| pop_gabitzu a întrebat:

Cum se fac foile de lasagna?

Răspuns Câştigător
| monicaclaudia a răspuns:

Cu aceeasi pasta cu care faci taieteii de casa )) doar ca o intinzi si o tai la masura tavii unde faci lasagnele.

4 răspunsuri:
| monicaclaudia a răspuns:

Zazu scuze dar de ce fierbi foaia? Nu inteleg? Atunci cand bagi totul in cuptor iese o mamaliga, pasta fiind prea coapta.
Daca nu stii ca sa prepari foile (cu aceleasi ingrediente ca si taieteii) cumpara din magazin care is gata facute si chiar daca is dure (ca si macaroanele), nu e neaparat ca sa le oparesti daca nu vrei. Eu le pun asa cum le iau din cutie, ele se coc cu sosul cu care faci straturile. Aaa PS: daca vrei sa fie mai, mai, eu fac o omleta subtire max 0, 5 cum de dimensiunea tavii unde prerari lasagnele si pui in mijloc foaia asta de omleta. E doar un mod in care il fac eu happy voi puteti alege.))

| rael a răspuns:

400 g faina
2 oua
2 galbenusuri
sare

Se pune faina pe masa, se face o gaura in mijloc unde punem ouale si sare, batem ouale cu furculita si incet, incet incepem sa incorporam faina, amestecam cu forta, daca este nevoie mai adaugam cateva linguri de apa. Framantam bine aluatul si cand incepe sa fie elastic il batem de cateva ori de masa, de la o inaltime de cca 50 cm il aruncam cu forta pe masa, apoi adunam aluatul si il tinem la frigider cca 30 minute.
Incepem sa-l intindem cu sucitorul, pe masa curata si presarata cu faina, intoarcem mereu aluatul de pe o parte pe alta si avem grija sa nu rupem foaia obtinuta. Daca nu aveti o masa mare e preferabil sa intindeti cantitati mai mici de aluat.
Din "patura" obtinuta (intinsa cat mai subtire) taiati foi de marimea tavei in care doriti sa faceti lasagnele si le lasati sa se usuce cca 30 minute pe un servet uscat.
Intr-o tigaie mare puneti apa si sare si opariti fiecare foaie de aluat, dupa care o lasati sa se scurga de apa pe o tava acoperita cu un servet.

| bluedar a răspuns:

Pentru fiecare 100 de grame de faina, pui un ou, sare si pregateste pentru orice eventualitate si apa calduta, putina. Asezi faina pe planul de lucru, faci o gaura in mijloc si pui oule si incepi sa le amesteci, compozitia va parea dura, dar trebuie sa o framanti pana cand nu mai e lipicioasa, o lasi sa se odihneasca 30 de minute, dupa care incepi sa o intinzi, cat de subtire poti insa fara sa se rupa. Se lucreaza pe suprafata infainata. Tai foaia de marimea tavii in care vrei sa pregatesti lasagna. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acelasi aluat ca la taieteii de casa, se fierb in apa clocotita cca.2-3 minute si se scot pe un suport metalic plan pentru a se scurge, nu se fierb mult pentru ca devin pastosi, chiar daca ai senzatia ca nu sunt fiert 2-3 minute ajung. Se adauga foile pe rand si apa din abundenta, pentru ca altfel se lipesc unele de celelalte (la apa se adauga putin ulei).

Întrebări similare