Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2863592intrebari
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
27 Feb
SATI 273.902AFISARI
142.938VIZITE
128.008V. UNICI

Cum se face inghetata de casa? dar sa fie buna nu fara nici un gust...cine stie o reteta?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    a răspuns:

    Am cumparat un kg de capsuni, le-am spalat, curatat, le-am pus intr-un castron cu zahar peste noapte in frigider. Tot seara am facut din 2 plicuri frisca si am pus si un pliculet de intaritor de frisca. Am pus-o si pe ea peste noapte in frigider. A doua zi am amestecat capsunile cu frisca, am bagat mixerul la prima viteza cam un minut si am mai turnat putin sirop ramas de la capsuni. Am pus-o intr-o caserola si am bagat-o pentru o ora la congelator. E delicioasa.
    P. S. Capsunile se lasa cu zahar peste noapte ca sa-si lase zeama si sa nu se congeleze prea tare apa din capsuni la congelator.

  • 8 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • a răspuns:
    Ingrediente:
    - sase galbenusuri
    - zahar 300 gr.
    - un litru de lapte
    - ciocolata 100 gr.
    - vanilie

    Modul de preparare:

    Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
  • Raspuns anonim:
    Am stiut o reteta... dar nu o mai gasesc in caietul meu.
    P. S Am un caiet cu retete.
  • Raspuns anonim:
    Trebuie sa amesteci 0.500frisca cu 5 oua, galbenusul si albusul batute separat, si 9 linguri de zahar (4 linguri cu albusul si 5 linguri cu galbenusul). poti adauga esenta de vanilie sau fructe.numai ca fructele se vor lasa la fundul oalei, daca nu amesteci din cand in cand(la 15-30 minute). fructele contin foarte multa apa si se vor cristaliza. oala trebuie sa fie din inox. se poate manca la 3 ore de la preparare.
  • Raspuns anonim:
    Stie cineva o reteta de inghetata fara frisca?
  • Raspuns anonim:
    Multumesc mul am facut si sa primit foarte gustos
  • Raspuns anonim:
  • Raspuns anonim:
    Nu
  • Raspuns anonim:
    Eu. frisk, si fructe (asta depinde de tine ce fel de fructe vrei...) le amesteci pe amandoua si le pui la frigider peste noapte e delicioasaaa... mmmmm