| mara11654 a întrebat:

Cum se prepara quinoa?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite aici, destule detalii, iti spune cum se prepara, tot.
http://www.vianaturalia.ro/retete/quinoa---preparate-de-baza-1/
Te pup!

4 răspunsuri:
| LolaLollita a răspuns:

1. Un pahar de quinoa
2 pahare de apa( acelasi pahar se foloseste)
1 lingura de ulei de masline de calitate superioara
un varf de cutit de vegeta preparata in casa
sare dupa gust
broccoli, morcovi, patrunjel radacina
frunze proaspete de patrunjel ( optional 1-2 lingurite de sos de soia)

Quinoa se ia si se spala ( neaparat ) in apa rece de 4 ori...prima data apa va fi foarte neclara, sleioasa....se arunca, se pune apa curata, se spala, de data asta apa va fi mai curata, se repeta operatia inca odata sau de doua ori, pana apa in care spalati boabele ramane curata.
Se pune uleiul si 2 pahare de apa intr-o cratite, se pune quinoa si se lasa la fiert circa 15 minute sau pana vedeti ca apa este complet absorbita.
Se afaneaza si se lasa asa. In timp cat fierbe quinoa, se pune la steam( abur) zarzavaturile curatate si spalate.
Se pune sosul de soia peste quinoa, se aranjeaza pe farfurii si deasupra se pun zarzavaturile calde.


2. Se gateste similar cu orezul, doar ca are timp de fierbere mult mai scurt, 15-20 min. In afara de fulgi de quinoa cu lapte, pentru mic dejun mai poate fi o alternativa fiarta (sau germinata are timp scurt de germinare, max 4 ore) amestecata cu migdale, miere si fructe.

Mai poti gasi alte retete pe google, daca iti plac big grin

Spor la gatit!

| anonymous09 a răspuns:

Cel mai usor si sanatos mod de preparare este fierberea inabusita, deoarece toata apa este absorbita atunci cand boabele de quinoa sunt gatite. Nu exista nici o pierdere de elemente nutritive in surplusul de apa care ar trebui eliminat la sfarsitul prepararii. Acest mod de preparare ne ofera boabele bine separate, dar si bine fierte si inflorite (miezul alb este eliberat).
Pentru inceput se clatesc boabele de quinoa intr-o sita cu apa rece. Dupa scurgere se pune 1 masura de quinoa cu 2 masuri de apa intr-un vas cu partea de jos groasa (ceaun de tuci). Se da un clocot dupa care se reduce focul, se acopera, se adauga sare si se fierbe acoperit si la foc mic timp de 10 maxim 15 minute. Dupa 10 min de fierbere la foc mic se opreste focul si se lasa quinoa acoperita in repaos timp de cateva minute inainte de utilizare. Puteti sa o consumati de indata ce acest proces de preparare s-a incheiat. Daca doriti sa o folositi la salate sau la preparate cu legume, va sfatuim sa o lasati sa se raceasca bine. Boabele calde de quinoa sunt fragile si riscati sa se striveasca rapid daca le manevrati imediat la sfarsitul gatitului. Gatitul intr-un mare volum de apa.
Daca sunteti grabiti sau nu va place sa masurati volumul de apa raportat la cel quinoa, puteti de asemenea sa o gatiti intr-un volum mai mare de apa, ca si pastele. Boabele de quinoa vor fi mai moi si mai apoase, insa acest mod de preparare este mai potrivit pentru piureuri, supe, musaca. Se pune un volum mare de apa cu sare la fiert; cand apa clocoteste se adauga in ploaie quinoa apoi se continua gatitul aproximativ 12-15 minute. Se scurge apoi printr-o sita fina, dupa care se serveste sau se continua prepararea retetei alese.

| unknown12345 a răspuns:


Un pahar de quinoa
2 pahare de apa( acelasi pahar se foloseste)
1 lingura de ulei de masline de calitate superioara
un varf de cutit de vegeta preparata in casa
sare dupa gust
broccoli, morcovi, patrunjel radacina
frunze proaspete de patrunjel ( optional1-2 lingurite se soa de soia


Quinoa se ia si se spala ( neaparat ) in apa rece de 4 ori...prima data apa va fi foarte neclara, sleioasa....se arunca, se pune apa curata, se spala, de data asta apa va fi mai curata, se repeta operatia inca odata sau de doua ori, pana apa in care spalati boabele ramane curata.
Se pune uleiul si 2 pahare de apa intr-o cratite, se pune quinoa si se lasa la fiert circa 15 minute sau pana vedeti ca apa este complet absorbita.
Se afaneaza si se lasa asa. In timp cat fierbe quinoa, se pune la steam( abur) zarzavaturile curatate si spalate.
Se pune sosul de soia peste quinoa, se aranjeaza pe farfurii si deasupra se pun zarzavaturile calde...
O mancare dietetica, sanatoasa, buna si .....sant sigura ca nu ma credeti Visator, dar este foarte consistenta...
Pofta buna!
Funda? happy

Întrebări similare