Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2847671intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Ian
SATI 329.006AFISARI
162.604VIZITE
143.362V. UNICI
13 Februarie 2009
mariazet45 intreaba:

Curge sange din nas din cauza anemiei?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns castigator
  13 Februarie 2009 23:34
  rroxi44 a răspuns:

  "Cele mai frecvente sangerari nazale sunt provocate de infectii locale si de accidente: leziuni provocate de scarpinat, rinite sau corpi straini. Dupa o viroza, de exemplu, vasele din nas se inflameaza si se sparg mai usor"
  http://www.ziarulprahova.ro/articol~categorie-sanatate-pentru-trup-si-suflet~stire-4759~sangerarea-nazala-semn-de-hepatita-sau-boli-cardiace.html
  Sunt vorbe auzite in popor care suna cam asa: "Sa fii bucuros ca ti-a curs sange din nas, daca se spargea un vas in creier, mureai sau ramaneai paralizat". Doctor in medicina Codrut Sarafoleanu spune ca aceasta idee raspandita in popor nu este departe de adevar, pierderea sangelui din nas este uneori o consecinta a hipertensiunii arteriale. Deci, este folositoare sangerarea dintr-un vas din nara. S-a deschis in nas un fel de supapa, care mai scade presiunea sangelui din sistemul vascular afectat de un puseu de hipertensiune. De fapt, hipertensiunea este una dintre cauzele generale cele mai importante in provocarea pierderii de sange din nas.

  La capitolul boli generale vinovate de curgerea sangelui din nas mai pot fi enumerate unele boli endocrine, dar si diabetul, care se face vinovat la unii de epistaxis, cum numesc medicii curgerea de sange din nas. Cardiacii primesc uneori tratamente cu anticoagulante si ele pot genera sangerari. Bolnavii cu afectiuni hepatice grave sufera si ei de sangerari din nas. Sangerarea din nas este data si de cauze locale, dupa o viroza, vasele din nas se inflameaza si se mai sparg. Si rinosinuzitele sunt de vina pentru sangerari. Dupa cum tumorile din nas sau fibromul necanceros din spatele nasului provoaca epistaxis."
  http://www.copilul.ro/a_103_501_De_ce_curge_sange_din_nas_.html

 • 8 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • 13 Februarie 2009 23:59
  Brigaela a răspuns:
  Cel mai adesea apare epistaxis (sangerare nazala) in anemia Biermer, dar si intr-o anemie feripriva severa.
 • 13 Februarie 2009 23:33
  tundenana a răspuns:
  Nu sunt medic generalist... dar din cate stiu eu se poate doar atunci daca anemia este grava de ex in anemia feripriva (lipsa mare de fier, care este indispensabil organismului, care intervine in numeroase reactii chimice si permite indeosebi transportul oxigenului prin hemoglobina globulelor rosii ) insa aceata boala are si alte simptome... si e mai grava de obicei pentru femei ...la voi din cate mi-ai zis tu nu sunt alte simptome decat asta nu?
 • 14 Februarie 2009 13:25
  bubu_7778 a răspuns:
  Poate curge sange si din cauza anemiei dar doar daca aceasta este intr-un stadiu destul de avansat, mai poate fi si de la tensiune arteriala foarte mare sau pur si simplu niste simple rani in interiorul narilor.
 • 21 Septembrie 2009 16:04
  Raspuns anonim:
  Da
 • 9 Octombrie 2009 12:04
  Raspuns anonim:
  Mie imi curge sange din nas de fiecare data cand ma racesc... o sa merg la medic caci deja m-am saturat
 • 9 Octombrie 2009 12:04
  ali07 a răspuns:
  Mie imi curge sange din nas cand ma recest, dar in cantitate mica si de mai multe ori pe zi? care o fi cauza?
 • 9 Octombrie 2009 12:04
  ali07 a răspuns:
  Si mie imi curge sange din nas de fiecare data cand ma racesc, dar in cantate mica si de mai multe ori pe zi
 • 16 Februarie 2009 16:35
  mirelamihaela a răspuns:
  Da sau din cauza tensiunii arteriale