Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173484intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Oct
SATI 306.084AFISARI
199.309VIZITE
181.713V. UNICI

Dupa operatia de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, este absolut necesar tratamentul de substitutie hormonala?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Dupa operatia de anexectomie bilaterala, femeia intra la menopauza. Nu la o menopauza fiziologica, ci una fortata chirurgical. De obicei simptomele sunt neplacute si femeia, daca e tanara, poate dezvolta osteoporoza si aterscleroza foarte grave. Pe de alta parte, terapia de substitutie creste riscul unor malignitati din sfera genitala. Sugerez sa vorbiti cu un ginecolog si un endocrinolog care vor aprecia raportul risc-beneficiu in cazul dumneavoastra. Daca aveti peste 40 de ani si puteti tolera simptomele fara mari chinuri, poate ar trebui sa renuntati la terapia de substitutie.

 • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • Raspuns anonim:
  da, chiar si la o varsta inaintata. intrebati medicul ginecolog.
 • Raspuns anonim:
  Nu e nevoie eu nu am facut nimic
 • Raspuns anonim:
  Am 46 ani iar la 23 ani din cauza unui avort am fost operata de histerectomie totala cu anexetomie bilaterala.nu am luat nici un fel de tratament dupa operatie nici nu m andrumat nimeni, la acele vremuri ca si acum de fapt nu mi a dat nimeni nici o indicatie an acest sens. an schimb la 30 de ani am descoperit ca am cardiopatie eschemica care s a agravat din ce an ce mai mult si imi creaza probleme mari.
 • a răspuns:
  Eu am 30 ani si sunt operata de 6luni si nu am luat pana acum nici un medicament. Dr. oncolog a spus sa treaca macar un an sa vedem cum raspunde corpul.