datoria sa de bun samaritean va fi sa te corecteze si iti va da "eronat". El vrea doar sa te ajute si sa trimita pe drumul cel bun.
Personal nu mi se pare normal, dar banuiesc ca in viziunea altora este normal, avand in vedere situatia de fata.
Eu consider toate voturile like-uri de la fani, indiferent de natura lor.
Trebuie sa realizezi ca te aflii pe UN SITE amarat, unde "legea" e facuta de niste nimeni in drum care "voteaza" crezandu-se niste genii... ![]()
Poftim un exemplu de raspuns sters la o intrebare despre logica numai pentru ca...asa a vrut un prost. ![]()
Darkmagic wrote:
"Raspuns sters pe 3 Octombrie 2014 16:37
Nu exista o ANUMITA logica ce se poate raporta la stiinta per ansamblu.
In raspunsul userului Wehrmacht se pomeneste "Logica fizica", "chimica", etc...
Depinde insa din ce punct de vedere privesti.
In fizica clasica ori in cea a fluidelor exista "o logica"...si vine fizica cuantica ce o da peste cap total.
Ai pomenit de "Logica matematica"...
In matematica clasica, 1+1=2 DAR exista matematici speciale unde spre exemplu, in sistemul binar acelasi 1+1=11 (unsprezece) ![]()
Sa-l luam pe Euclid, unul dintre autorii "Logicii", si al sau "Postulat 5". ![]()
Vine Bolyai realizatorul geometriei Neeuclidiene si-l priveste cu O ALTA logica...
Vine geometria Smarandache o geometrie în care cel puțin o axioma este fie validata și invalidata, sau numai invalidata dar în multiple feluri (în cadrul aceluiasi spatiu geometric)...si ii baga pe euclidieni intr-o ceata groasa. ![]()
Deci?
De unde, "Logica matematica, fizica, chimica"...etc, etc? ![]()
Chiar si TIPURI de logica exista cam 10, "constructiva", "deductiva", "booleana", "traditionala" (zisa si "a termenilor"), etc, etc.
"
Pai...ATATA de prost. ![]()
Concluzie?
Sunt MULTI si MULTE pe aici, carora daca le cade internetul, nu mai sunt capabili/e sa extraga un radical...dar in prostia lor voteaza cu 15 maini ca "eronat" raspunsuri care le depasesc cu mult posibilitatile intelectuale.
"Respect" bre! ![]()
In ce tip de logica incadrati voi asta?
Am uitat...la voi logica, "e UNA".
Nu poti pretinde ca raspunsurile "pro creationism" (si prin creationism, in 99% din cazuri se vorbeste DOAR despre cel crestin) sunt inteligente si folositoare. Afirmatiile bazate pe favoritism si ignoranta trebuie sa primeasca voturile corespunzatoare.
X - Cum a aparut viata?
Y - Nu stiu.
Z - Pai daca tu nu stii, inseamna ca dintre toti zeii, al meu e cel care a facut-o.
Ti se pare raspunsul persoanei Z valid? Ti se pare inteligent si folositor?
Am vazut si vad exagerat de multe raspunsuri bazate pe favoritism si ignoranta din partea voastra, a credinciosilor.
Eu va sugerez sa nu va mai victimizati degeaba.
-----------------
Sa-ti dau un exemplu :
X - eu sunt adventist, iar in doctrina adventista se interzice consumul anumitor tipuri de carne, baptistii, spre exemplu, dupa interpretarea lor biblica, nu au interdictie in a manca acestea. Dumnezeu exista si ne va judeca la sfarsit cum ma va judeca pe mine care nu am mancat si cum va judeca pe altul care a mancat si totusi a auzit de la mine ca nu e bine.Conteaza aceste lucruri asa mult?
Y - Conteaza ce spune Biblia, nu o invatatura religioasa, pentru ca Biblia este ghidul pentru un crestin, lasat de Dumnezeu. 2Timotei3:16,17
Raspunsul meu pentru Y - tot nu ai raspuns la intrebarea lui. Crestinismul e impartit in 42000 de ramuri (give or take). De ce? Pai pentru ca biblia a fost scrisa atat de prost incat fiecare ciumpalac o interpreteaza dupa bunul plac si face o noua ramura.
"ghidul pentru un crestin, lasat de Dumnezeu"... cam prost dictat acel "ghid".
Dovedeste ca dintre toate ramurile, a ta e cea corecta.
---------------------
Zi-mi si tu daca raspunsul userului Y ti se pare folositor, inteligent si valid. Daca esti sincer, recunosti ca nu.
Mai vrei exemple? Mai am multe. Si te mai miri ca voi victimele primiti voturi negative.
"raspuns care nu are probleme cu argumentarile"... buna gluma. Un raspuns bazat pe favoritism si ignoranta care nu este sustinut de argumente valide tie ti se pare ca "nu are probleme cu argumentarile"? Vorba unui filozof : Spiciles, LoL si Uatafac.
Imi place ca aveti impresia (gresita) ca raspunsurile voastre sunt bine argumentate si valide dar nu sunteti capabili sa vedeti greselile din spatele lor.
X - Originea universului?
Y - Nu stiu.
Z - Dintre toti zeii, al meu (adica cel crestin desigur) e raspunsul corect pentru ca scrie aici.
Ai dreptate, raspunzul lui Z "nu are probleme cu argumentarile". Ce orb sunt / am fost. Gata, de maine devin crestin.
Nu am vrut nici un vot inteligent. Numai ca este o chestie de opinie daca nu esti in stare sa iti dai seama nu mai ma face sa citesc raspunsuri de o pagina. EU nu cred intr-un anumit zeu care face parte dintr-o religie. Daca nu stii ce convingeri am abtine-te nene. E dreptul meu sa cred in ce vreau. Nu poti demonstra ca nu am dreptate lasa-ma cu chesti gen "eronat" Nu ai discernamant!
Cum sa spun, corectitudinea logica a unui rationament nu depinde de ce credinta ai. Si ateii, si crestinii, si musulmanii, si hindusii pot rationa corect (sau incorect).
Sunt constient.
Vezi ca incepi sa aberezi. Ai citit macar ce ti-am scris? Din comentariul tau reiese ca nu. Sau daca ai citit, nu ai putut intelege. Problema e la tine. Iti sugerez sa mai citesti de cateva ori, mai bine mai tarziu decat deloc.
"chestie de opinie"... ti-am dat cateva exemple. Zi-mi daca ti se par valide, inteligente si folositoare.
"nu cred intr-un anumit zeu"... ma doare-n cot de ce crezi tu.
"E dreptul meu sa cred in ce vreau"... asa si? Ce legatura are cu ce am zis eu?
"Nu poti demonstra ca nu am dreptate"... wtf? O_O. Facepalm
Tu ai spus de religii..Am citit pe alocuri. E clar ca TU nu ai inteles ce am spus. Iti recomand sa mai recitesti odata. Mai bine mai tarziu decat niciodata ![]()
E o chestie de opinie si este clar ca esti incuiat rau pretene daca crezi contrariul. daca nu te intereseaza ce opinie am de ce ti-ai mai dat parerea de religii si prostiile pe care le-ai mai scris. Daca nu te intereseaza de ce ma mai cicali cu enormitatile tale?
Tot ce ai scris acolo nu se aplica la mine. Cam asta este. Dar tu esti genul de dobitoc caruia daca ii zic de exemplu ca sunt Panteist zice ca nu am inteles si ca nu iti pasa ce convingeri am? Pai daca nu iti pasa de unde sti ca aberatiile alea mi se aplica mie? Nu stiu pe ce principii logice traiesti tu.
Bineînţeles, răspunsul meu e inutil. Mi-ai luat-o tu înainte pe aceeaşi idee. Eu nu înţeleg de ce eşti surprinsă mai jos că nu a înţeles ce vrei să zici. Ţi se întâmplă prima oară? Când ai văzut la TV că rata analfabetismului funcţional(să ştii să citesti, dar să nu înţelegi ce, să interpretezi prost un text) se aproprie de 44% în rândul tinerilor, ţi s-a părut că e un procent scos din burtă? Site-ul ăsta e plin de persoane care nu procesează informaţie primară. Nu leagă o cauză de-un efect. Şi bineînţeles că nu se simte sau consideră niciunul. Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul. Sau, o invenţia de-a mea, ca să realizezi că eşti prost trebuie să te ducă, cât de cât, capul.
Asta inseamna ca a critica un rationament nu e totuna cu a critica o credinta. De ex. eu cred in Dumnezeu dar pot sa critic rationamente care pretind ca demonstreaza existenta lui Dumnezeu.
Merci tu esti foarte "inteligent". Intelegi doar ce doresti. Bafta.
Acum dupa logica ta de maimuta inevoluata(ca daca nu e asta e clar ca nu e buna vointa) argumentele alea sunt de dat unui teist? Esti mai prost prietene decat credeam serios.
Ce e aia maimuţă "inevoluată"?! Nu ştiam că exista cuvântul ăsta în limba română. Probabil voiai să zici "involuată". Dar nici aşa nu are sens. Cum adică "maimuţă involuată"? Evoluată sau nu relativ a ce?
Stai pe scaun, te tolăneşti în frustrare ca porcu' în noroi de câteva ori, mai îţi bese mintea o chestie şi mai zici ceva... Amice, tu nu ştii că dacă auzi copite e mai probabil să fie cal decât zebră? Aşa şi tu. Îţi spun unul, doi, trei inşi etc că nu ai dreptate şi tu o ţii pe-a ta. Ăsta da orgoliu de neam prost. Care argumente, Gogule? Pleci de la premisa că asta urmăresc. Eu nu sunt interesat să-ţi argumentez ceva. M-a lămurit discuţia ta cu Gaia cât eşti de-n stare să pricepi un text. Să îmi pierd vremea de pomană? Chiar crezi că eu mă cobor la nivelul unei discuţii serioase cu-n prost ca tine?
Pentru că, amice, dacă eu sunt prost, înseamnă că eşti cam de cinci ori mai prost ca mine. Iar ăsta e deja caz de Obregia. Numai ăia împart la 0.
Ai deraiat prea rau de la niste perechi de voturi negative. Dar nah, asa sunteti voi astia minori pe TPU. ^_^
Dar ai grija totusi sa nu ti se ataseze suspensii de Mountain Bike.
Sunt baiat.
"Ţi se întâmplă prima oară?"... nu e vorba de "prima oara". E vorba ca am incercat sa scriu cat mai usor, cat mai simplu ca sa fiu sigur ca intelege. Dar vad ca pentru unii si "simplu" e prea complicat.
Asta alege 2 sau 3 exemple care coincid cu punctul lui de vedere si incepe sa se victimizeze.
E clar ca nu ai priceput nimic. Eu nu am spus niciodata ca versiunea mea e aia corecta, nu imi baga vorbe. Eu cred in relativitate. Sunt constient ca sunt n opinii. Dar nu esti indreptatit sa imi spui ca este eronata asa cum nici eu nu sunt indreptatit sa zic ca a ta e eronata. Intelegi? E asa greu? Asa cum iti respect tie opinia ar trebui sa o respecti si tu pe a mea. E si o chestie de bun simt. Apropo stai linistit eu nu umblu cu raportatul ca altii.
Am deraiat. Stai chill nu am vrut sa deraiez dar pur si simplu unii nu sunt capabili sa respecte si accepte opinia altor persoane. Sunt major.
Scuze. Am presupus că eşti fată pentru că Gaia e nume feminin de zeiţă. ![]()
Nu contează cât de simplu scrii. Degeaba. That was exactly my point!
Mai bine nu te bagai in seama de la inceput si faceai un lucru. Stai linistit ca daca fac greseli fac din graba, oboseala. Jignind te bagi in vorba dar dand argumente ioc. Nu ti-am spus ca esti prost degeaba. Cuvintele alea "mari" le inteleg prea bine. Oricum tu mereu vei avea o problema cu respectul fata de opinia altora. Mentalitatea lasa de dorit. Fata de tine eu nu sunt convins ca ceea ce cred este adevarat 100% asta sigur nu ai priceput-o si de aceea respect alte opinii. Dar tu o dai mereu in balarii pe aici. Nu arati ca esti destept, arati contrariul.
" Eu nu am spus niciodata ca versiunea mea e aia corecta, nu imi baga vorbe"... tot nu intelegi. O_O
Bai da cat de greu poate sa fie sa intelegi un text simplu? DU-TE LA SCOALA.
"Dar nu esti indreptatit sa imi spui ca este eronata"... daca zici "POATE ca religia mea e corecta", atunci da, ai dreptate, nu sunt indreptatit sa zic ca afirmatia e eronata deoarece nu e. DAR daca zici "versiunea mea E corecta", atunci afirmatia ta E eronata. Eu despre asta vorbesc.
"Intelegi? E asa greu? "... facepalm. Ti-am explicat de 3 ori pana acum si o sa mai ai un comentariu in cateva secunde.
"ar trebui sa o respecti si tu pe a mea"... n-are nimeni treaba cu tine daca o arzi gen "POATE". Daca insa afirmi ca versiunea ta e cea corecta, atunci avem probleme.
Asa si cu exemplele date de mine mai sus. Le consideri ca fiind folositoare si inteligente? Fi serios. Citeste de mai multe ori ce ti se ofera daca nu ai priceput de prima data.
Apropo, dupa cum am zis, te-ai victimizat degeaba. Ai luat 2 sau 3 exemple care coincideau cu punctul tau de vedere si le-ai ignorat pe celelalte care au fost "premiate" cu nefolositor si eronat pe buna dreptate.
Ti-am dat cateva exemple si ti-am cerut in fiecare comentariu sa-mi zici daca ti se par folositoare si inteligente. Vrei sa iti dau raspunsuri mai detaliate de la alte postari sa-mi zici daca sunt folositoare si inteligente? Nu-i problema, iti dau daca vrei (doar sa-mi zici). Sa vedem daca o sa zici si atunci ca au fost "premiate" pe nedrept ele fiind chiar inteligente si folositoare.
Nu poti sa ignori 99% in favoarea a acelui 1% pentru a-ti demonstra punctul de vedere. Doar te victimizezi degeaba.
Da, eşti obosit săracu'.
De o lună de când îţi văd răspunsuri ici şi colo eşti obosit! Amărâtul de tine a tras la plug.
Eu asta ti-am spus -.- Am spus si cred ca am dat de inteles faptul ca "poate varianta mea e corecta" nu am spus ca "sigur varianta mea e corecta" Eu cand zic lucruri nu voi folosi mereu cuvantul poate, desii sunt constient de existenta lui..Sunt constient ca pot sa nu am dreptate. Eu te-am inteles dar tu ti-ai facut o parere proasta despre opinia mea cum ca ar fi fixata in cui. Nu este asa. De aceea voi respecta toate opiniile mereu. Chiar din cauza existentei cuvantului "poate"...
Cica nu iti pasa dar faci acest post. pai cum vine, iti pasa sau nu?
. cred ca nici tu nu stii
Citeste ce am scris mai sus. Mi-a mai spus asta si altcineva, mai elegant cei drept.
De fel nu citesc raspunsurile altora. mori de plictiseala de fel, ori de prostie daca citesti la "religie".
Ce-ai patit ma oroare? tat credinciosii sant de vina,ba da rai mai sant astia, sa fiu al mamei, dupa ca ca sant cretinopati mai dau si voturi la misto, si traiesc ma, pe langa voi.Asta e de neconceput cata vreme rasa umana incepe de la ateu incolo! Dar dupa cum spui e vorba de cei credinciosi.m-am linistit.Sant foarte rari.Ma tem ca 1/000 sant tot prea multi, daca luam in calcul anul de la facerea lumii.Fiindca larga e calea lumii si aglomerata rau de tot,iar calea cea stramta,este atata loc pe ea, incat ma mir; cum de atatia rationali si inteligenti s-au ingramadit pe calea larga si aglomerata, dar nu i-a dus mintea sa o faca frumoasa si atragatoare pe cea stramta? fiindca sant destepti fratioare? daca alegerea e intre viata, si moarte, cum ma atatia destepti sa faca o alegere atat de proasta si sa rateze cununa cea nepieritoare? doar o faceau pentru univers si entru ei insisi? asa? ia uite unde e lumea si ce face? cu ce se ocupa? si toti dau vina pe Dumnezeu.Ca nu face ceva. CEVA? pai face.dar nu vad orbii.si asta e trist.ca toti au ochi.si ochii nu ar fi putin lucru daca te gandesti, ca numai faptul ca vedem; E O MINUNE>
Problema la mine este ca persoane ca NOName considera existenta lui Dumnezeu o eroare de logica. Cat de inapt intelecual sa fii..AM dat niste raspunsuri complet argumentate..Nu s-a chinuit sa arate ca sunt "prostesti" ea a apasat pe vot ca este usor..Habar nu are ce am aratat eu acolo nu intelege..Se mai se si supra-apreciaza.E TRIST! Eu as fi raportat-o dar nu are cum sa ii dea cineva interzicere in a vota..Ca na e in top. Dar abuzeaza de voturi si e impotriva regulamentului. Daca s-ar dichisi sa poarte o discutie in loc sa isi dea frau ideilor sale nefondate atunci da...Nu ar avea argumente asta e faza.
Ma oroare? revelion fericit, si lasa ma, toate astea ca traim putin si lumea nu o putem schimba oi, necum, planurile lui Dumnezeu.iar noname? primeste in viata ceia ce samana, fiindca cine vreodata a samanat neghina si a treierat grau?
Merci pentru raspuns! Revelion fericit si tie! Un an nou plin de realizari!
"She-Who-Must-Not-Be-Named" oricum e maniaca cand vine vorba de voturi.
Dar te-am mai vazut si eu pe site asa la unele intrebari cam in ce hal rationezi asa ca nu stramb din nas pentru ca ai tu Eronati
Va trebui sa te chinui mai mult pentru Inteligenti indiferent de apartenenta ta religioasa.
"Daca spui ca exista Dumnezeu nu este eroare de logica"... afirmatia cum ca Dumnezeu exista e la fel de corecta ca "Odin exista", " Zeus exista", "Zambazulu exista", "unicornii exista", "sirenele exista", "goblinii exista", etc. Intelegi unde bat?
Afirmatia corecta NU e "Dumnezeu exista". Afirmatia corecta e "POATE exista zei". De la "POATE pana la Dumnezeu" ai drum lung de parcurs. Prima data trebuie sa demonstrezi ca acel "POATE" se transforma in "CHIAR EXISTA" dupa care trebuie sa treci de la ZEII la ZEUL dupa care sa treci de la ZEUL la Dumnezeu. Si avand in vedere ca tu cica esti panteist, esti blocat la POATE si nu ai cum sa treci de el motiv pentru care toate afirmatiile gen "EXISTA" nu sunt corecte ci sunt bazate pe favoritism si ignoranta.
Apropo, iti sugerez sa nu folosesti termenul "Dumnezeu" cand o arzi panteist. Zi pur si simplu "zeu". Daca eu zic Brahma, tu mai mult ca sigur nu intelegi panteism, crestinism, deism, etc. Daca zic Odin, mai mult ca sigur nu intelegi panteism, deism, etc. Daca zic Avatar, mai mult ca sigur nu intelegi panteism sau deism. Intelegi unde bat? Presimt ca nu.
Ba mai mult de atat, din moment ce esti panteist, nu prea poti sa-i dai un nume acelui zeu (si cu atat mai putin sa zici numele zeului crestin care n-are nici o legatura cu panteismul) deci cea mai buna optiune pentru tine e sa folosesti termenul "zeu".
Avand in vedere ca cica esti panteist dar o arzi gen "dumnezeu exista", uite o intrebare "simpla" pentru tine :
Poti sa demonstrezi ca religia ta e corecta?
Bonus : Demonstreaza ca dintre deism, polideism si panteism, versiunea ta e corecta.
Succesuri.
Trebuie sa iti repet ca nu am spus ca pot demonstra..Cand o sa imi demonstrrezi tu cum a luat nastere universul am sa te cred..Pana atunci acesta este raspunsul meu bazat pe creationism. Aceasta este varianta mea. Nu ai cum sa o cotrariezi, pentru ca nu ai cu ce. Nu esti in stare sa accepti alte opinii. Tocmai problema asta nu este la mine ci la tine. Si aici mentalitatea lasa de dorit. Varianta mea ca a altor religii, majoritatea religiilor de pe planeta este bazata pe creatie numai ca fiecare are altfel de dogme. Eu am un raspuns care nu implica dogme ci doar o simpla opinie.
"Aceasta este varianta mea"... ok, e varianta ta dar dupa cum am zis mai sus (si recunosti si tu), nu poti pretinde ca e varianta corecta iar daca faci afirmatii gen "Creationismul e corect", acele afirmatii merita sa fie "premiate" nu nefolositor si eronat. Corect? Sigur ca da.
"Eu am un raspuns care nu implica dogme ci doar o simpla opinie"... sigur, dar ca sa fii si tu mai sincer (cu tine cel putin), in loc sa propui creationismul (panteist), nu mai bine zici si tu "nu stiu INCA"?
Nu ti se pare acel raspuns mai de bun simt? Nu ti se pare mai corect?
Nu iti da nimeni "eronat si nefolositor" daca zici "bai, eu cred ca POATE varianta aceasta e pe bune". Ba din contra, oamenii vor sa auda.
"sa accepti alte opinii"... a accepta o opinie si a asculta o opinie sunt 2 lucruri diferinte. Tu esti in stare sa accepti sa universul a fost facut cand a ragait un goblin? Sigur ca nu. Accepti ca universul este creat de marele zeu Zambazulu? Accepti ca universul este creat de 14.5 miliarde zei?
Fa diferenta dintre "ascultatul unei opinii" si "acceptatul unei opinii". Sa asculti, tot ce trebuie sa faca cealalta persoana e sa zica "bai, universul a fost facut de 14.5 miliarde zei". Bun. Poti sa dovedesti? Pai nu. Atunci nu pot sa accept opinia ta ca fiind valida. Intelegi?
Vad ca incepi sa intelegi ce-ti spun cu toate ca inca mai repet aceleasi lucruri. E chiar atat de greu?
"cum a luat nastere universul"... pai eu spre deosebire de tine, zic "nu stiu INCA". Sunt destule optiuni mai logice decat existenta unor zei. Sunt destule optiuni care nu necesita existenta unor zei.
Tu insa zici "panteism" fara sa poti prezenta ceva concret.
Iti las un citat de-al meu care ti se aplica (cel putin pe jumatate) :
"Zeii sunt refugiul pentru cei slabi si raspunsul pentru cei lenesi"
Oricum scuzele mele daca te-am jignit.Cel putin tu le meriti. Eu aveam opinia asta de la inceput, insa am raspuns ceva mai "violent" datorita altor factori sa le zic asa. Legat de panteism am dat un exemplu atunci, mi s-a parut ceva mai potrivit exemplul acela..eu de fapt merg pe teism.Dar imi place sa imi spun liber cugetator. Concret nu stiu ce sa spun. Universul este invaluit in mister ce pot sa dau concret? Sa inventez si eu chesii dogmatice? Pot sa spun ca nu stiu concretul. Eu merg pe conceptii legate de viata de dupa moarte..Adica speranta asta imi mentine acea credinta pe care o am. Nu stiu daca sa am o speranta ma face slab. In viziunea unora se prea poate. Sa stau si sa nu ma complic cu tot felul de lucruri nu stiu daca ma face lenes. Dar cu siguranta merg pe conceptiile adoptate de Osho, Blaga.
Si faza cu voturile. Voturile acelea se acordau pe abosut orice..Mai sunt tipi in situatia asta si primesc voturi si pe chestii de cultura generala doar pentru faptul ca sunt creationisti. Sunt intrebati cine a scris niste carti biblice de exemplu, ei dau nume si li se da eronat. Pai stai nene' ca asta e un fapt. De ce sa dai eronat. E cum as zice ca Muntii Carpati se afla in Romania si mi s-ar da eronat. Asta este faptul care m-a deranjat. Am dat si acel exemplu la inceput. Te intreaba cineva daca crezi in Dumnezeu. Tu zici ca da. Asta inseamna ceva eronat? Adica e eronat si nefolositor ca tu crezi asta daca cineva te intreaba?
"doar pentru faptul ca sunt creationisti"... nu chiar. Ti-am zis mai sus cum e cu creationismul (indiferent de religie). Poti fi creationist, esti liber sa crezi ce vrei dar nu poti pretinde ca este si raspunsul corect. De indata ce ai pretins ca e corect, TREBUIE sa primesti nefolositor si eronat.
Repet : fie ca esti (nu doar tu) panteist, deist, polideist, crestin, hindus, etc, trebuie sa zici "POATE" nu sa pretinzi ca acei zei chiar exista.
Cei care primesc voturi negative nu primesc doar pentru ca sunt creationisti ci pentru ca pretind ca creationismul este raspunsul corect.
"ei dau nume si li se da eronat"... pentru ca la multe carti biblie nu se cunosc adevaratii autori. Ce zici, oare sa fie acesta motivul?
"Asta inseamna ceva eronat"... asta tine de credinta ta personala, nu trebuie sa primeasca nici un vot DAR vrei sa-ti dau exemple de raspunsuri premiate de religiosi cu folositor si inteligent dar care sunt absurde? Vrei sa iti dau exemple de raspunsuri care au luat funda dar care erau pe langa subiect? Si daca vrei, iti dau raspunsuri absurde care merita sa primeasca nefolositor si eronat deoarece sunt bazate pe favoritism si ignoranta.
Tu acum ai facut ce am zis mai sus. Ai ignorat celelalte cazuri care nu coincid cu ce ai vrut sa zici si te-ai victimizat cu acel 1%.
Asa ca o curiozitate, TOATE raspunsurile tale au "nefolositor" si "eronat" sau doar anumite raspunsuri? Nu zic ca n-ai putut sa primesti voturi aiurea, si eu am primit dar daca ai doar la anumite raspunsuri, incearca sa le citesti, sa vezi discutia pe care ai purtat-o cu X sau cu Y si incearca sa vezi, poate chiar erau gresite.
"eu de fapt merg pe teism"... ti-as sugera sa mergi pe "nu stiu INCA". E cea mai corecta optiune.
Nu ai somn.
Oricum e disperata sa vezi cate voturi da.Dar macar sa si raspunda. Nu raspunde de loc. Nu da nici un argument. Da-i vot dar poarta o discutie sa vezi si sa arati ca ala se insala.
"""Ce e legat de misticism" poate inventa orice copil de sub 2 ani. "
Stii..Culorile le percepem noi, ele nu exista, dar acelea fac tabloul mult mai frumos.
"Ignoranta nu te impiedica in a fi fericit, e chiar invers, "ignorance is bliss", pentru propria persoana, dar tu nu traiesti izolat, sa fii tu cu tine, si ignoranta ta poate rani alte persoane."
Exact. Acum depinde ce fel de ignoranta adopti. Ignoranta poate fii pentru problemele filosofice ca sa le zic asa sau universale care ne macina, la care incearca multi sa gaseasca raspunsuri(la tipul asta de ignoranta se referea si Osho), sau ignoranta pentru conceptiile, opiniile cuiva, care este normala daca ai opinii diferite de respectiva persoana, nu suntem indreptatiti sa bagam nimanui pe gat opiniile noastre sau ignoranta fata de anumite persoane si sentimentele acestora, aceasta cred ca este singura ignoranta care nu isi are locul. Eu niciodata nu voi fii ignorant din acest punct de vedere, sunt niste aspecte impotrante pentru anumite persoane si sa le arati ca iti pasa de ele este ca o mangaiere. Acum depinde ce fel de persoane sunt."
De ce asta este eronat si nefolositor? E un raspuns care l-am dat ieri.
Am incercat sa glumesc cu tine, poate te prindeai de situatia in sine dar tu nu, batman-batman!
Ce te intereseaza pe tine ce voturi primesti? Cu ce te afecteaza in viata de zi cu zi chestia asta? Poate (de fapt sigur, nu poate) aia care stau toata ziua si voteaza au probleme psihice... Tu ce vrei acum, sa cazi in latura astalalta? Deja esti la granita, vezi ca-i o linie fina
Mai joaca-le mult in struna si ai sa vezi ce-ai sa patesti. Eu in locul tau i-as lua la misto pe toti.
Hai gata acum, vezi-ti de ale tale si nu te mai lovi de toti, da pe langa ei ca altfel nu prinzi nici 50 de ani
Vezi ca TPU-ul creste de 10 ori riscul de infarct si AVC daca nu stii sa ''joci''.
Nu trebuia sa o pornesc..In momentul in care am pus intrebarea faptul era consumat. Dar am tinut sa evidentiez ca sunt si oameni fara ocupatie.
Majoritatea celor care posteaza pe TPU sunt oameni fara ocupatie si cu mintea foarte odihnita. Cei seriosi au plecat unu cate unu, au mai ramas cativa pe care-i numeri pe degetele de la o mana. La categorii precum Religie, Legislatie, Politica&Social, Stiinta si Filosofie, Dragoste si Sex sau Adolescenti n-ai cum sa dai de oameni seriosi, voturile pe care le iei aici sunt reflexia parerilor unor pierde vara care la 25-30 de ani stau inca pe banii parintilor sau a unor adolescenti ametiti de hormoni care nu stiu pe ce lume traiesc.
Oh, nu-mi pasa daca cineva imi voteaza raspunsurile cu "Nefolositor' sau 'Eronat'. Asa ca o sa pun o intrebare ca sa vada lumea cat de mult nu-mi pasa.
Am pus intrebarea ca poate se simte. -.-
Mie nu imi pasa de voturi dar nu suport nesimtirea.