Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172619intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
23 Oct
SATI 310.669AFISARI
194.134VIZITE
175.292V. UNICI

Cum se manifesta distonia neurovegetativa?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Distonia neurovegetativa apare pe un teren anxios-depresiv la persoanele sensibile.
  Omul poseda functii-digestie, respiratie, circulatie, excretie, etc, pentru a caror desfasurare nu este necesar un control constient. Aceste functii sunt reglate la nivelul creierului neurovegetativ, hipotalamus. Acest hipotalamus integreaza toate informatiile legate de sete, foame, temperatura corpului, functii vitale si actioneaza intr-un contex de reglaj rapid al acestor functii in limte normale. Astfel, hipotalamusul coordoneaza sistemul nervos vegetativ alcatuit din sistem vegetativ simpatic si sistem vegetativ parasimpatic.
  Cel simpatic este raspunzator de reactiile rapide ale organismului in conditii de stress-lupta sau fugi, reactii de aparare, cel parasimpatic are efecte adverse.
  In conditiile in care apare distonia neurovegetativa, reactiile date de sistemul vegetativ scapa de sub controlul sistemului nervos central-deci si al hipotalamusului. apar reactii de "gheara in piept", "nod in gat", incapacitatea de a respira a bolnavului, ameteli, sete de aer, lipotimie(lesin). apar de asemenea spasme ale musculaturii netede-inclusiv ale musculaturii respiratorii, declansate in special de emotii puternice.
  Cum este o boala in care controlul constient nu este usor de abordat...recomand exercitii de autosugestie-la urma urmei, ele se adreseaza exact subconstientuluihappy-care stie cel mai bine cum sa controleze functiile respective, recomand consumul de ceai de sunatoare(pojarnita), tinctura de valeriana-extraveral-nu distonocalm pentru ca se pare ca are efecte in timp negative, sport si sedinte de relaxare, training autogen, etc happysi de ce nu, frecvente plimbari in natura...happyhappy

 • 1 răspuns RSS raspunsuri)