|

Cum se face o negresa

intrebarea se refera la reteta Cremsnit rapid de pe gustos.ro
2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu nu am invatat cum se face bine o romanca de mi-a luat creierii... si tu vrei sa faci o negresa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Negresa

* 213905 vizite
* Scor: 4. 38 din 885 voturi

Comenteaza retetaSalveaza in cartea de bucate
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

250 g margarina,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.


Mod de preparare:

Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).

Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.

Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.

Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.
de fapt uite aici:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/negresa.html

http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/negresa-clasica.html

http://www.retete-gustoase.ro/retete-negresa

http://www.petitchef.ro/tags/retete/negresa

sper ca te-am ajutat. pup:*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează