Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171581intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Oct
SATI 236.681AFISARI
150.908VIZITE
138.756V. UNICI

Ce inseamna hipertrofia miocardului, ventricol sting? E ceva grav?Brigaela, daca vezi mesajul meu te rog sa-mi dai un raspuns. Multumesc.Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Da, Camelia, l-am vazut.
  Inseamna ingrosarea peretelui ventriculului stang ca urmare a faptului ca munca sa este mai grea. De exemplu, in hipertensiunea arteriala, ventricolul stang trebuie sa impinga in aorta sange la o presiune mai mare si atunci se hipetrofiaza (ca un muschi la aia care trag de fiare).
  Tot asa se intampla daca valva aortica este stramta (stenozata), fiindca ventricolul trebuie sa impinga mai cu forta sangele sa treaca prin valva ingustata.
  E grav, fiindca un ventricol mai mare are nevoie de mai mult oxigen ca sa functioneze, ori cu varsta aportul de oxigen la miocard scade datorita aterosclerozei. De aceea, pacientii cu hipetrofie de ventricul stang fac mai des infarct de miocard sau tulburari de ritm cardiac care pot duce chiar la deces. Hipetrofia este intr-o anumita masura reversibila, daca se trateaza cauza.

 • 1 răspuns RSS raspunsuri)
 • Raspuns anonim:
  Efortulul fizic repetat timp îndelungat produce, la nivelul inimii o adaptare de duratã ce se manifestã prin hipertofia miocardului (cordul atletic) ce constã într-o modificare a cordului cât şi a vaselor de sange.
  Capacitatea de adaptare a inimii la efort este mai mica la copii.
  Cercetãrile în acest domeniu au stabilit ca eforturile de lunga duratã, modificã mai mult cavitãţile inimii în timp ce efortul static produce hipertrofie de sept şi a pereţilor inimii. Eforturile în care frecvenţa cardiacã este sub 130 batai/min sau peste 180 batai/min nu modifica dimensiunile inimii.
  Faci sport, sau este de constitutie, asa te-ai nascut.