anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Ce surse bogate in calciu cunoaste excluzand lactatele? nu am increde nici in cele de tara,cat nici in cele din industrie. vreau sa stiu de verdeturi, plante care sa imi asigure necesarul zilnic. am 20 de ani. De asemenea, nu cred nici in fixatorul D3 din plafare. De unde as putea face rost de vitamina, daca nu din Soare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cookiejar a răspuns:

Seminte de sussan, canepa, sardinele, legumele de culoarea verde inchis, soia http://www.eva.ro/......50305.html

Răspuns utilizator avertizat
39 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Sunt foarte multe plante care conţin calciu, până şi apa de la robinet îl conţine, dar când vorbim de cantităţi ceva mai generoase, ne gândim la seminţe de susan, la seminţe de chia, la verdeţuri, la soia, la fasolea albă, la seminţe de dovleac, la migdale, la portocale, la morcovi, la seminţe de floarea soarelui, la alune, la tofu, la orezul brun...

Cât despre laptele animal, acesta, din contră, duce la carenţe de calciu, contrar reclamelor, care i se tot fac şi care nu sunt decât o strategie de marketing bazată pe dezinformare.

| CuriousStuff a răspuns (pentru NOname):

Ai si un studiu pentru afirmatia aia "socanta"? (de curiozitate, m-ai facut curios de unde ideea asta)

| Donsavas a răspuns (pentru CuriousStuff):

Care afirmatie?

| Donsavas a răspuns (pentru NOname):

Stiam lucrul acesta legat de laptele din comert si alte produse.

| NOname a răspuns (pentru CuriousStuff):

Sunt nenumărate documentare, în care este menţionat acest lucru. Câteva le găseşti aici: http://www.tpu.ro/......es-filmul/

Pe scurt, ideea e că ţările cu cei mai mulţi consumatori de lactate au cei mai mulţi bolnavi de osteoporoză.

Sau, uite, dacă vrei, ceva mai detaliat aici:

"Este laptele esential intr-o dieta sanatoasa?

Raspunsul este nu, iar cei care considera aceasta afirmatie corecta confunda in general laptele cu cel mai important mineral al sau, calciul. De altfel, autoritatile si reclamele producatorilor de lapte sustin ca laptele este o sursa esentiala de calciu si, prin urmare, avem nevoie sa il consumam zilnic. Este adevarat, calciul este un nutrient esential pentru sanatatea noastra, insa laptele nu este nici pe departe principala sursa de calciu.
Plantele sunt mult mai bogate in calciu decat laptele si nu uitati ca organismul nostru are nevoie si de alti nutrienti esentiali pentru a aduce calciul in oase: vitamina C si K, potasiu si magneziu, iar plantele furnizeaza toate aceste elemente alaturi de calciu. Tabelul din stanga va ofera cele mai bune surse de calciu, iar laptele nu este pe primele locuri.
De altfel, oamenii si-au implinit nevoile nutritionale de calciu timp de milenii, inainte ca laptele sa ajunga o cerinta oficiala pentru o dieta echilibrata.
Mai mult, in jur de 25% din populatie este intoleranta la lactoza si atunci trebuie sa se bazeze pe surse alternative de calciu. Tinand cont de acest procent ridicat, este clar ca obieiul de a bea lapte nu este atat de "natural" pe cat se vrea.

De cat calciu avem nevoie in fiecare zi?

Potrivit recomandarilor autoritatilor si nutritionistilor, adolescentii au nevoie de 1.300 mg pe zi, adultii pana in 50 de ani de 1.000 mg, iar persoanele de peste 50 de ani au nevoie de 1.200 mg/zi.
Dar aceste norme nu mai au legatura cu realitatea, spun cei doi nutritionisti citati mai sus, pentru ca in cazul dietei occidentale, bogate in proteine de origine animala si bauturi carbogazoase, cele 1.000 de miligrame pe zi nu sunt suficiente. Carnea "fura" calciul din oase si, ca o simpla dovada a acestui fapt, americanii care iau cele mai mari doze de calciu din lapte si suplimente au in acelasi timp cea mai mare rata a fracturilor de oase.
Ca urmare, o dieta bogata in legume este esentiala pentru sanatatea oaselor, iar proteinele vegetale cu un continut ridicat de calciu fac ca oasele sa asimileze mult mai usor calciul.
"Ideea ca avem nevoie de 3 pahare de lapte pe zi ca sa ne mentinem oasele sanatoase este pur si simplu neadevarata", spune nutritionistul David Ludwig.

Daca bem lapte, vom mai face osteoporoza?

Osteoporoza nu are nimic de a face cu laptele. Este o boala care are legatura cu diminuarea calciului din oase, dar dupa cum arata statisticile americanii consuma suficient lapte si primesc in mod teoretic suficient calciu din alimentatie, insa au rate mari ale fracturilor cauzate de osteoporoza. Sunt insa tari in care fracturile sunt foarte rare si in mod surprinzator consumul de lapte in acestea este redus.
Filmul de mai jos explica foarte bine de ce laptele nu intareste oasele, dar creste in schimb riscul de a face fracturi si cancer.

http://youtu.be/rxnBDDqXSjk

Printre factorii si alimentele care "fura" calciul din oase se numara sarea, alcoolul, proteinele de origine animala si cafeina. Singurul remediu pentru oseoporoza este exercitiul fizic zilnic si nu excesul de calciu din suplimente.
Cei doi renumiti nutritionisti considera ca nu toti copii au nevoie de lapte. De fapt, doar acei copii care au o dieta saraca au nevoie de lapte, pentru ca pentru acestia laptele ar putea fi cel mai hranitor aliment pe care il consuma zilnic.

Laptele: despre riscuri si boli asociate.

Legatura dintre lapte si cancer este destul de bine fundamentata. Laptele de vaca contine un hormon similar cu insulina care are un rol in procesul de crestere al copiilor, pentru ca laptele este destinat sustinerii viteilor. Insa in organismul uman, in special in cel al copiilor, hormonul de crestere incurajeaza dezvoltarea celulelor si descurajeaza autodistrugerea acestora. Ca urmare, studiile au aratat ca adultii ce prezinta un nivel ridicat al acestui hormon de crestere au riscuri mai mari de a face cancer de prostata, de san si de colon.
Mai mult, procesul de crestere modern al vacilor determina ca nivelul de hormoni de acest tip din lapte sa fie mult mai ridicat, pentru ca vacile sunt crescute sa dea mai mult lapte.
Un alt factor care creste riscul de a face cancer este estrogenul, iar laptele are 60 de hormoni naturali, estrogenul fiind predominant. Estrogenul este problematic in boli sensibile la acest hormon, cum ar fi cancerele de san, ovare sau uter. Tinand cont ca expunerea zilnica a femeilor la estrogen este unul dintre factorii principali ai declansarii cancerului de san, influenta unei cantitati suplimentare de estrogen din lapte nu ar trebui neglijata.
De asemenea, practicile moderne din industria laptelui cresc cantitatile de estrogen din lapte, intrucat vacile sunt mulse 300 de zile pe an, inclusiv in perioada in care sunt gestante. Iar laptele in perioada de gestatie are de 33 de ori mai mult estrogen decat in mod normal."
Sursa: http://nutritie.bio/sanatate/laptele-estrogen-riscuri/

Eu,in locul tau,nu as sustine o asemenea afirmatie,indiferent de sursa. E posibil sa fie adevarat,partial. Poate ca acea cantitate de calciu nu se asimileaza,dar nici nu se pierde din organism datorita iaurtului,spre ex. Se pierde,normal,timpul trece si calciul din organism se consuma,da' asta nu inseamna ca industria comercializeaza alimente cu inhibitori de calciu! ar fi o nebunie! asta nu s-ar permite,mai mult ca sigur! e aproape la fel de grav cum ai spune ca se introduce otrava in produsele alimentare din comert,ceea ce nu e in totalitate fals,cazuri existand,dar nu intr-un numar alarmant. Ba chiar, de multe ori s-a considerat a fi o simpla greseala sau s-a dat vina pe inconstienta, neatentia unora. Poate asta vor ei sa credem insa, in iaurt nu poate fi vorba de ceva ce te face sa iti pierzi calciul, cum sunt anumite substante. se fac controale peste controale. s-ar depista imediat o asemenea eroare sau nenorocire.

| NOname a răspuns (pentru Donsavas):

Mă faci să râd. Naivitatea ta e înduioşătoare. Chiar atâta încredere ai în industria condusă de nişte unii, care ar face orice ca să-şi vândă marfa şi ca să-i scadă preţul? Piaţa e plină de produse periculoase sau cel puţin dubioase. Oriunde întorci capul, dai de ele. Uită-te numai la McDonald's, cică kids friendly. laughing

Poate sursele şi sunt un complet bullshit, dar chiar ai paria pe asta sănătatea ta şi a celor dragi? Eu una, nu.

Bonus: http://youtu.be/B4ExeAFDJC4 :)

Bonus II: http://youtu.be/UcN7SGGoCNI

Am zis studiu, nu site-uri fantoma... Ai?

Exact. Inainte de a evalua pe cineva, ar fi bine sa ai tu studiile necesare. ma refer la tipa anonima.

Studiul China.
Găseşti un rezumat aici:
http://foodstory.stirileprotv.ro/......sa-le-stii

Si primul rand este: "Studiul China este [...] o carte" deci nu un studiu.
Si dupa 3 ani de facultate poti sa fii mare "Nutritionist" si sa scrii o carte din asta doar ca sa atragi cititori, fara nicio baza reala. Asa ca hai sa vorbim dovezi sau deloc.

laughing Păi, este o Carte Bazată pe cel mai cuprinzător Studiu efectuat vreodată pe tema corelaţiei dintre dieta şi riscul de apariţie a bolilor, un studiu care a fost realizat de un cercetător ştiinţific de reputaţie internaţională, profesor la catedră de biochimie şi nutriţie a Universităţii din Virginia, nu de un lipsit de integritate şi paralel cu ştiinţa, cum ai încercat să sugerezi. Lucrarea sa "Studiul China" reuneşte zeci de cercetări ştiinţifice desfăşurate, timp de aproximativ 27 de ani, sub patronajul Institutului Naţional pentru Sănătate din SUA şi al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, care au finanţat aceste cercetări. Pentru mine este mai mult decât suficient. Tu, n-ai decât să-l ignori şi să te minţi în continuare că duci un mod de viaţă sănătos.

NOname,ma super-amuzi tu pe mine cu dreptul tau de a vota cum vrei si pe cine vrei pe acest site. Crezi ca daca imi acorzi tu mie un vot eu il bag de seama? il consider existent, din cate vezi da' nu ma intereseaza, indiferent daca e sau nu unul pozitiv sau negativ. Cine esti tu sa acorzi note? esti vreun critic, om de stiinta, scriitor renumit? cine ti-a dat tie functia de ''jurat'' aici pe site? de comentat si trimis link-uri poate sa faca oricine. bineinteles ca eu personal nu am sa iau in seara toate ''nobody-urile''
Nu imi mai scrie aici la intrebare intrucat sunt satul de notificarile banale pe care le primesc.

Nu o sa o citesc pentru ca daca ai putin creier iti dai seama, cel putin din modul in care o prezinta multe site-uri, ca acest "studiu" care e de fapt unul facut de un singur cercetator independent, e praf in ochi, e facut pentru a face vanzari. Cand dai doar concluzia "Laptele e rau" fara sa zici ca are acele 2-3 efecte negative dar are si 100 pozitive pe langa iti dai seama cat de credibila poate fi acea carte. Dezinformare exista absolut peste tot, de ce ai crede o carte care zice exact contrariul si nu iti pui intrebari despre ce scrie acolo dar iti pui intrebari despre sute de alte afirmatii stiintifice?

Nu imi spune mie. spune-i lui NoName care se contrazice singur/a. Nici eu nu bag de seama industriile, reclamele sau site-urile ce promoveaza lucruri de genul acesta. Nu pot fi nici pro, nici contra alimentelor. Pur si simplu caut sa mananc cat mai natural posibil. Nu ma mai las pe mana nimanui. Sanatate!

N-ai citit-o, dar deja ştii ce scrie şi ce nu scrie în ea. E bine că n-ai prejudecăţi deloc şi eşti mai atotştiutor din fire. laughing

Nu te-ai întrebat niciodată cum de conopida, merele şi spanacul n-au nevoie de reclame, dar e plin de promoţii la lactate animale ambalate cât mai atractiv? Cum de comercianţii de pătrunjel nu au nevoie să stea să convingă lumea că e sănătos? Pentru că e evident, nu? Când sunt atâtea şi atâtea companii interesate să vândă laptele (sub diverse forme), pe care îl fură de la cei cărora acesta a fost destinat - copiilor unor alte specii -, e şi normal să încerce să-şi aburească potenţialii clienţi cu fel şi fel de himere (una dintre ele fiind "beţi mai mult lapte de vacă, dacă vreţi să aveţi oase sănătoase!").
Dar, sigur că da, eu sunt cea credulă, ignorantă şi indusă în eroare. big grin

Daca s-ar deschide o firma extrem de mare care sa vanda legume si fructe crede-ma ca ar face reclama la ele de ar trazni, problema e ca cei care vand legume si fructe nu investesc in reclama pentru ele, nu pentru ca "e evident" ca sunt sanatoase, ci pentru ca sunt comercianti mici, tarani/agricultori independenti care nu isi permit reclame. Incurci marketingul cu nutritia si medicina, merele cu prunele, mai simplu.
Nu stiu la ce se mai face reclama pentru ca nu am mai deschis un televizor de cativa ani, dar din cate imi amintesc nu se facea reclama la lapte, in fine, trecand peste asta: Vad ca esti fixist/fixista si iti place sa crezi doar ce vrei tu. Iti iei informatiile dintr-o singura sursa, si aia nu foarte credibila stict pentru ca se potrivesc cu parerile tale, lucru complet gresit, mai stim noi cativa care cauta pe net un lucru pana gasesc exact ce vor ei despre lucrul ala si ignora toate celelalte informatii.
Sunt atatea companii care vand apa si fac reclama apei. Spune-mi si mie cat de rea e apa aia.
Si strict despre lapte vorbind, cand imi dai un studiu publicat care sa confirme ca laptele iti scade concentratia de calciu din organism ai tot respectul meu si recunosc ca am gresit. Pana atunci o sa-ti caut si eu un site pe care sa scrie ca merele, patrunjelul si spanacul iti provoaca cancer si boli de inima, doar sa vezi ca daca tu cauti pe net ceva anume, fie el si gresit o sa gasesti.
Cauta si filtreaza mai bine informatiile obtinute de pe net, spre binele tau, pentru ca 90% din ele sunt false sau cel putin modificate in asa fel incat ori sa sustina un anumit punct de vedere (fie el si gresit) ori sa atraga atentia cititorului ca sa mai dea un click acolo si sa le mai faca lor niste bani.

Ti-am spus,nici eu unul nu cred ca produsele acestea facute pentru a imbunatati starea si organismul omului,ar face contrariul,insa nu pot nici sa o contrazic pe tipa. Ce-i drept si deranjant,asa cum ai spus si tu, este ca se limiteaza la anumite informatii si totusi cauta sa critice parerile altora, fara macar sa se gandeasca putin si la alte variante sau sa ia in considerare si spusele altora. De aceea am deschis eu acest topic, pentru a afla parerile altora si vad ca aceasta comunitate mi-a sustinut intrebarea. Eu personal, va multumesc pentru comentariile aduse. Numai bine!

E bine că tu nu eşti fixist şi eşti deschis la nou, iar firme mari prin lume, ce cultivă fructe şi legume nu avem deloc-deloc. laughing
Ăia cu apă sunt doar nişte oportunişti, care profită de poluare şi care vând ambalaje şi iluzii, ca şi cei cu lactatele. Mai greu, însă, vinzi ideea de un pătrunjel special, diferit, care e mai pur şi mai sănătos decât cel din grădina bunicii, că de nu, îl exploatau demult şi pe el şmecherii.hee hee

Sunt perfect deschis la idei cat timp sunt pertinent si vin cu cel putin o dovada sau o sursa credibila. Cand iti iei informatiile de pe net si nu ai niciun fel de pregatire in demeniul medical sau cel putin nutritional, scuza-ma ca nu te pot crede. Eu ti-am cerut un studiu publicat undeva, tu mi-ai dat un articol de ziar. Chiar daca exista studiul ala sunt ferm convins ca cei care au scris acel articol au scris cu totul altceva decat e in studiu si au luat informatii din context in asa fel incat sa fie SOCANTE. Din nou, te rog, pentru binele tau, ia-ti informatiile din cel putin 2-3 surse, si alea credibile, nu stirile protv, sa fim seriosi. Urlii in gura mare ca marile firme dezinformeaza dar tu citezi PROTV-ul. Te contrazici singur/a si crezi doar ce vrei tu.

Si astept si exemplu de firma mare care sa cultive fructe sau legume. Te ascult cu interes. Firma la cel putin nivelul unei firme de lactate. Si apoi o sa vezi de ce Napolact are bani de marketing si taranul nu are departament de marketing la ferma.

Am citat o informaţie care se referă la acel studiu, prima pe care am găsit-o, ca să-ţi faci o idee (site-ul pe care era, cât timp era una corectă, este irelevant). Nu ştiu să caut informaţiile oficiale ale studiilor ştiinţifice, ca să ţi le pot arăta, şi presupun că nu orice muritor are acces la ele. Dar dacă tot zici că te pricepi şi te macină curiozitatea, caută-le singur, poate ni le arăţi şi nouă, numai nu-mi spune că nu există, pentru că nu am ştiut să le găsesc (nici nu aş putea să spun că am încercat).
Nu mă documentez dintr-o singură sursă, am analizat până acum probabil câteva mii pe această temă şi am tras concluziile bazându-mă pe logică, realitate şi bun simţ (chiar dacă laptele de vacă ar fi super benefic pentru organismul meu, tot nu ar fi corect faţă de vaci şi puii lor să îl consum). Ţi-aş spune cu mare drag că poţi să bei şi să mănânci absolut tot ce vrei, nu mă priveşte, e sănătatea ta şi viaţa ta în joc, însă nu pot, pentru că sunt fiinţe nevinovate la mijloc, care nu şi-au dat acordul ca să fie violate, torturate şi ucise, deci existenţa victimelor cauzate de modul tău de viaţă, cu studii sau fără, îl face să nu fie doar treaba ta şi să fie departe de fair-play.

Cum as putea sa caut eu informatii care sa-ti argumenteze tie afirmatiile? :)
Studiile complete nu sunt pentru "toti muritorii" insa rezumatele lor, facute de aceiasi oameni care au facut studiul, metoda de lucru, rezultatele obtinute si mai ales concluziile trase se gasesc pe site-uri de specialitate, la indemana oricui, gratuit:
http://www.teachthought.com/......-research/
Pentru domeniul medical (si nutritie, mai mult sau mai putin) recomand:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/
Si PubMed

Ok, si am inteles ca esti vegana, si ca iti pasa foarte mult de animale si apreciez lucrul asta. Inse de aici si pana la a sustine ca laptele si alte produse provenite de la animale sunt mai mult daunatoare e o cale lunga si gresita. Si iti dai seama ca dintre toate produsele de natura animala laptele e unul dintre cele mai usor de obtinut, care nu raneste sau traumatizeaza in niciun fel animalul, mai mult de atat, nu stiu cat ai stat pe la tara dar o vaca care nu e mulsa la timp acumuleaza foarte mult lapte in uger, incepe sa se umfle, sa curga singur laptele, sa doara si se poate chiar infecta dand complicatii majore pentru animal.

"Si iti dai seama ca dintre toate produsele de natura animala laptele e unul dintre cele mai usor de obtinut, care nu raneste sau traumatizeaza in niciun fel animalul..."

Nu zău! Chiar postasem mai devreme (era şi pentru tine): http://youtu.be/UcN7SGGoCNI

Plus, vizionează, te rog, acest documentar http://youtu.be/UeBGp9PwS6M şi mai spune-mi după cum suntem noi inofensivi şi pufoşi!

"Firma la cel putin nivelul unei firme de lactate. Si apoi o sa vezi de ce Napolact are bani de marketing si taranul nu are departament de marketing la ferma."

Da, tare şmecheri mai sunt şi ţăranii ăştia, de au umplut cu marfa lor toate supermarketurile! :))

Prin lume sunt nenumărate firme care cultivă fructe şi legume, cum ar fi
http://www.agrocodlea.ro
http://www.simongrig.ro
dar nu-i vezi făcându-şi reclamă în pauze dintre telenovele şi ştiri (ce-i drept, şi pentru mine televizorul e doar o piesă de mobilier, dar pun pariu că nu-i vezi). Marfa lor se vinde/recomandă singură şi mereu vom avea nevoie de ea, o Reală nevoie.

"Pana atunci o sa-ti caut si eu un site pe care sa scrie ca merele, patrunjelul si spanacul iti provoaca cancer si boli de inima, doar sa vezi ca daca tu cauti pe net ceva anume, fie el si gresit o sa gasesti."

... dacă tot te-ai oferit, chiar te aştept cu un studiu de vreo 27 de ani realizat de un cercetător ştiinţific, care să susţină inepţia de mai sus. Sau măcar un studiţel, unul mic-micuţ. Chiar te rog.

Si cum poti sa fii sigura ca acele fructe sunt sanatoase daca tu esti asa de sceptica?

Tot tarani sunt si aia, dar tarani cu firma, si fructele pe care le iau ei tot de la tarani si de la livezi ale taranilor le iau si nu isi pun brandul pe fructe, de aceea nu le fac nici reclama, daca ar fi in supermarket "Mere Simongrig" fii sigura ca le-ar face si reclama, insa nu sunt la nivelul la care sa si-o permita. Oricum, cum am mai zis, reclama la lapte nu se face, fiind un produs de baza si toata lumea il cumapara, nu e nevoie de reclama. Faci reclama cand apare concurenta foarte multa sau produsul tau e unul nou pe piata. Cand o sa apara 20 de firme care vand fructe, o sa inceapa sa-si puna brand pe ele ca sa le poata face reclama, nu are nicio legatura cu faptul ca sunt sanatoase sau nu.
Si nu are rost sa-mi dai eronat la fiecare raspuns, pana la urma discutam, daca nu accepti un punct de vedere incheie discutia, eronat ar fi daca ti-as zice ca 2+2=5.

Am dreptul la părere vis-a-vis de părerea ta. Mi-l renegi? Nu pot să trec pe lângă inepţii fără să le semnalez, sorry.

Până şi acum ceva ani în urmă, ţin minte, erau tot felul de reclame cu zuzu, danone şi unii ipocriţi şi nesimţiţi maxim, ce desenau pe ambalaj o văcuţă fericită, cum fac şi ăia de la milka. Amăgesc lumea pe faţă, numai orb să fii să nu vezi.

Chiar pentru cancer nu gasesc si nu o sa imi pierd timpul cautand "ineptii" dar doar ca sa-ti demonstrez ca si spanacul poate sa fie rau, uite unde scrie ca afecteaza absorbia calciului si a fierului, deci spanacul realmente poate sa-ti provoace deficit de calciu si asta nu e o ineptie. Poate provoca liteaza renala, sau pietre la rinichi si altele:
http://www.livestrong.com/article/556464-spinach-and-diarrhea/

Si cand o sa am timp si chef o sa-ti caut si o aberatie completa scrisa pe un site aparent serios si ti-o trimit prin PM doar ca sa vezi ca nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce e pe net e si adevarat.

Ca sa spui ca ceva e eronat nu e o parere, e o certitudine si trebuie sustinuta cumva.

"...doar ca sa vezi ca nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce e pe net e si adevarat"

Aha, că fără tine nu ştiam. laughing

Cât despre spanac, aşa cum şi bănuiam, e vorba de cantităţi industriale, iar cum bine ştim, cam tot ce e prea mult, strică; deci nu spanacul în sine e de vină, ci lăcomia. tongue

E o părere şi pot să mi-o susţin verbal sau nu, depinde cum am chef şi timp, dar în cazul tău, dacă nu ai observat, mi-am tot argumentat dezacordul. tongue

Nu te-am văzut vreodată revoltat că ţi-am considerat inteligent răspunsul. Acolo e ok să am "certitudini" (de parcă n-ar fi tot păreri)?hee hee

| Thoth a răspuns (pentru CuriousStuff):

@CuriousStuff, nu ai inteles ca domnisoara are niste pareri foarte fixe, nu mai incuraja trollii!

sunt nou pe siteul asta, dar asa tampenii nu am citit pe niciun site in 17 ani de internet

cum a ajuns duduia Userul anului? poate vreun admin ne lamureste

| Donsavas a răspuns (pentru Thoth):

Nu stiu. Asta ma intrebam si eu. Am intrebat-o da' nu mi-a raspuns. probabil ca nici ea nu stie laughing))

Te-am intrebat ce e cu evaluarile pentru ca ai exagerat putin, mi-ai dat la fiecare raspuns. Nu ma deranjeaza absolut deloc indiferent ca-mi dai eronat sau inteligent. Nu ma afecteaza.

Nu exagera! Nu la fiecare răspuns, ci doar la cele care mi s-au părut greşite. Niciodată nu votez gratuit, mereu am un motiv bine întemeiat (sau mai multe).

Răspuns utilizator avertizat