| kryna23 a întrebat:

Cum se poate preveni rancezirea slaninei?

4 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
O pui la saramura/ori ii dai sare si o agati undeva la aer/o afumi/ori o tii in frigider/gongelator daca nu ai un loc pentru ea.
Eu am afumat-o si o tin la aer.
O zi bunahappy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

După ce ai tăiat porcul şi ai tranşat/pregătit "tablele" de slănină, acestea se pun într-un vas cu saramură ( sau se presară MULTĂ sare sub & peste fiecare tablă de slănină ).
Se păstrează în saramură/sare timp de 3-4 săptămâni, preferabil la loc RECE/întunecos!

Saramura se prepară cu apă rece/obişnuită, în care se adaugă sare MARE ( pentru murături, deci, NU sare de masă/bucătărie ) : se amestecă bine până se topeşte sarea; saramura este destul de sărată atunci când oul ( întreg, în coajă, nefiert ) PLUTEŞTE deasupra ei!

După ce au trecut cele 3-4 săptămâni, se scoate slănina şi, PREFERABIL, să se facă o saramură care se fierbe şi cu care se OPĂREŞTE slănina ( care va deveni mai fragedă ).
Saramura fiartă se pune într-un vas MARE ( butoi, ciubăr, etc. ) în care se introduc tablele de slănină şi se lasă acolo timp de 3 zile ( la loc răcoros ).
Apoi se scoate slănina, se acaţă fiecare tablă cu un cârlig, se pune în afumătoare şi se lasă la zvântat câteva ore, după care se afumă!


Vezi alte detalii la linkul :
http://www.cevabun.ro/afumarea-carnii-carnatilor-si-a-slaninii-de-porc/

http://costachel.ro/afumaturi-tehnici-de-preparare/

http://www.fermierul.ro/modules.php?name=News&file=print&sid=1558


Toate cele bune.

| StefanKogut a răspuns:

Cu sare sau cu fum

| AlysaEu a răspuns:

I faci moare

Întrebări similare