| Zendaya_3668 a întrebat:

Buna vreau s aprepar un desert mai simplu dar nu stiu cum dati-mi ideii si nu a s vrea ceva de genul prajituri din alea super grele care stai le pui la cuptor

7 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
daca vrei o reteta de ceva dulce, o poti incerca pe asta, si cu siguranta nu vei da greswinking ai putea sa faci salam de biscuiti si nu trebuie nici fierbere, nici cuptor, cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat, prepararea e foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop) adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ciolofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan ( daca ai hartie de pergament poti sa o pui in tava de chek si o presezi bine si apoi o dai la rece) cat sa rulezi un baton mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc, papa si succeshappy ast sa ne servestismugsmugsmug

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Amesteca un borcan mare ( 900 gr) de iaurt cu 10 linguri de zahar si un plic de zahar pudra Dr. Oetker (din ala cu aroma de vanilie) si cu zeama de la 2 lamai, pune in cupe de inghetata (ies vreo 8) si baga la congelator.

| Laura1092 a răspuns:

Ingrediente spuma de capsuni:

200 g capsuni
1-2 albusuri
200g zahar
1 plic zahar vanilat

Modul de preparare a retetei:
Se bate spuma albusul. Se adauga zaharul si vanilia si se bate din nou pana se intareste.
Capsunile se paseaza cu o furculita si se adauga peste albusul batut spuma. Spuma de capsuni se amesteca cu un tel, prin rasturnare, de cateva ori, pentru a se omogeniza. Nu se amesteca folosind mixerul deoarece spuma de capsuni pierde aerul care o mentine pufoasa.
Spuma de capsuni se da la congelator si se orneaza inainte de servire cu felioare de capsuni, frisca, 1 frunza de menta.
E delicios happy

| Mecoooo a răspuns:

Prajitura cu bezea---




Ingrediente Pentru foi:
4 albusuri
100 g zahar
1 lingura zeama lamaie
Pentru crema:
4 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri lapte
100 g ciocolata
200 g unt
100 g nuca de cocos
Pentru decor:
100 ml frisca lichida
Mod de preparareAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie, pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic, cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi, pana se ingroasa.Se lasa la racit, apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema si se orneaza cu frisca.

| Inessix a răspuns:

Budinca. E simplu, cumperi plicuri si lapte. E si buna daca astepti sa se raceasca... Sau clatite cu ciocolata, gogosi. Inghetata. Salata de fructe.

| adri16 a răspuns:

Ai putea face un tiramisu, este usor de facut si nici nu necestita cuptor sau ai putea face niste clatite sau madlene

| Alina_4914 a răspuns:

Este o reteta de vara, care e in familia Ioanei de 15 ani si ea a invatat-o de la mama. In prepararea tartei se pot folosi o multitudine de fructe, de la caise, visine si pepene galben si pana la fructe din compot, pe timp de iarna. Eu una am sa o incerc cu fructe de padure!

Ingrediente (tava mica) pentru 16 bucati:
- 2 oua
- 1 cana de zahar
- 1/2 cana de ulei
- 1/2 cana de lapte
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
- 2 cani de faina
- un praf de sare
ncingem cuptorul la 180 de grade. Amestecam ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul putin cate putin amestecand continuu, dupa care adaugam laptele, bicarbonatul stins cu lamaie, si la final faina. Caisele se desfac in jumatati, indepartand samburele.
Tava se unge cu ulei (sau unt/margarina) si se tapeteaza cu faina. Se aseaza aluatul in tava si aranjam caisele deasupra lui apasandu-le usor, iar in fiecare caisa putem pune putin zahar vanilat.
Se introduce tava la cuptor 25-30 de min, pana cand aluatul este frumos rumenit deasupra si trece testul cu scobitoarea. happy Se serveste pudrata cu zahar.
Ce poate fi rau la o prajitura simpla, care se face foarte rapid si are ca si ingredient de baza fructele? Aaaa, sa nu uit, pentru masurarea ingredientelor folositi o cana de 250 ml. asta e reteta care o fac eu cel mai des