Http://www.retete-bune.com/r10877-chec-pufos.htm
http://gastronomie.ele.ro/Chec_--r869.html
http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Chec_in_doua_culori-e0.html [doar 2 oua]
http://www.codrosu.ro/retete-chec-chec-pufos-chec-rapid-chec-simplu/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/chec-retete
http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Aluaturi-diverse/Retete-de-Checuri/
http://www.tpu.ro/......-zgarcios/
http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/01/chec-cea-mai-usoara-reteta.html
Ingrediente:
faina 1 cana si jumatate
zahar 1 cana
lapte,
aprox. 1 cana
ulei 1 cescuta
praf de copt 1 lingurita
zahar vanilat
cacao 1 lingura
nuca (optional)
Preparare:
Toate aceste ingrediente se amesteca si compozitia se toarna intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
P. S. A se pastra un pic din compozitie pentru. a se amesteca cu cacao.
Nuca se pune la sfarsit (pentru cine doreste).
Se lasa la cuptor la foc mediu pana se desprinde de pe margini (asta inseamna ca este gata).
Pofta Mareee!
Spar ca te'am ajutat:*
Chec fără ou
Ingrediente
•margarină 1 lingură
•cacao 2 linguri
•praf de copt 1 pliculeţ
•apă rece 1, 5 căni
•zahăr 1, 5 căni
•ulei 1 cană
•făină 3 căni
•lămâie 1
•sare un vârf de cuţit
Mod de preparare
Amestecaţi într-un castron făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie rasă. Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa combinată cu uleiul şi omogenizaţi bine compoziţia obţinută. Turnaţi-o într-o tavă de chec mai mare sau în două mai mici, unse cu margarină şi tapetate cu făină. O parte din compoziţie amestecaţi-o cu cacaoa şi turnaţi-o pe deasupra aluatului din tavă (tăvi). Coaceţi checul la foc potrivit, circa 45 de minute.
Chec rapid
Ingrediente folosite
4 oua
150 g zahar
100 g faina
2 plicuri de zahar vanilat
Mod de preparare
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat;
Se adauga faina si un praful de copt si se omogenizeaza;
Se pune o mana de stafide si se coace in forma de chec unsa si tapetata cu faina.
Chec cu vanilie
Ingrediente
200 g unt
250 g zahar
1 sticluta esenta de vanilie
200 g faina
4 oua
80 g alune sau nuci tocate
1 praf de copt
Mod de preparare
Se amesteca galbenusurile cu untul zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o masa cremoasa;
Se adauga alunele tocate, praful de copt, albusurile batute spuma si faina. Se amesteca usor;
Se pune compozitia in tava mare de chec si se coace la foc potrivit 45 min.
OanaMariaIonita întreabă:
aaaa12345 întreabă:
CreamCaramel96 întreabă:
BeBeRHv întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: