Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2847804intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Ian
SATI 329.006AFISARI
162.604VIZITE
143.362V. UNICI
15 Aprilie 2009
Anonim intreaba:

Cum sa pot sa aflu daca apa din fantana de la tara e potabila sau nu? Acum cativa ani, cand am fost ultima data acolo, era, dar acum mi-e frica sa mai beau, ca e poluare mare...Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • 10 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • 15 Aprilie 2009 09:23
  mioara a răspuns:
  Iei o eprubeta cu apa si o duci la un laborator
 • 15 Aprilie 2009 09:45
  borsec a răspuns:
  Sa iei o mostra de apa din fantana, o duci la un laborator si testul iti va arata cat este de poluata apa.
 • 15 Aprilie 2009 09:50
  regis a răspuns:
  Duci o proba de apa la un laborator. In multe orase functioneaza laboratoare Larex, daca nu regiile care furnizeaza apa potabila au si laboratoare specializate, care presteaza servicii si pentru terti. Tot de la ei poti obtine si un recipient special pentru astfel de analize.
  Daca apa din acea fantana nu a fost folosita in ultimul timp, este indicat sa o scoti de cateva ori cu ajutorul unei pompe, pentru a se reimprospata. Pentru dezinfectare se arunca var nestins in apa, dupa care bineinteles se scoate din nou toata apa. Problema nu o constituie de obicei microorganismele, ci concentratia de nitrati/nitriti, pentru care din pacate nu prea sunt solutii.
 • 15 Aprilie 2009 09:53
  regis a răspuns:
  PS: atentie, apa fiarta si racita poate fi mai periculoasa decat cea scoasa direct din fantana. Prin fierbere oricum nu se distrug toate microorganismele, dar nu asta este problema, ci concentratia de nitrati si nitriti, care creste atunci cand fierbi apa (datorita vaporizarii).
 • 15 Aprilie 2009 18:25
  cristi a răspuns:
  Metoda clasica (antica) pe care am vazut-o de a curata o fantana de bacterii si alte impuritati este aruncarea unui bulgare de var ( var nehidratat,) dupa care trebuie lasata apa cateva zile. dar asta nu iti poate garanta faptul ca apa este potabila, cel mai bine este sa duci o proba la un laborator pentru a fi analizata
 • 15 Aprilie 2009 10:55
  meioana a răspuns:
  Poti ca sa cumperi un aparat ceva special pentru epurarea apei...asta in caz ca vrei sa te usture buzunarul... daca vrei ceva mai ieftin ia o sticla de apa din fantana si fugi cu ea la un laborator special
  nu intreba ce laborator k nu cred ca stie cineva...cauta pe net un laborator din orasul tau
  SUCCES
 • 15 Aprilie 2009 09:31
  Raspuns anonim:
  Pentru a putra fi sigura de calitatea apei pe care doriti sa o consumati, luati cantitatea de apa necesara, firbeti-o si apoi raciti-o, practic, apa fiarta si racita.In acest mod, eliminati bacteriile si riscul aparitiei unor anumite boli.
 • 15 Aprilie 2009 16:57
  Raspuns anonim:
  Se fac analize ale apei in cadrul laboratoarelor de la Autoritatea de sanatate publica / foste DSP-uri / fostele Sanepide. Exista in fiecare oras resedinta de judet.Acolo trebuie sa duci proba de apa, platesti o taxa si vei primi rezultatele.
 • 28 Mai 2009 20:56
  Raspuns anonim:
  Nu stiu si eu vreau sa aflu ca vreau sai curat la bunnica fantana ca sa sie potabila apa
 • 27 Martie 2010 07:06
  Raspuns anonim:
  Poti prelua 0, 5 litri pe care sa-i duci la OGA Oficiul de gospodarire a apelor care au laborator de analiza a apei si contra unei taxe vei primi rezultatele analizei si avizul "POTABILA" sau NU