Întrebare recomandată | DanionM a întrebat:

Câte,,BTS" există astăzi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU cred că s-a făcut o statistică EXACTĂ a numărului acestora!


Prin 1997 au fost "contabilizate" peste 25 de tipuri diferite de BTS :

"Today there are over twenty-five different STDs, and some of the most common ones are without cures.[1]
...
__________________________
[1]. R. Eng and W.T. Butler, The Hidden Epidemic: Confronting Sexually Transmitted Diseases (Washington, D.C.: National Academy Press, 1997), 1. " - SURSA :
http://chastity.com/......e/how-many


Vezi alte detalii la linkul :
http://www.adevaruldespreavort.ro/......NERICE.pdf

http://www.sfatulmedicului.ro/boli-cu-transmitere-sexuala


Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai un copy past aici : Boli cu Transmitere Sexuală

Bolile cu transmitere sexuală sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de boli "Venerice", definiţia mai corectă ar fi Infecţi cu Transmitere Sexuală.

Ce este transmis nu este, de fapt, boala, dar infecţia care poate produce o boală. Fiind infectat nu înseamnă că esti bolnav: există persoane care au infecţie şi o pot transmite, dar nu are, sau nu a dezvoltat incǎ boala şi aparent pare sǎ fie in stare bună de sănătate.

Infecţiile sunt cauzate de paraziţi, ciuperci, bacterii sau viruşi care se transmit de la o persoană la alta prin sex neprotejat (fără folosirea prezervativului). A face sex fără protecţie este principalul factor de risc pentru infecţie, care are loc şi prin sex oral, deci fără protecţie vaginalǎ sau anală. Agenţii responsabili de infecţie pot fi într-adevăr, nu doar în spermă, dar şi în secreţiile uretrale, in secreţiile vaginale a mucoaselor şi pe piele. Infecţia se poate produce, de asemenea, prin contact cu sânge, după o rană, din cauza la piercing şi tatuaje, sau prin utilizarea siringilor infectate.

Nu sunt contagioase prin tuse sau strănut, şi având în vedere lipsa de rezistenţă a microorganismelor în afara corpului uman, este irelevant pentru transmiterea prin utilizarea în comun de obiecte (prosoape, lenjerie de corp) sau frecventarea locurilor publice (autobuze, toalete, piscină).

Există boli care sunt asimptomatice, persoana infectată nu are nici durere şi nici semne evidente, deşi este contagioasă. Dacă credeţi că aţi contractat o boală sau aţi avut o relaţie cu o persoană infectată, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, ginecologulului sau clinicilor de planificare familialǎ, dermatologului, urologului sau la infectologului. Există, de asemenea şi centre specializate multi-profesionale, numite Centre de ITS / STD, răspândit în întreaga ţară. Cele mai multe cazuri de infecţii cu transmitere sexuală sunt uşor de tratat, mai ales dacă sunt diagnosticate imediat.
Tricomonoza

Este cea mai frecventǎ infecţii cu transmitere sexualǎ din lume. Boala este cauzatǎ de un parazit protozoar, Trichomonas vaginalis, care infecteazǎ tractul vagin, uretra şi căile urinare.
La femei cele mai frecvente simptome sunt o descărcare de gestiune vaginale neobisnuite şi urǎt mirositoare, mâncǎrimi, arsuri, roşeaţă ale vulvei şi a vaginului. La bărbaţi, insǎ, infecţia este de obicei, asimptomaticǎ, deşi în unele cazuri apar arsuri în timpul urinării şi secreţii ale penisului.Trichomoniaza nu este o boală preocupanta si se poate trata cu o curǎ de antibiotice.

Irintre bolile cu transmitere sexualǎ cauzate de bacterii semnalǎm: Chlamydia, Gonoree şi Sifilis (sau Luc)
Chlamydia

Chlamydia este una dintre cele mai frecvente infecţii la nivel mondial, mai ales la femeile sub 25 de ani cu o viaţă sexuală activă.
Boala este adesea asimptomatică. Când apare la bărbaţi poate să apară: arsură în timpul urinării, secreţia penisului, dureri sau unflături testiculare, la femei: scurgeri vaginale, sangerări după actul sexual sau intre un ciclu menstrual şi actul sexual, dureri abdominale, probleme urinale.
Chlamydia se vindecă cu tratament antibiotic, dar este posibil să se contacteze boala din nou o dată vindecat. Dacă este lăsată netratată poate duce la deteriorarea permanentă a sistemului de reproducere la femei. La bărbaţi, consecinţele sunt mai rare, dar în unele cazuri poate duce la infertilitate.
Gonoreea

Este o infecţie acută cu transmitere aproape exclusiv sexuală cauzată de o bacterie (gonococcus), care locuieşte de preferinţă în mucoasa genitală, dar si în faringe şi in anus.
Femeia este adesea un purtător asimptomatic şi atunci când un transportator are dureri in zona pelvina poate însemna că infecţia sa extins la organele interne de reproducere şi, dacă este lăsată netratată, poate duce la infertilitate. La bărbati se manifestă cu arsuri, mâncărime sau dificultate în urinare şi pierderi mari, adesea purulente, de la vârful penisului, care poate deveni iritat şi se umflă. Boala poate fi uşor de vindecat cu tratament antibiotic.
Sifilis

Este o boală infecţioasă provocată de o bacterie (spirochete), prezentă în genitale şi in leziunile pielii. infecţia se produce prin contact sexual (sex vaginal, anal şi oral), cu o persoană infectată sau prin contact direct cu leziuni ale pielii şi ale mucoasei care apar în timpul bolii.
Primul simptom este reprezentat, de obicei, prin apariţia unui ulcer (rani mici) in zona genitală. Acest lucru este nedureros şi dispar în termen de două sau trei săptămâni. Apoi, alte simptome pot apărea ca erupţii cutanate (pete de diferite tipuri pe tot corpul), febră, oboseală şi umflarea ganglionilor limfatici, care incep să dispară în câteva săptămâni sau luni.
În realitate, dacă nu este diagnosticată şi tratată, bacteria sifilisul poate rămâne în organism pentru ani de zile, ceea ce duce la complicaţii grave, cum ar fi boli de inimă, depresie, afectare sistemului nervos.
Dacă este diagnosticat imediat, sifilisul poate fi vindecat prin tratament antibiotic, care este capabil să-l elimine complet.

Dintre infecţii cu transmitere sexuală cauzate de virusuri semnalăm: herpes, veruci genitale, hepatită şi SIDA.
Herpes

Aceasta este o infecţie comună cauzat de doi virusi asemănători: răni şi herpes genital. Virusul se transmite in principal prin contact cu gura (sărut sau sex oral-genital), în timp ce herpes genital prin contact sexual neprotejat (oral, vaginal, anal), prin contact cu membranele mucoase infectate. Odată infectaţi de herpes, se rămâne infectaţi pentru toatǎ viaţa. După prima manifestare clinică herpesul poate să reapară periodic. Se manifestă prin beşici şi răni pe şi în jurul organelor genitale, coapselor, fese, anusului, buzelor, gurii, gâtului, limbii şi gingiilor. După o perioadă scurtă de timp aceste beşici devin cruste şi se vindecǎ. Nu există nici un tratament permanent care sǎ elimine acest virus, dar pot fi administrate medicamente antivirale care pot scurta durata şi gradul fiecarui episod individuat.
Condilomata genitala

Este cauzata de Human Papilloma Virus (HPV), care poate da naştere la negi genitali "negii", de asemenea, cunoscut sub numele de "creastă de cocoş", care apar pe organele genitale masculine şi feminine şi sunt uşor de transnis.
Infecţia nu este eliminată prin terapii. Medicul dumneavoastră vă poate elimina negii cu aplicarea topică de medicine care acţioneazǎ distructive sau cu medicamente care stimulează sistemul imunitar. În multe cazuri, eliminarea creşterilor se realizează cu sisteme chirurgicale (ardere la cald sau la rece) şi in cel puţin un sfert din cazuri, astfel de creşteri se formeaza din nou.
Hepatite

Hepatitele sunt boli virale care afectează ficatul şi nu organele sexuale, dar infecţia se poate produce prin contact sexual neprotejat, din cauza piercingurilor şi tatuajelor în general şi pentru schimbul de fluide corporale infectate (sânge, spermǎ si salivǎ).
Doar hepatita B acută este simtomaticǎ şi se manifestǎ cu: icter (îngălbenirea ochilor şi a pielii), obosealǎ, febrǎ, pierderea poftei de mâncare, greaţă sau vărsături, urină de culoare închisă. În multe cazuri infecţia este asimptomaticǎ si virusul poate persista în persoana care rămâne purtător sănătos. Atât Hepatita B şi hepatita C, în cazul în care diagnosticată şi tratată târziu, poate duce la ciroză sau cancer la ficat.
Pentru a preveni hepatita B existǎ un vaccin.
SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite)

SIDA este cauzatǎ de virusul HIV şi contagiul vine prin contact sexual neprotejat cu persoane infectate. Virusul se găseşte în sânge, spermă şi secreţii vaginale.
O persoană infectată cu HIV este "seropozitiv" şi, în timp ce încă nu a dezvoltat boala se poate transmite virusul la un subiect seronegativ. Este important de ştiut că HIV nu este contractată prin sarut, feci, transpiratie, salivă, lacrimi, schimb de haine şi alimente, strângere de mâinǎ, muşcǎturi de insecte.
Având SIDA înseamnă să trăieşti cu o boală cronică. Persoane infectate cu HIV, care sunt doar seropozitive, de obicei nu prezintă nici un simptom pentru cǎ intre infecţiei şi debutul bolii poate trece o perioada chiar si de douăzeci de ani. Atunci când simptomele încep să apară, poate include o scădere în greutate inexplicabilă, diaree, glandele umflate sau inflamate, tuse şi febră persistentă, obosealǎ cronicǎ, infecţii vaginale, a gurii sau a pielii persistente. Pentru a afla dacă am contactat virusul, este suficient să va supuneţi unui test de sânge specific într-un spital sau un centru specializat. Pentru a face testul, care este gratuit, nu este necesar să aveti o trimitere medicală. În unele centre există, de asemenea, un examen rapid, care dă rezultatul într-o jumătate de oră. Dacă credeţi că aţi avut riscul de a fi contractat virusul, trebuie să repetaţi testul de la două la şase luni după o primă examinare, cu rezultate negative, acest lucru se datorează faptului că examenul nu urmăreşte virusul, dar anticorpii specifici, pe care organismul produce atunci când intra in contact cu virusul. Dacă testul este pozitiv (resulta deci pozitiva cautarea anticorpilor anti HIV) necesită un examen special pentru confirmarea de pozitivitate. O persoană care este găsit cu HIV pozitiv, ar trebui să facă apoi teste suplimentare de sânge pentru a determina cât de multe pagube a creat virusul asupra sistemului imunitar.
În prezent nu există vaccinuri sau tratamente pentru a elimina virusul, există un medicament care are scopul de a intrerupe multiplicarea virusului şi deci întârzie astfel progresia infecţiei şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor.
Cum sǎ prevenim

Prezervativul este acum cel mai sigur mod de a se proteja de bolile cu transmitere sexuală. Protejează HIV de la gonoreea, chlamydia prin, din Trichomonas şi sifilis, herpes şi HPV pentru gradul de protecţie este mai redus, deoarece aceste infecţii sunt transmise prin contact cu zone ale pielii infectate care sunt aproape de organelor genitale.
Ar trebui să evite, de asemenea, schimbul de obiecte personale: aparate de ras, periuţe de dinţi, piepteni, ace şi seringi, şi asiguraţi-vă că coaforii şi artişti tatuatori utilizează instrumente sterilizate.
Aproape toate ITS sunt curabile permanent, în cazul în care tratamentul se efectuează cu promptitudine. Deoarece unele dintre aceste boli pot fi asimptomatice, în cazul în care neglijat, poate provoca leziuni grave şi complicaţii grave. Din acest motiv, dacă aveţi orice îndoială, este esenţial să vă vizitaţi de medicul de familie, de un genecolog, de o clinică sau spitale.
Când ati descoperit că aţi contractat o infecţie cu transmitere sexuală este foarte important să spuneţi persoanelor cu care aţi avut contacte sexuale în ultimele şase luni, pentru a se supuse testelor şi tratamentelor.

Întrebări similare