| merisor_2315 a întrebat:

Rezultat biopsie:1-Esofag Barret-fragment de mucoasa digestiva de la nivelul jonctiunii eso-gastrice prezentand:epiteliul pavimentos cu acomtoza, proliferare papilomatoasa, cu paracheratoza.Mucoasa gastrica cu mica zona de exulceratie, cu redus infiltrat inflamator limfo-histiocitar diseminat.2-Ulcer gastric-fragmente de mucoasa gastrica cu exulceratie, hemoragii interstitiale moderat infiltrat inflamator limfo-histiocitar diseminat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu stiu care este intrebarea, insa voi da o explicatie a acestui rezultat. Persoana are niste modificari ale esofagului, care pot fi precancroase sau in cadrul unei infectii. Nu are in acest moment esofa Barret, cancer de stmac sau esofag sau gastrita cronica. Trebuie sa ramana in supravegherea gastroenterologului si sa repete endoscopia periodic.

| Zenithf a răspuns:

Este destul de clar, omul acesta nu a avut grija de sanatate: prea mult stres, dieta necorespunzatoare, multa cafea sau tigari. Rezultatul: formarea de polipi pe esofag la jonctiunea cu stomacul, ulcer gastric. Problema se poate agrava in cazul in care un polip din aceia devine canceros.
Sfatul meu: persoana respectiva sa caute liniste, sa renunte la fumat si baut (cafea, alcool), sa aiba o dieta corespunzatoare si la un interval orar regulat, si sa fie sub observatie medicala. Pe langa asta ar putea sa beie ceai de chimen sau marar, sau sa consume semintele acestea. Nu grasimilor animale sau hidrogenate, carnii de porc, zaharului si produselor zaharate, sucurilor din comert, apei minerale carbogazoase, prajelilor, adaosurilor artificiale din alimente, gen coloranti, conservanti, potentatori de aroma, etc.
Alimentatia preponderent din fructe si legume crude, cat mai variate dar sa fie bine suportate de stomac, paine neagra, carne de peste sau pui, lactate slabe si oua 2-3 pe saptamana.
Miscare in aer liber, preferabil intr-o zona de padure, si orice poate sa ridice starea de spirit, ca de exemplu activitati cu copiii.