Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2962672intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Iul
SATI 263.928AFISARI
113.668VIZITE
100.792V. UNICI

Cum sa gatesc crevetii?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • a răspuns:
    Personal ii mananc numai fierti cu salata, maioneza si lamaie...
  • a răspuns:
    In mare :d
  • a răspuns:
    * Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetul mare si aratator, apoi trageti-l si rasuciti-l pana cand se desprinde de coada. Desprindeti picioarele de dedesubt, apoi desprindeti usor carapacea cu degetele, lasand intacta carnea inauntru.
    * Creveti mici se pot gati sau consuma ca atare, dar in cazul celor cat un deget sau mai mari, trebuie sa asezati crevetele decorticat pe o parte si sa-l crestati pe spate de la gat pana in varful cozii, dand la iveala o vinisoara neagra – aceasta este intestinul crevetului. Se poate scoate cu ajutorul unui cutit – dureaza doar o clipa si operatia se poate efectua inainte sau dupa preparare.
    * Nimic nu se compara cu crevetii intregi. Decorticati-i pe masura ce-i mancati, desprinzandu-le capetele si sorbind zeama consistenta din interior. Pentru a-i gati, aruncati-i in apa clocotita si sarata si lasati-i sa fiarba cateva minute, pana cand se inconvoaie, devin rozalii si sunt fierbinti in intregime.
    * Crevetii intregi, nedecorticati sunt nemaipomeniti la gratar sau pur si simplu fierti si consumati cu maioneza. Creveti decorticati sunt fantastici la prepararea cu specific asiatic; puteti sa-i faceti si la gratar, dara aveti grija sa nu-i lasati prea mult. Sunt gata imediat ce devin roz si s-au incins.
    * Crevetii sunt foarte gustosi daca ii dati prin putina faina condimentata cu ardei iute faramitat si ii prajiti in ulei incins; sunt deliciosi si crocanti, alaturi de o bere rece.
    * Pentru a gati 450 g de crevete, puneti la fiert 2 l de apa.
    * Puneti putine sare in apa. Puteti adauga si suc de lamaie daca doriti.
    * Opriti focul si turnati toti crevetii in apa.
    * Lasati sa se inmoaie 3-5 minute sau pana ce sunt gata. Crevetii sunt foarte buni atunci cand sunt gatiti usor.
    * Verificati taind unul in jumatate. Daca carnea sa este opaca in totalitate, atunci este gata.
    * Scoateti-i din apa fiarta imediat.

    Etapa a II-a

    * Fierberea sau inmuierea rapida a crevetilor este cea...