| AAnnna a întrebat:

Hei tpu.Va-m pus intrebarea asta de nu stiu cate ori.Deci am asa:
-12 ani
-1.57 inaltime
-52 kg
-par pubinal
-par la subrat
-secretia aia(de 1 an)
-ma dor sani
-burta
-spatele
-am niste stari care se schima repede
Deci vreau sa stiu cand imi va veni ciclu. crying

Cel mai bun easpuns Funda. :* :*

P.S.Nu vreau si-teuri cu toate chestiile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Din ce ne scrii, da, se apropie momentul in care iti va aprea menarha.
Menarha este prima menstruatie din viata unei fete.Sa notezi data si s-o tii minte,vei fi intrebata in viitor despre ea.
Ai crescut si esti in plina dezvoltare,ai toate caracteristicile specifice (se numeste par pubian,nu pubinal), asa ca te poti astepta la menstruatie.
Sa ai mereu la tine tampoane, asezate intr-un loc discret in geanta de scoala sa nu dea de ele oricine, poate si un pachetel cu servetele umede antibacteriale iti va fi de folos ca sa pastrezi o igiena buna a mainilor si a zonei si lasa nelinistea deoparte.
Nu lasa sa te surprinda momentul, asteapta-l cu rabdare si priveste-l ca pe ceva obisnuit.Iti doresc oricum sa ti se intample acasa, te vei simti cu mult mai bine si vei putea chiar sa te bucuri de eveniment.
Acum, mai ai nevoie doar de rabdare!
happy

4 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

In cel mult doua luni iti va veni! Sa ai la tine tampoane chiar si cand mergi la scoala 1Cand te simti,, uda' mergi la baie si iti pui tamponul.
In aceasta perioada pastreza o igiena strica a organului genital. Tamponul trebuie schimbat la cel mult 5-6 ore (nu mai mult)
Cemai bine e sa vorbesti cu mama ta despre asta pentru ca sunt o multime de amanunte de care trebuie sa tii seama!

| ywar a răspuns:

Eu n-am auzit de par "pubinal". Dar asa e toata viata inveti!

| Spe??lGirl a răspuns:

Si eu eram la fel de ingrijorata ca tine. Aveam toate simptomele, toate conditiile, dar nimic.Mie secretia aia imi venea deja de doi ani, dar nu se intampla nimic. Oricum, se apropie momentul.Vine cand nu te astepti, mie mi-a venit la scoala, te simti foarte ciudat in acea zi.Te trezesti si iti dai seama ca ceva nu e in regula.Te simti foarte naspa.

| dadriana a răspuns:

Iti va veni curand