| Ad1tza a întrebat:

„Vrea Dumnezeu să prevină răul, dar nu poate? Atunci nu e omnipotent. Poate, dar nu vrea? Atunci e malefic. Şi poate, şi vrea? Atunci de unde vine răul? Nici nu poate, nici nu vrea? Atunci de ce să fie numit Dumnezeu?"
epicur
"Atunci de unde vine raul"? Nu ar exista "rau" daca oameni ar crede in Dumnezeu.Nu exista rau, doar lipsa fricii de Dumnezeu.
"Poate dar nu vrea"? Dumnezeu spune ca ne-am nascut in pacat de aceea exista moarte."Vor fi zile cand veti blestema numele meu,dar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit"Si la fel nu ar trebui oprit raul, daca ar exista Dumnezeu in inimile oamenilor. Deci Dumnezeu accepta rau deaorece este creat de om si este facut cu vointa noastra.
Poate preveni raul? Poate daca te rogi, dar Dumnezeu nu poate opri raul care il face un om asupra altui om deoarece Dumnezeu iubeste in mod egal pe toti oameni si le-a dat o gandire libera. Deci daca eu vreau sa omor un om, Dumnezeu nu ma opreste, deoarece ne-a lasat libertatea de a gandi si a face ce vrem. Dumnezeu "respecta" deciziile noastre indiferent care sunt ele.
Va rog sa-mi spuneti daca am gresit undeva chiar si ateilor vreau sa le aud parereahappy Imi dau seama ca Dumnezeu este cineva care nu-l putem intelege prea bine "El este bun, si un foc mistuitor in acelasi timp" ciudat.

7 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu a lasat liber arbitru nu ne-a creat niste robotei care sa execute niste comenzi. Dumnezeu este sfant si drept.El in sfintenia Lui trebuie sa pedepseasca pacatul.Plata pacatului este moartea.Sangele reprezinta viata.Inainte,in dragostea Lui accepta sangele animalelor ca substitut in locul pacatosului. Apoi, vazand ca omul pacatuia din ce in ce mai mult, a trimis pe Fiul Sau ca sa plateasca pretul pentru pacatele noastre.El a facut totul pentru noi, noi alegem.

| shadovv a răspuns:

Greseala lui Epicur a fost ca a pus etica inaintea metafizicii, ceea ce e o aberatie!

| RAY a răspuns:

Cam greu sa intelegi ceva imaginar

profil=blog

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista rau. Nu exista pacat, deci nu exista nici "original sin". Sunt inventii. Ce se intampla e creatia noastra.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| cornelmarius a răspuns:

Sa iti raspund eu: in primul rand Dumnezeu nu impiedica nimic ci lasa ca totul sa se desfasoare dupa o dreptate, fiecare sa isi suporte propriile cosecinte ale alegerilor lor proprii. Bineinteles ca Dumnezeu nu a dorit ca raul sa para, dar totul tine de alegerea fiecaruia ce a vrut iar asta nu a tinut de neptutinta Lui ci de ce ai dorit. Tu ai vrut sa mergi in rau, a fost alegerea ta, ai fost liber. Daca Dumnezeu ar fi intervenit atunci ai fi spus ca iti opreste propria ta libertate de a alege, deci nu este rauvoitor! Diabolic nici atat pentru ca nimanui nu i s-a impus nimic si nu a fost mintit cu nimic pentru ca toti au stiut despre ce este vorba. Ecuatia este pusa gresit in citat!