Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171543intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
20 Oct
SATI 279.733AFISARI
183.019VIZITE
167.535V. UNICI

Cand se face testul de sarcina, cand este recomandat?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Testul de sarcina se poate face incepand cu ziua a opta dupa contactul sexual neprotejat. Dar pentru a avea certitudinea ca rezultatul este concludent, testul de sarcina se face din prima urina de dimineata, minim la 21 de zile de la contactul sexual sau la 7 zile de intarziere a menstruatiei. Daca este facut in cursul zilei, atunci termenul se prelungeste cu 3-4 zile.

 • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Pentru a avea rezultat relevant, testul de sarcina trebuie facut dupa 7 zile de intarziere a ciclului sau dupa 3 saptamani de la contactul sexual. Pentru un rezultat pozitiv e nevoie ca dupa fecundatie ovulul sa migreze catre uter, sa se implanteze si apoi sa inceapa secretia de gonadotropina corionica (hormonul detectat de testele de sarcina) - toate astea necesita timp.

  Gasesti mai detaliat aici: http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

  Legiuitoarea, ai spus ca ai lucrat pe sectie de gine, ar trebui sa stii lucrurile astea, la 24 de ore de la contact e posibil ca spermatozoidul sa nu se fi nici intalnit cu ovulul...
 • a răspuns:
  La 7 zile dupa data la care trebuia sa iti vina menstruatia dar poti sa il faci si mai devreme la 7 zile dupa actul sexual
 • a răspuns:
  Si cel mai bine e sa il faci dimineata. Bine, sunt unele care se pot face in orice moment al zilei, dar, daca il faci dimineata, e mai bine.
 • Raspuns anonim:
  Bună.
  Se face atunci când sunt suspiciuni cu privire la o posibilă sarcină.
  Testele de sarcini de ultima generație se pot face și după 24 de ore de la contact.
  Cel mai bine este după cel puțin 3 zile de la presupusul contact neprotejat.
  Pa, pa.