|

Cum se gătește varza de Bruxelles?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. >>> cu kaiser:
Ingrediente:
450g varza de bruxelles
un morcov mare
200g kaiser
citeva felii subtiri de sunca afumata de casa (de porc)
rosii in bulion
smintina
piper, marar

Mod de preparare:
Varza se pune la fiert citeva minute, iar morcovul se rade pe razatoarea mare.
Kaiserul se taie fisii subtiri, se prajesste in ulei pina se rumeneste, se scoate la scurs pe un servet de hirtie.
La fel se procedeaza cu sunca de casa, cu mentiunea ca feliile se lasa intregi (servesc la ornat).
Dupa ce s-a fiert varza de bruxelles (sau s-a oparit putin daca congelata)se scurge de apa, se taie in jumatati si se trage la tigaie (in unt) impreuna cu morcovul ras. Se agauga citeva rosiile din bulion si kaiserul, mestecindu-se cu grija.
Se condimenteaza dupa gust si se adauga mararul tocat.
Se orneaza cu smintina si sunca de casa.
---

2. >>> cu lamaie si unt:
Ingrediente:
ulei, unt, lamaie, varza, sare,

Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga usturoiul si se prajeste un minut. Se adauga varza de Bruxelles si se prajeste inca 2 min pana se inmoaie.
Se adauga apoi coaja de lamaie, putina apa si se lasa vasul la foc 10 min.
Se adauga untul, se asezoneaza si se lasa la foc pana untul se topeste.
---

3. >>> in aluat de bere:
Ingrediente:
1/2kg. varza de Bruxelles, 3 galbenuse, 200gr. faina, sare 3 albuse, batute spuma, nucsoara;

Mod de preparare:
Se curata verzisoarele, se spala si se fierb 3-4min. in apa clocotita. Se strecoara si se pun pe o sita sa se scurga de apa. (daca folosim varza de Bruxelles congelata, atunci o lasam o ora la temperatura bucatariei, putin sarata) Dupa ce verzisoarele s-au scurs, le trecem prin faina si apoi prin aluatul de bere, pe care il facem in felul urmator:3 galbenuse se amesteca bine cu sare si cu 2dl. bere blonda, 200gr. fainasi albusele batute spuma. Se condimenteaza cu nucsoara.
---
Sursa: www.gustos.ro

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Varza de Bruxelles cu costita:500 g varza, o bucata de costita, ulei, supa de pui.Varza se curata de cotoare si de foile tari de la suprafata, se spala, se taie in fasii subtiri, se incinge uleiul si se prajeste costita taiata fasii subtiri, apoi se adauga varza, se caleste un pic, amestecand pentru a nu se prinde de vas, cind este trasa un pic adaugamsupa de pui, calind-o astfel pana la evaporarea supei, se sareaza dupa gust, se adauga piper si apoi se serveste. Pofta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiarta si cu sare, alaturi de Ciuperci la cuptor. Maruntita, bagata in compozitia de sufleu, cu mazare, ardei... Data pe razatoare, pentru placinte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu dupa ce o fierb in aburi pregatesc un sos picant din ceapa calita in putin in ulei de masline, 1-2 catei de usturoi tocati marunt, suc de rosii, chilli, vegetasi putin marar. Pun verzele in vas de yena torn sosul deasupra si le dau la cuptor pentru 10-15minute.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Varza
piept de pui
rosii
ardei gras
condimente
Se baga la cuptor si se gratineaza cu branza.
Reteta probata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se gateste la restaurant.
Pentru o pofta iesi mult mai ieftin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează