Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172656intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
24 Oct
SATI 304.344AFISARI
197.285VIZITE
180.084V. UNICI

Ce inseamna, de fapt, o boala CRONICA?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  In bolile cronice, care de obicei se desfasoara dinantru spre exterior, cursul bolii nu mai este de autovindecare. Fazele de aparitie si de progres exista, dar nu mai apare cea de declin. In anumite conditii, cand bolnavul nu mai este stresat, de exemplu, boala cronica isi reduce din intensitate si aparent simptomele ii cedeaza, dar de fiecare data in conditii defavorabile, boala cronica devine mai rea decat a fost la ultima exacerbare.

  Hahnemann, fondatorul Homeopatiei credea ca nu exista boli acute fara o boala cronica, ca predispozitia sau susceptibilitatea de a face multe boli acute poate fi urmarea acelor boli cronice care de-a lungul secolelor au devenit mostenirea umanitatii: gonoreea si sifilisul, la care se adauga tuberculoza si cancerul. El a numit primele trei moduri de reactie "boli cronice fundamentale" si a atribuit fiecareia din ele termenul de "miasma cronica", care inseamna "cauza de natura contagioasa", fie acuta, fie cronica, invizibila cu ochiul liber:

  - PSORA (psoriazis), inrudita cu raia,
  - SICOZA, inrudita cu gonoreea,
  - LUEZA (sifilisul), inrudita cu sancrul venerian.

  Observatiile clinice ale lui Hahnemann au ramas valabile in zilele noastre iar posibilitatile tratamentului homeopat care rezulta din ele sunt nebanuite permitand o abordare interesanta a "terenului" sau constitutiei pacientului

 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Compromiterea functiei unui organ, duce la instalarea unei boli cronice.
  In diabet functia pancreasului de a secreta insulina este compromisa. O boala cronica merge mana in mana cu un tratament si supraveghere medicala pe toata durata vietii.Bolnavul cronic trebuie sa aiba mai mult grija de el, sa fie atent la dieta si la eforturile pe care le face.

 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Orice boala care nu se vindeca... ci eventual se amelioreaza sau stagneaza. Exemple ce-mi vin in minte sunt hipertensiunea arteriala, glaucom-ul, diabetul zaharat, epilepsia, etc...
 • Raspuns anonim:
  O boala, cronica, este-o boala, ne-tratata la timp.
 • Alte raspunsuri
 • Boala cronica este aceea care nu se vindeca, se amelioreaza dar poate dura si pana la sf vietii
 • a răspuns:
  O boala cronica e o boala care tine de multi ani sau una recurenta la asta se refera termenul.
 • a răspuns:
  Sa-ti dau un exemplu – o tuse veche de ani de zile, cauzata de fumat, poate fi o afectiune cronica. In schimb, tusea cauzata de o raceala este temporara si e "acuta".