Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173570intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Oct
SATI 306.084AFISARI
199.309VIZITE
181.713V. UNICI

Ce inseamna daca medicul mi-a spus ca am suflu sistolic?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns Castigator si Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Inseamna ca valvele inimii tale nu functioneaza ca la carte. Una functioneaza prost si sangele suiera cand trece prin valva. Sunetul respectiv este auzit de medic ca un suflu. Faptul ca se aude in sistola, il face sistolic. Mai e important in ce focar se aude pentru a sti ce valva il da.

  Oricum, ai nevoie de o ecografie cardiaca pentru stabilirea exacta a leziunii pe care o ai. Daca esti tanar, un suflu sistolic de grad mic, poate sa nu aiba nici o semnificatie. Sa traiesti cu el pana la adanci batranete fara probleme, dar asta o vei afla dupa consult cardiologic+ecografie cardiaca. Daca esti mai in varsta si suflul e nou aparut, el semnifica in mod sigur o boala si ai nevoie de supraveghere si, eventual, tratament cardiologic.

 • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Zgomot auzit la ausculatia cordului, perceput in momentul sistolei (momentul in care inima se contracta pentru a pompa sangele din ventricole in atrii), nu este o boala este un simptom.
 • a răspuns:
  Zgomot auzit la ausculatia cordului, perceput in momentul sistolei (momentul in care inima se contracta pentru a pompa sangele din ventricole in atrii).
  Suflul sistolic" nu este o boala. Pentru a vedea despre ce este vorba ar trebui facuta o ecocardiografie. Cel mai adesea, "suflul sistolic" este o descoperire normala la copii si tineri.
 • a răspuns:
  Suflul poate fi inocent, deci esti sanatos perfect sau poate fi provocat de o problema organica. Fa-ti o echocardiografie si afla exact ce e.
 • Alte raspunsuri
 • a răspuns:
  Trebuie sa faci o vizita la un cardiolog multi copii se nasc cu asa ceva fuguta la doctor
 • Alte raspunsuri
 • Alte raspunsuri