1.La putina (borcan)framantata cu sare.
2. Taiata felii pusa in saramura.
3. Taiata felii presarata cu sare( nu prea multa ) lasata pana a doua zi apoi pusa in pungi la congelator.
In folie la frigider pentru cateva zile. Pentru iarna, framanta cu sare dupa gust, asaza in borcane, acopera cu un strat de unt, sterilizeaza putin. Sau la congelator
In saramura se pune apa 5litri se pune 1kg de sare si se potriveste saramura cu un ou cand se ridica oul la suprafata saramura este gata.
Sau o tai felii mai groase, o pui intr-un lighean, si pui pe ea sare (dar sa nu fie sare fina!)si e mai buna daca e sare neiodata!
Eu stiu ca mama aduce branza q zer(apa q sare cred ca e). o pune intr-un bol acoperit .in frigider.cu tot q apa aia... si tine destul
Daca o tii in frigider pune-o intr-un vas unde ai apa cu sare, sau eventual zerul ei, daca o tii in camara rece sau beci in vase cat mai mari, nu conteaza cat branza ai, dar tot la fel in saramura
BeBeRHv întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: