Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2705728intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Iul
SATI 291.194AFISARI
124.162VIZITE
102.869V. UNICI
20 Iunie 2011
BrightLights intreaba:

La ce se foloseste ghimbirul? dau fundita!



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
  • Raspuns castigator
    20 Iunie 2011 13:14
    angel74dm a răspuns:

    Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, care isi are obarsia in Asia tropicala. Se intalneste in tinuturile asiatice (China). Este o planta erbacee aromata, al carei rizom (sau radacina) are gust placut. De putin timp (dupa 1989), este introdusa si in comertul nostru. Din punct de vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic - are elemente yang. Conform Ayurvedei, este uscat si fierbinte, fiind un echilibru pentru toate tipurile de oameni. Planta este folosita in alimentatie si terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si mai usor digerabila. Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, mazarii, conopidei, guliilor si boabelor din pastai. Se foloseste la pasta de soia, ardei rosii, vinete, broccoli, varza de Bruxelles etc.

    Recunoscut de asiatici inca din secolul I ca o planta medicinala cu efecte rapide asupra problemelor reumatice si digestive, ghimbirul este studiat acum in vestite laboratoare de medicii europeni. Cand a fost descoperita, radacina de ghimbir era folosita ca un agent antiinflamator si impotriva senzatiei de voma. Specialistii precizeaza ca mii de ani ghimbirul a fost administrat, in special, bolnavilor cu artrita reumatoida. Actiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeutii au constatat ca, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteste aceasta categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung - mai ales de ulcerele de stomac. Cercetarile continua in acest sens, pentru a se dovedi cum poate sa neutralizeze planta acizii inflamatori din articulatii. Specialistii homeopati au ajuns la concluzia ca ghimbirul mai poate inlatura greata ce se datoreaza diverselor deplasari cu masina, avionul si vaporul.

    Un alt studiu a dovedit efectele plantei, dupa interventii chirurgicale, care impun anestezia generala. Un test efectuat asupra unui lot de 30 de femei care au fost supuse anesteziei generale in timpul unor interventii ginecologice a demonstrat efectele...

  • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 20 Iunie 2011 13:27
    CookieMonsta a răspuns:
    Ghimbirul este aliment, cat si medicament. In bucatarie este un condiment picant, apropiat de piper, este un condiment foarte pretios. Pe de alta parte, nenumarate leacuri traditionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii si a starilor de greata., arde toxinele Arna, este revigorant, combate starile de oboseala, este vasodilatator, activeaza circulatia sanguina periferica, eliminand simptomele de maini si picioare reci, previne riscul formarii de cheaguri de sange, previne afectiunile cardiovasculare, are proprietati antitumorale, are un efect linistitor.
  • 20 Iunie 2011 13:20
    RazvyP a răspuns:
    Buna!

    Utilizari medical
    Abia la începutul anilor 1980 cercetătorii occidentali s-au preocupat de virtuţile terapeutice ale ghimbirului, in special rizomul.
    * În răceală, acţionează asupra plămânilor, stomacului şi splinei. O rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă şi fiartă în 250 ml apă, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte remarcabile în tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducând şi o senzaţie puternică de încălzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant. Atunci când febra nu cedează, fierbeţi 100 g ghimbir proaspăt în 500 ml apă şi spălaţi tot corpul cu zeama rezultată. Dacă tusea nu vrea să vă lase în pace, stoarceţi o rădăcină de ghimbir şi amestecaţi sucul cu puţină miere şi 250 ml apă fierbinte; beţi câte 1-2 căni pe zi. Ceaiul de ghimbir este un calmant ideal în inflamaţiile gâtului, sinuzite, răguşeală, febră, eliminare de mucozităţi şi congestii respiratorii.
    * Indigestia poate fi tratată dacă mâncaţi căteva bucăţele de tulpină de ghimbir proaspăt. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele, în vreme ce o cană de suc din aceeaşi parte a plantei vă poate scăpa de un sughiţ rebel, greaţă sau vomă, ori chiar de o toxiinfecţie alimentară.
    * Reumatism: Rapoarte medicale din diverse spitale chinezeşti arată că injectarea unei soluţii de 5-10% suc de ghimbir în zonele afectate, poate trata cu succes durerile reumatice.
    * În caz de greaţă, se ţine în gură, sub limbă, o bucăţică de rădăcină de ghimbir. Senzaţia de greaţă şi vomă va dispărea imediat.
    * În China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir şi morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctură de ghimbir care eliberează plămânul de secreţii.0.5-1.5 g de praf de rădăcină de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, înainte de masă, înlătură durerile de cap de natură nevralgică...
  • 20 Iunie 2011 13:27
    Ellaa98 a răspuns:
    Ghimbirul se poate folosi ca si condiment sau ca medicament
  • 20 Iunie 2011 13:19
    tigeronix a răspuns:
    Ghimbirul are multe intrebuintari,pe langa comdiment,se foloseste si ca medicameni in multe afectiuni,este un bun antiinflamator,diuretic,stimulent sexual si multe altele,dar cea mai mare calitate al ghimbirului este de oxigenare al creerului,de acea se foloseste pentru memorie, in diferite salate si mancaruri. Pus in mancare iuteala lui se pierde mult,la salate se pune mai putin,pentru a nu iutii prea tare(Nu este foarte iute,poti sa-l gusti inainte). O reteta, dietetica, cu ghimbir: se taie 2 cepe solzi si se pun la calit, intr-o tigaie, cu 3 lingur de ulei, cand ceapa s-a inmuiat putin se adauga bucatile de pui de la care s-a indeparata pielea.Se lasa sa se rumeneasca carnea de pui si se adauga seara,ghimbir ras catva catei,intregi,de usturoi,si putin vegeata, se adauga un pahar de apa si putin vin alb(facultativ), se acopera si se lasa la foc mic sa fiarba jumatate de ora.Cand faci diverse salate de rosi, castraveti, ardei grasi poti sa adaugi o lingurita de ghimbir ras.Nu se pune in salata verde sau in cea de varza Sant multe retete cu ghimbir,se poate face sirop si dulceata de ghimbir,ceai de ghimbir, totul e sa-ti placa gustul lui, dar daca nu incerci nu ve stii daca iti place sau nu