anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum fac supa crema de rosii? Supa de rosii stiu sa fac, dar cum o fac sa fie... crema? tongue

4 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Toate ingrendientele din supa de rosii (cantitatea de rosii taiate cubulete pe care o pui la fiert pentru o astfel de supa este cam cu jumatate mai mult decat in cazul unei supe normale de rosii) se trece prin sita astfel incat sa nu mai ramana coji sau seminte si ceea ce ramane se mai pune un pic la fiert. Se serveste de preferinta cu crutoane

| borsec a răspuns:

Dupa ce ai fiert rosile le treci prin blender, apoi le pui iar la foc.

| sabina a răspuns:

Ingrediente
- 1 kg jumate de rosii
- zarzavat de supa
- 2-3 linguri orez
- 3 linguri smantana
- unt
- verdeata

Mod de preparare
Se spala rosiile, se rup si se pun sa fiarba fara apa, acoperit. Pe de alta parte se face supa de zarzavat.
Cand rosiile s-au inmuiat se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de zarzavat, se amesteca, se adauga sare dupa gust,
se adauga orezul spalat si se pune sa fiarba pana cand orezul este moale. Cine doreste, poate adauga o lingurinta de zahar vanilat.
Cand este gata se pune multa verdeata tocata, se acopera si se lasa cateva minute. Cand se toarna in castron se drege cu smantana si cu bucatica de unt, dupa placerea fiecaruia.

Întrebări similare