Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2881910intrebari
Ultimele intrebari
Elefant.ro - Premium
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
29 Mar
SATI 346.031AFISARI
174.605VIZITE
153.494V. UNICI

Cum se prepara crema de martipan cu care se decoreaza torturile de ciocolata



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 1 răspuns RSS raspunsuri)
  • a răspuns:
    Am gasit pentru tine o reteta de tort de ciocolata cu crema de martipan :
    BLATUL

    4 oua
    150 g zahar
    75 g faina
    75 g amidon
    1/2 lingurita praf de copt
    1 prisa sare
    coaja de portocala (rasa)
    extract de vanilie
    1 zahar vanilat

    CREMA DE MARTIPAN

    350 martipan(masa cruda)
    100 ml suc de portocale(proaspat)
    1-2-3 linguri de budinca de vanilie(fac.)

    DECOR

    ceva martipan, pentru forme/figuri

    MOD DE PREPARARE

    Blatul:

    Se separa ouale.Se bate albusul �mpreuna cu 40 g zahar, cu priza de saresi zaharul vanilat.
    Galbenusurile se bat cu restul de zahar, cu extractul de vanilie, coaja rasa de portocala, p�na devine o compozitie spumoasa si zaharul e topit.
    Se aduga galbenusurile la spuma se amesteca cu atentie.
    Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga lingura cu lingura, amestec�nd �ntr-una.

    Se toarna �ntr-o tava cu perete detasabil(rotunda-diametrul 28 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina.(sau cu h�rtie de copt)

    Se da la cuptorul �ncalzit �n prealabil la 160�C-170�C timp de 25-30 minute.
    Se lasala racit, pe un gratar, apoi se taie �n 3 felii subtiri.

    Spuma are o alta consistenta, fata de cea care e batuta/mixata, doar cu un praf de sare. e teapana, dar si cremoasa

    Iata si sursa, pe care neaparat trebuie s-o accesezi, sunt niste imagini "de-ti ploua in gura" :))
    http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11060/Tort-cu-martipan-si-ciocolata/