anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Varicela! o boala foarte urata mai ales cand o faci la 18 ani sad,spuneti-mi va rog ce sa pun pentru mancarime,deci efectiv mor nu mai pot asa de rau ma mananca,as prefera ex ceva naturista dar sunt deschis la orice, multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Aplica pe bubite mixtura mentolata(gasesti in farmacii). Nu te scarpina! Orice bubita rupta lasa un mic crater in piele.

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă bubiţele arată ca cele din imaginea următoare şi au puţin lichid în ele ( sunt nişte băşicuţe ), atunci ai varicelă :
http://t0.gstatic.com/......tp?/images

Dacă e varicelă, atunci eşti contagios/contagioasă şi NU ai voie să ieşi în comunitate ( să mergi afară ).

Mergi la medicul de familie pentru confirmarea diagnosticului şi apoi stai acasă.

NU există o "regulă" generală care să precizeze cât durează boala, DEPINDE cum "reacţionează" organismul tău...

La fiul meu a durat 16 zile până au dispărut bubiţele/cojiţele/scoarţele respective.
Dar poate dura chiar şi 3-4 săptămâni, depinde de fiecare organism...

Atât timp cât nu au căzut acele cojiţe/scoarţe eşti contagios/contagioasă şi NU ai voie să mergi afară.

Este INDICAT să stai în repaus la pat, să fie cât mai cald în cameră ( deoarece ajută la apariţia acelor bubiţe şi "scapi" mai repede de ele ), să NU faci baie ( doar duş călduţ scurt şi te speli cu grijă să NU spargi acele bubiţe deoarece rămân semne definitive; NU foloseşti buretele, ci te săpuneşti uşor cu mâna, preferabil să foloseşti gel de duş ), NU te speli pe cap, NU se administrează antibiotice, dacă ai dureri de cap poţi lua Algocalmin, iar dacă ai dureri de gât poţi lua Paracetamol şi unul dintre următoarele medicamente ( cu respectarea Prospectului ) :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.

NU te scarpini, chiar dacă te mănâncă acele bubiţe, poţi folosi o mixtură mentolată cumpărată de la farmacie ( cu care te ungi uşor pe bubiţele respective ).

Dacă nu te scarpini, NU rămân semne.

Iar înainte de a merge afară/în comunitate TREBUIE să mergi la medicul de familie să CONFIRME că te-ai vindecat.


Vezi alte detalii şi la linkul :
http://dr.herdea.ro/medicale/61/varicela

http://www.sfatulmedicului.ro/varicela


Toate cele bune şi multă sănătate.

| happy31animation a răspuns:

Varicela sau varsatul de vant dureaza doar o saptamana sau doua, dar in general vindecarea nu pare a veni destul de repede. Daca durerea este o problema, ameliorati-o cu paracetamol – niciodata cu aspirina. In cazul in care mancarimea este extrem de suparatoare, incercati o baie racoritoare si un antihistaminic pentru copii. Este bine intotdeauna sa aveti ceva mai multe trucuri in maneca pentru a minimaliza starea de rau.

DIN CE CAUZA APARE VARICELA?

Copilul dvs. sufera de o boala a copilariei, provocata de un virus. Viroza aceasta apare initial ca o iritatie sau pete rosii pe trunchi, care se raspandesc si pe alte zone ale corpului in cateva zile. Pot fi doar cateva sau pot fi cateva sute. intr-o perioada de aproximativ o saptamana, multe dintre puncte se tranforma in vezicule mici, care se sparg si apoi formeaza o crusta. Copilul s-ar putea sa aiba si febra si sa inceapa sa se scarpine. Dupa ce veziculele s-au vindecat, virusul intra intr-o faza latenta si traieste in nervii senzitivi din organism. Poate reaparea ani ma tarziu sub forma unei afectiuni dureroase, zona zoster.

TRATAMENT VARICELA

Ramaneti reci

- Daca este iarna, setati caldura la cea mai joasa treapta suportabila. In timpul verii, folositi un ventilator. Caldura aduce mai mult sange la suprafata pielii, accentuand mancarimea.

- Imbaiati copilul in apa calduta timp de 15 – 20 minute la fiecare cateva ore. Nu folositi sapun. In schimb, adaugati jumatate de cana de bicarbonat de sodiu la o cada umpluta doar partial sau o cana intreaga pentru o cada de baie plina pentru o calmare eficienta. Fulgii de ovaz coloidal (cum ar fi Aveeno) adaugati la apa de baie contracareaza de asemenea mancarimea. Daca nu aveti fulgi de ovaz coloidal (fulgi de ovaz care sunt atat de fin tocati incat plutesc la suprafata apei), puneti fulgi normali intr-un ciorap, legati-l la capat si scufundati-l in apa de baie.

- Atunci cand copilul incepe sa se scarpine, oferiti-i o comrpesa rece pe care sa si-o puna pe piele. Scarpinatul poate duce la infectie sau la cicatrizare. Folosind compresa, macarimea este calmata fara a face niciun rau. Ca asigurare impotriva mancarimii, taiati-i unghiile si atunci cand merge la culcare puneti-i o pereche de manusi.

Atacati mancarimea

- Ar trebui sa folositi calamina? Lotiunea cu calamina este un remediu traditional, folosit de mult timp pentru calmarea mancarimii provocate de varicela. Cu toate acestea, medicii nu mai sunt chiar asa de entuziasti sa recomande acest remediu, iar dermatologii sunt de parere ca dimpotriva, chiar accentueaza mancarimea.

- Aplicati o crema cu antihistaminice pentru a calma mancarimea.

- Pentru a mai linisti un copil cu febra sau cu durere de cap, dati-i sirop cu paracetamol sau ibruprofen. Alegeti produsul potrivi pentru varsta copilului si urmati instructiunile din prospect.

- Daca mancarimea este grava, administrati-i un antihistaminic oral, cum ar fi cetirizina, dar doar in cazul in care copiulul are cel putin vasta de doi ani. (Verificati intotdeauna eticheta inainte.) Acest medicament poate fi in special de folos in momentul somnului daca mancarimea interfereaza cu acesta, pentru ca el promoveaza somnolenta.

- Puneti copilului pijamale de bumbac curate. Bumbacul este mult mai putin iritant decat alte materiale. Alegeti o pijama cu maneci si cu pantaloni lungi pentru a decuraja scarpinatul.

Aveti grija la gura

- In cazul in care copilul are varicela cu vezicule localizate si in cavitatea bucala (da, acest lucru se poate intampla), cel mai bun tratament este clatirea cu gargara sau apa cu sare. Probabil ca v-ar fi mai usor sa ii convingeti ca varza de Bruxelles este buna decat sa faca acest lucru, dar merita sa incercati.

- Dati-i inghetata. Aceasta poate sa ii calmeze mancarimea.

- Hraniti-l cu alimente moi cum ar fi budinca, terci de ovaz, jeleu, supe si banane pe perioada cat veziculele sunt dureroase.

Puterea profilaxiei

In cazul in care copilul dvs. nu a avut varicela, puteti sa incercati sa il tineti departe de copii bolnavi. Dar este mult mai bine sa faca varicela in copilarie decat sa o indure cat este adult.

- Exista un vaccin impotriva varicelei, dar nu se administreaza de obicei copiilor. Este administrat insa celor care nu au avut varicela si trebuie sa lucreze sau sa traiasca cu oameni care ar fi supusi unui risc major daca ar contracara virusul, cum ar fi cei cu sistem imunitar deprimat (bolnavi HIV sau SIDA, leucemie sau care primesc un tratament imunosupresor cum ar fi chimioterapia).

EVITATI SOARELE

In cazul in care copilul a luat contact recent cu o persoana purtatoare a virusului varicelei, feriti-l de lumina directa a soarelui. O doza de soare ar putea sa accentueze veziculele in momentul in care vor aparea. Odata ce varicela s-a vindecat, pielea copilului va ramane sensibila la soare chiar si timp de un an. Nu trebuie sa va izolati copilul in casa, dar poate fi de ajutor sa il ungeti in fiecare zi cu crema de plaja – in special pe timpul verii.

AR TREBUI SA SUN MEDICUL?

In general, varicela este mai mult o bataie de cap, decat un pericol; marea majoritate a cazurilor de varicela dispar dupa 10 – 14 zile fara probleme. Discutati cu medicul dvs. in cazul in care copilul are febra acompaniata de durere de cap ce dureaza mai mult de cateva zile sau dureri ale membrelor; sau vomita in mod repetat; tuseste; sau daca are o zona mare de piele inrosita in jurul uneia sau mai multor vezicule – semn al unei infectii. Sunati-va medicul in cazul in care copilul incepe sa aiba convulsii, devine dezorientat sau se plange de durere de gat. In cazuri foarte rare, varicela poate duce la meningita.