Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173278intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
25 Oct
SATI 299.651AFISARI
194.248VIZITE
177.427V. UNICI

Ce inseamna dializa?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Dializa este un proces realizat cu o aparatura speciala, care consta in filtrarea sangelui.
  Dializa fac, la recomandarea medicului (nu in sensul ca e optional), persoanele cu insuficienta renala sau alte probleme la nivelul rinichilor.
 • a răspuns:
  Dializa reprezintă procesul de trecere a substanțelor lichide de o parte și de alta a unei membrane semipermeabile. Astfel componentele celor două amestecuri vor trece prin membrană in sensul gradientului de concentrație până la egalizarea concentrației pe ambele fețe ale membranei.
 • a răspuns:
  Dializa este o metoda de eliminare a reziduurilor, toxinelor si excesului de apa din sange si de restabilire a echilibrului hidroelectrolitic. Aceste functii sunt in mod normal indeplinite de rinichi.
 • a răspuns:
 • Raspuns anonim:
  Dializa este o metoda de eliminare a reziduurilor, toxinelor si excesului de apa din sange si de restabilire a echilibrului hidroelectrolitic. Aceste functii sunt in mod normal indeplinite de rinichi.

  Cele doua forme principale de dializa sunt hemodializa si dializa peritoneala.
  Dializa este indispensabila in cazul insuficientei cronice terminale -atunci cand functia renala este redusa la 10 -15 % din valorile normale.

  Dializa indeplineste urmatoarele functii:
  ● elimina toxinele, sarurile si apa in exces pentru a preveni acumularea acestora in organism
  ● mentine unele substante chimice (potasiu, sodiu si bicarbonat) la un nivel lipsit de riscuri
  ● contribuie la controlarea tensiunii arteriale

  Insuficienta renala nu este intotdeauna ireversibila. Unele cazuri de insuficienta renala acuta se vindeca cu ajutorul tratamentului, iar dializa este necesara doar o scurta perioada de timp pana la recuperarea functiei renale. In cazul insuficientei renale cronice sau terminale, rinichii nu se vindeca, iar pacientii necesita dializa tot restul vietii.


  Dializa este folosita pentru a reinlocui artificial functia renala pierduta datorita insuficientei renale. Dializa poate fi folosita la pacientii bolnavi care si-au pierdut brusc dar temporar functia renala-insuficienta renala acuta sau pentru pacienti stabili care si-au pierdut permanent functia renala-insuficienta renala cronica stadiul V. Pentru pacientii cu boala renala ultimul stadiu declinul functiei renale survine intr-o perioada de luni pina la ani de zile pina cind se atinge un nivel la care tratamentul este necesar pentru supravietuire.
  Functia renala poate fi recistigata printr-un transplant renal. Totusi multi pacienti nu sunt candidati pentru aceasta procedura. Ca rezultat pacientii devin dependenti de dializa pentru a reinlocui apa si functiile de epurare renale.

  Rinichii au un rol important in mentinerea sanatatii. Rinichii sanatosi mentin echilibrul intern al corpului pentru apa si minerale....

 • a răspuns:
  Dializa e un proces medical prin care sangele este trecut printr-un aparat si este filtrat deoarece rinichii nu mai pot filtra sangele din cauza unei boli de rinichi.