Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173010intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
25 Oct
SATI 299.651AFISARI
194.248VIZITE
177.427V. UNICI

Cum se face anamneza?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Anamneza inseamna tot setul de intrebari pe care le pune doctorul pacientului.
  Contine:
  1) Nume, varsta, localitatea de resedinta, meseria. Numele e doar pentru identificare, varsta, ocupatia si localitatea de unde e te pot trimite catre anumite boli: exista boli specifice unui anumit segment de varsta, altele specifice anumitor ocupatii (silicoza la otelari).
  2) Motivele prezentarii la doctor: 2-3 cauze principale pentru care pacientul a venit la doctor. De obicei se pun doar cele mai importante.
  3) Istoricul bolii: Cand au aparut semnele/simptomele, cum s-au manifestat, cand se amelioreaza, cand se accentueaza. Daca e vorba de durere: unde e localizata, cand apare, cand se amelioreaza (pozitii antalgice), ce caracter are (arsura, intepatura, gheara, constrictie, etc), cat de intensa e, daca iradiaza, etc. Trebuie urmata evolutia bolii si a fiecarui semn/simptom.
  4) Antecedente. Boli (boli de plamani, ficat, inima, etc. In special boli care pot sa devina cronice, cu risc, sau in tratament) sau momente din viata cu importanta medicala (ex: prima menstruatie, menopauza la femei)
  5) Antecedente heredocolaterale. Adica boli de care au suferit/sufera rudele. Unele boli pot sa fie transmise genetic sau sa ridice un anumit grad de risc (ex: diabet, boli coranariene), altele pot fi luate de la parinti/rude si pot fi asimptomatice (ex: hepatita C tinde sa aiba doar cateva semne care scapa ochiului neavizat. Daca sotia a avut hepatita C, diagnosticata de obicei din intamplare, cand pacientul se prezinta pentru alta boala, sotul poate sa vina la doctor cu o hepatita c cronicizata, sau chiar cu o ciroza)
  6) Tratament sau medicamente pe care pacientul le-a luat in ultimul timp. De exemplu o aspirina poate sa fie cauza unei sangerari digestive superioare. Exista de asemenea interactiuni intre medicamente. De asemenea un tratament antibiotic in curs, va modifica leucograma (cuprinsa in hemograma).

 • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Cu un aparat special pe burtica
 • a răspuns:
  Anamneza este totalitatea informatiilor pe care medicul le ia de la bolnav si insotitorii acestuia pentru a le utiliza in vederea stabilirii diagnosticului. Anamneza este prima etapa in cadrul examinarii clinice a bolnavului. Anamneza epidemiologica este partea anamnezei unui bolnav sau suspect de boala contagioasa care cuprinde informatii cu privire la sursa de infectie, la contactul infectant, la starea de receptivitate, precum si la eventualii factori epidemiologici secundari favorabili imbolnavirii in cauza.
  Pentru mai multe detalii privind cum se face aceasta, poti accesa google si gasesti o sumedenie de informatii!
 • Raspuns anonim:

  anamneza este metoda prin care doctorul obtine date de la pacient cu privire la starea de sanatate si de boala