|

Cum se face prajitura tiramisu in cofetarii

intrebarea se refera la reteta Tiramisu Original de pe gustos.ro
3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Uite aici reteta culinara pentru tiramisu - http://invatasigateste.blogspot.com/2011/10/tiramisu-imbatator.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde de cofetarie. Multe folosesc crema la plicuri. Nu e rea, dar nu este asa de buna ca cea despre care iti spunea cOrn3l1uss, dar in aceasta crema pentru o aroma deosebita se pune in loc de esenta de rom ( din reteta Gustos.ro) un liqueor aromat. Eu iti recomand Crema de Whisky Bailey's, dar este cam scumpa sau o varianta mult mai ieftina Angely Tiramisu care este foarte bun si aromat.
De obicei pe punga de pishcoturi gasesti si reteta pentru Tiramisu. In aceste retete ei zic sa pui liqueorul in cafeaua in care inmoi piscoturile, eu zic sa pui un pic si in crema. Nu prea mult vreo trei - patru linguri. Cat sa-i simti aroma...cand gusti crema. Pofta Buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ingrediente
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat

Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;

Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;

Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;

Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;

Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;

Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;

Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;

Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează