anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ceva zile am inceput sa simt senzatii ca imi vine sa stranut (si sunt foarte nasoale) doar ca ma abtineam, daca nu o faceam atunci stranutam in continuu exact cum fac si acum. Mi-am suflat nasul. Si tot stranut nu ma opresc, mi-am facut ceai de menta si o sa-mi fac si supa cu taitei. Va rog daca ma puteti ajuta ce sa fac ca sa-mi treaca. Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Alergie. Sper sa nu fie la menta happy.

| anonim_4396 explică (pentru regis):

Nu cred ca e de la menta, menta e preferata mea si niciodata nu am patit nimic de la ea. dar ar fi probabil sa fie alergie. dar nu stiu la ce

| wolder a răspuns:

Ai o alergie
mergi la medic

| Mariusflo a răspuns:

Ai o alergie. Îţi recomand să mergi la un medic.

| Bpr_Vlas_1997 a răspuns:

Stranutul are drept cauze iritarea pasajului nazal
Tratamentul stranutului, daca acesta este rezultatul unei alergii poate fi tratat si cu ajutorul medicinei naturiste. Specialistii in terapiile ce utilizeaza plantele recomanda ceaiurile fierbinti din trifoi rosu sau urzica datorita capacitatii lor de a alina simptomele alergiei, usurind respiratia si reducind inflamatiile. Homeopatia va poate ajuta in functie de simptomele specifice de care suferiti; homeopatul poate prescrie una din urmatoarele remedii: Nux vomica, Pulsatilla sau Natrum muriaticum. Acestea sint remedii foarte bune impotriva alergiilor datorate polenului sau altor factori. Pentru episoadele de stranut fara nici o cauza aparenta se pot prescrie Arsenicum album, Sabadilla, Euphrasia, Allium cepa sau Dulcamara.
Alergiile apar ca o reactie a corpului la diversi factori
Alergiile sint o sensibilitate la o substanta care poate produce unor oameni diverse probleme.

Simptomele apar in zona corpului expusa la factorii alergogeni.
- stranutatul, respiratia greoaie, congestia nazala si tusea pot fi indicii ale astmului sau alergiei respiratorii
- mincarimea ochilor, gurii sau gitului sint simptome ale alergiei respiratorii
- durerea de stomac, indigestiile frecvente, arsuri la stomac si diaree sint semne ale unei sensibilitati la mincare
- iritare, mincarime, inrosirea si inflamarea pielii sint asociate cu alergiile la medicamente, alimente si intepaturile insectelor
- intepenirea, durerea si inflamarea articulatiilor pot fi indicii ale alergiei la medicamente sau alimente
Tratamentele naturiste cu plante, minerale si vitamine
Galbenelele au darul de a stimula sistemul imunitar, refacerea tesuturilor si pot, de asemenea, proteja impotriva infectiilor.

Usturoiul, datorita proprietatilor lui antibacteriene, este benefic in vindecarea curgerii cronice a nasului.

Un tratament eficient al tuturor afectiunilor legate de sinusuri, inclusiv alergie, astm si febra mare se obtine cu ajutorul unui extract derivat din scoarta stejarului alb – quercus alba. Acesta are rolul de a stabiliza membranele celulelor care elibereaza histaminele, care sint cele responsabile de reactiile alergice.
Nu neglijati aportul de vitamine Vitamina E
Un puternic antioxidant este vitamina E, care protejaza corpul de radicalii liberi. Ea usureaza problemele respiratorii si creste abilitatea sistemul imunitar de a lupta contra infectiilor. Cind se combina cu vitamina E, seleniul este un excelent antioxidant care va proteja corpul de radicalii liberi. Seleniul are un rol important in activitatea alergica si este bine sa se asocieze cu vitamina E, un alt element important al sistemului imunitar.

Vitamina A
Zincul si vitamina A sint cheia sanatatii sistemului imunitar. Ele joaca un rol important in producerea unui anticorp cu rol important in traiectul intestinal, prevenind absorbtia in singe, suplinind si fortind eliminarea din corp.

Beta-carotenul este folosit de corp pentru producerea vitaminei A. Ajuta, de asemenea, in alinarea iritarii membranelor de pe traiectul nazal.

Vitamina B
Una din vitaminele B, acidul pantothenic, joaca un rol important in functionarea corecta a glandelor suprarenale si ajuta corpul la producerea naturala a cortizonului care neutralizeaza factorii alergici reducind efectele neplacute ale alergiei. Corectind modul de functionare a glandelor suprarenale, se reduce si reactivitatea alergica.

Vitamina C
Vitamina C este un antihistaminic natural ale carei proprietati fac din ea o favorita in tratamentul alergiilor. O doza zilnica de 1.000 pina la 4.000 de miligrame ar trebui sa ajute la desfundarea nasului care curge.
Bafta))

| Attila23 a răspuns:

Du-te la medic, 50% alergie.