Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3139329intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Iul
SATI 192.060AFISARI
108.921VIZITE
99.052V. UNICI

Stiti? Aritmia extrasistolica atriala si ventriculara se vindeca de la sine? Defapt... se vindeca?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  De la sine nu se vindeca in nici un caz.
  Pentru tratament conteaza in special cauza aritmiilor. Daca e la un tanar, aceasta poate fi un fascicul conductor aberant (o malformatie a sistemului care transmite impulsul electric inimii) si se poate trata cu succes. Daca e la un varstnic, cauza e cel mai adesea boala cardiaca ischemica si ea nu se vindeca, cel mult se tine sub control.
  Aritmia extrasistolica atriala e mai cuminte, cea ventriculara prezentand riscuri vitale mult mai mari.

 • 2 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Nici una nu se vindeca de la sine. In functie de istoricul pacientului si cauza aritmie, poate sa se considere necesara o reconversie (in ritm sinusal, eliminand aritmiile) medicamentoasa sau electrica. Exista cazuri in care aritmia cardiaca poate fi lasata fara sa se incerce o reconverie, sau sa se renunte in momentul in care reconversia nu reuseste dupa un anumit timp. Aritmia atriala e mai comaptibila cu viata, rolul atriului fiind preluat de ventricul. aritmia ventriculara, e riscanta pentru ca poate sa ajunga fibrilatie ventriculara, care se traduce prin oprirea inimii("v-fib"-ul din filmele americane care se aude strigat de doctor inainte sa inceapa resuscitarea).
  Exista, in literatura medicala, cazuri de reconversie spontana in ritm sinusal a aritmiilor atriale. Acesta este, insa, un semn de agravare a suferintei cardiace, si se caracerizeaza, de obicei, prin deces in maxim 2 saptamani.
 • a răspuns:
  Intra pe www. sfatul medicului. ro si afli mai multe detalii.