Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2848726intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
24 Ian
SATI 358.894AFISARI
183.104VIZITE
159.117V. UNICI
26 Ianuarie 2009
Anonim intreaba:

Cum se formeaza trufele si unde se gasesc?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  1 Ianuarie 1970 02:00
  Raspuns anonim:

 • 39 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • |< <
  1 - 30 (din 39)
  > >|
 • 26 Ianuarie 2009 19:01
  JayLeno a răspuns:
  buna intrebarehappy as vrea si eu sa gasesc, m-as imbogati instant! trufele cresc sub pamant in zonele impadurite de munte, se gasesc cu porci sau caini special antrenati.
 • 26 Ianuarie 2009 18:43
  rael a răspuns:
  In zonele de deal si de munte cu paduri de foioase si de brad exista sate in care unii localnici se imbogatesc peste noapte. Numai vezi ca apar cu cate un jeep in poarta si o duc mai bine decat altii, fara a pleca din tara si fara ca, aparent, sa faca ceva anul-me! Il vezi pe cate unul plecand in padure cu un caine sau mai multi dupa el, care-l asculta orbeste, intr-o directie anume si cu o treaba numai de el stiuta. Asta tine cam pana da inghetul, dupa care sta si traieste bine si asteapta iarasi vara. Ei sunt vanatorii de trufe sau "trufarii", cum le place sa-si spuna.
  Trufarii romani s-au constituit intr-o asociatie profesionala, pentru ca vor sa beneficieze de toate oportunitatile oferite atat de piata, cat si de fondurile comunitare. In fiecare an au o intalnire de deschidere de sezon.

  Bune pentru gastronomia fina

  Trufele sunt ciuperci comestibile care cresc in zonele de munte si de deal pe radacina copacilor, in cuiburi, precum cartofii. Au un miros specific, foarte puternic, pentru care sunt foarte apreciate, fiind nelipsite din lista de meniuri a marilor restaurante din intreaga lume, ne spune un trufar din Miercurea Ciuc, dr. Fekete Oskar, in varsta de 25 de ani.

  Pe piata mondiala cererea este mai mare decat oferta

  Cu vreo suta de ani in urma, transilvanenii erau mari exportatori de trufe la Viena. Acum le vand in special pe piata italiana si nu fac decat sa dezgroape acest tezaur ascuns, spune dr. Fekete Oskar. Italienii, francezii, spaniolii si ungurii le-au ridicat la rang de aliment de lux. Bursa trufelor se afla la italieni. In Romania cresc cateva soiuri de trufe albe si negre care au inceput sa fie comercializate din 2003. Tru-farii romani fac comert cu trufa neagra si cu o trufa alba de vara, pe care o pot vinde cu pana la 300 euro kilogramul pe piata externa, spune dr. Fekete Oskar. Cea mai scumpa trufa comercializata pe piata mondiala apartine unui soi rar de trufa alba, al carei pret poate ajunge la 4000 de euro kilogramul. Romanii si-au...
 • 11 Aprilie 2009 01:29
  Raspuns anonim:
  La ce distanta sub pamant se gaseste trufa
 • 13 Mai 2009 08:33
  Raspuns anonim:
  In padure
 • 15 Octombrie 2009 12:10
  Raspuns anonim:
  Trufele sunt ciuperci comestibile care cresc pe radacina unor specii de arbori cu care formeaza, prin simbioza, organe specifice micorize
 • 28 Octombrie 2009 16:44
  Raspuns anonim:
  Cum arata radacina la trufa?
 • 29 Octombrie 2009 10:09
  Raspuns anonim:
  Simleu
 • 2 Noiembrie 2009 14:18
  Raspuns anonim:
  Detalii despre trufe gasiti pe www.truffoir.ro iar daca vreti sa vedeti pe viu trufe va invitam la seminar in 13-15 noe 2009.
 • 17 Noiembrie 2009 14:52
  Raspuns anonim:
  Cum pot raspunde la intrebarea:Ce bogati are tara noastra?
 • 8 Februarie 2010 15:22
  Raspuns anonim:
  Salut ma cheama florin locuiesc in italia si am achizionat doi ciini di lagoto romagniolo vorei venire in tara sa caut trufe in ce zone se gasesc
 • 15 Februarie 2010 18:12
  Raspuns anonim:
  Video clipuri cu trufe

 • 23 Februarie 2010 10:04
  Raspuns anonim:
  Trufele se gasesc in zonele de deal si de munte in paduri de foioase, mai putin in paduri de rasinoase, care traiesc in simbioza intre radacinele plantelor superioare cu miceliul unei specii de ciuperci sau convietuirea stabilita intre anumite categorii de ciuperci si radacinile unor plante superioare. In acest caz planta superioara micorizata asigura ciupercii glucide, vitamine, substante stimulatoare de crestere si fructificare iar ciuperca furnizeaza plantei azot, fosfor si alte elemente in forma usor asimilabila. Datorita acestei relatii simbiotice plantele cu micoriza cresc mai bine iar ciupercile fructifica mai abundent. Trufele se gasesc la cativa centimetri sub pamant, ele se afla chiar si pana la 70 cm sub pamant, dar in general se gasesc de la 5 la 30 cm depinde de PH-ul solului.Pentru mai multe detalii accesati WWW.TRUFAVEST.RO
 • 7 Martie 2010 19:56
  Raspuns anonim:
  Detalii despre trufe, gasiti aici, Multa Bafta in continuare.
  http://truffoir.blogspot.com/
 • 11 Aprilie 2010 19:11
  Raspuns anonim:
  Trufele se gasesc in majoritate la radacunile alunului si stejarului ...as dori sa primesc informatii la mail infotrufeHY@yahoo.com
 • 18 Aprilie 2010 16:24
  Raspuns anonim:
  Am gasit in padurile de molid cuiburi cu 6-7 buc de nu stiu ce. de culoarea cartofului, cat o minge de ping pong, am sectionat m-ai multe in doua, miezul este negru maroniu iar apoi alba acoperita de o membrana maronie. oare sa fie trufe?
 • 22 Aprilie 2010 19:34
  Raspuns anonim:
  Cum se formeaz trufele si unde se gasesc
 • 12 Mai 2010 12:33
  Raspuns anonim:
  Pentru vinzarea trufelor in Germania caut partener serios, pentru colaborare, telefonul meu in Germania, fix 004975142569, contacteaza-ma scurt, si eu sun inapoi, sau trimite-mi un E- mile cu nr tau de tel. la emilfranz@gmx.de, contez pe seriositate pentru o buna colaborare, astept raspuns.
 • 26 Mai 2010 12:28
  Raspuns anonim:
  Seminar despre industria trufieră - ediția IX.-a 2010
  SEMINAR DE INIȚIERE ÎN INDUSTRIA TRUFIERĂ

  Dragi prieteni!
  Vă invităm să participați la seria de seminarii despre industria trufieră, organizat de Societatea Truffoir pentru cei care sunt interesați de culesul trufelor, și care vor să se angajeze în căutarea acestor comori.
  La seminar vom prezenta speciile de trufe culese, metodele principale de cules, ecologia și cultivarea trufelor, dresajul câinelor cât si secrete culinare, pe plan teoretic si practic. Participantii vor primi și un manual scris despre identificarea speciilor de trufe și colectarea lor. După terminarea seminarului participanții vor primi diplome care atestă prezența lor în acest program.

  CÂND SI UNDE?
  Întâlnirea va începe la ora 19 în pensiunea agroturistică Feszek din Izvorul Mureșului, jud. Harghita, la 4-6 iunie 2010.

  PROGRAM
  Vineri : Prezentarea participanților. Lecție de introducere în ecologia trufelor și metodologia culesului.
  Sâmbătă: Practica pe teren. Seara: Secrete culinare - trufele în bucătărie. Cina: Meniu cu trufe.
  Duminică: Înmânarea diplomelor de participare.

  TAXA DE PARTICIPARE SI ÎNREGISTRARE
  Taxa de participare este de 180 Euro, care include costul cazării cu pensiune completă, cât și meniul cu trufe. Cazarea se face într-o pensiune agroturistică de 2 stele, având camere pentru 2-4 persoane. Dacă se dorește cameră single, atunci costul participării este de 250 euro/persoană.
  Înregistrarea pentru seminar se face prin completarea formularului online atașat acestui email. Înregistrarea va fi efectivă dupa achitarea sumei de 150 lei în contul bancar al pensiunii. Aceasta sumă nu se returnează în caz de neprezentare la seminar. Restul sumei va fi plătit la fața locului.

  Observatii:
  Firma Truffoir Srl. va înregistra evenimentele pe parcursul seminarului în format audiovizual. În caz că participanții nu vor sa apară în aceste înregistrări vă ...
 • 30 Iulie 2010 13:23
  Raspuns anonim:
  Vind catel Lagotto Romagnolo (mascul) de 5 luni semidresat. Telefon 0720 660 278. Poze la http://lagotto.sunphoto.ro/Catei
 • 31 Iulie 2010 12:48
  Raspuns anonim:
  Trufele se gasesc la radacinile arborilor
 • 9 Septembrie 2010 13:14
  Raspuns anonim:
  In ce paduri creste trufa
 • 12 Octombrie 2010 00:16
  Raspuns anonim:
  Cum se formeaza trufele si unde se gasesc?
 • 5 Noiembrie 2010 01:38
  Raspuns anonim:
  Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania (ACTR), ce reuneste cautatori, gastronomi, comercianti, consumatori de trufe si proprietari de padure a intreprins pentru reprezentarea intereselor membrilor sai, o serie de demersuri pentru indeplinirea obiectivelor asumate. Astfel, in perspectiva desfasurarii activitatii membrilor sai pe parcursul anului 2011, ACTR a alcatuit un proiect de cod etic al cautatorului de trufe din Romania, care va deveni normativul national al acestei activitati. In cadrul parteneriatelor cu autoritatile statului, ACTR participa prin membrii sai la indeplinirea urmatoarelor obiective: I.Identificarea şi conservarea ecosistemelor naturale trufiere din fondul forestier proprietate publică a statului şi protejarea acestora împotriva braconierilor de trufe, prin promovarea unei legislaţii specifice, măsuri de pază precum şi prin informare şi educare prin intermediul Societatii Romane de Radiodifuziune. II. Îmbunătăţirea cadrului legal, organizatoric şi instituţional pentru protejarea florei trufiere spontane, pentru recoltarea trufelor în mod legal şi durabil, din pădurile aflate în administrarea RNP - Romsilva, dezbaterea publică a acestui cadru legal şi construirea, prin informare constantă, a unei atitudini etice în privinţa valorificării potenţialului trufier românesc, de la protejarea în ecosistem, la promovarea trufoturismului, la recoltarea trufelor din floara spontană, la trufocultură şi până la comercializarea trufelor. III.Cartarea tipologică a staţiunilor forestiere cu condiţii optime pentru dezvoltarea trufelor şi estimarea cât mai adecvată a resurselor recoltabile de trufe, delimitarea locaţiilor cu potenţial comercial. IV.Valorificarea superioară a acestei resurse ca un mijloc de dezvoltare rurală, de promovare şi de diversificare a turismului precum şi pentru finanţarea conservării unor ecosisteme forestiere. Precizam ca ACTR si-a asumat realizarea Codului Etic al Cautatorului de Trufe...
 • 9 Noiembrie 2010 20:20
  Raspuns anonim:
  Se formeaza prin fotosinteza si se gasesc in copaci
 • 13 Noiembrie 2010 21:33
  Raspuns anonim:
  Se gasesc trufe in bihor
 • 13 Noiembrie 2010 21:35
  Raspuns anonim:
  Pe unde se gasesc trufa in Romania?
 • 15 Noiembrie 2010 22:47
  Raspuns anonim:
  Trufele se gasesc in padurile tin toata tara. Pentru cei ce vor sa caute pot oferi harti pedologice detaliate pentru a gasi trufele mai usor. Contact: 0766696900
 • 28 Noiembrie 2010 19:14
  Raspuns anonim:
  Familist serios, locuesc in Venezia si cunosc patroni de restaurante, doresc colaborare cu persoana serioasa.>nici.grigore@yahoo.it -tel:3273334959. Pot ospita 3, 4 zile.
  28 August 2013 11:24
  daf94 a răspuns (pentru anonim_4396):
  Colaborare? in ce domeniu? ce vor sa cumpere de la noi, sau vor sa deschida restaurant aici?
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • 27 Decembrie 2010 15:45
  Raspuns anonim:
  In dobrogea sunt trufe?
 • 29 Decembrie 2010 11:37
  Raspuns anonim:
  Dar cum se cauta eu am auzit cu caine de rasa ii adevarat?big grin
 • |< <
  1 - 30 (din 39)
  > >|