Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2882245intrebari
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Mar
SATI 295.436AFISARI
156.334VIZITE
140.946V. UNICI

Cum se prepara un bait bun pentru iepure la cuptor? Nu stiu varsta iepurelui, am auzit ca daca e tanar nu se mai pune in bait.



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    a răspuns:

    Tu stii ca baitul are rolul de a fezanda carnea. Daca iepurele este salbatic,va avea carnea mai atoasa,indiferent de varsta si e nevoie sa-l lasi in bait o noapte-ntreaga,inainte sa-l gatesti. Daca e un iepure de casa, carnea lui e mai pufoasa, mai grasa si mai frageda.Baitul in care-l vei scufunda are rolul de a-i da aroma.
    Un bait bun trebuie sa acopere complet carnea, trebuie sa aiba temperatura camerei ca daca-l pui undeva la rece baitul ala n-o sa mai "lucreze-n carne".
    Proportiile ar fi asa: 60% apa, 40% otet de vin(dar otetul sa nu fie f concentrat,ca-ti iese bors),foi de dafin,cuisoare,piper boabe,musai usturoi, boabe de mustar.Dai un clocot si lasi sa se raceasca, nu pui apa aia fierbinte peste carne.Eu adaug coaja rasa de lamaie si portocala, astea dau o aroma subtila. Apoi scufund carnea cateva ore.2-3.Cand scot carnea,o spal usor in apa rece, o usuc intr-un prosop, o ung cu uleisi presar sarea.In felul asta se va forma o crusta fina pe deasupra iar in interior carnea va fi mustoasa si aromata.

  • 11 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • a răspuns:
    Vreau sa stiu cum a iesit! (eventual cu poze? macar pune-mi o fotocopie de la analizele medicale? prietenii mai traiesc si ei? sau ai consumat cu egoism, in singuratate, Leporesul?)
    Raspuns anonim (pentru Leocerba):
    Eu ziceam sa-l las doua nopti in bait, asa ca maine e marea provocare.
    Nu testez pe prieteni experimentele mele gastronomice, eventual ii duc la un restaurant si in caz de pateste cineva ceva, am spre cine arata cu degetul.
    - Ascunde conversatia (1 răspuns)
  • a răspuns:
    2 nopti in bait? @_@
    Spune-mi ca otetul nu-i concentrat sau spune-mi ca iepurele este salbatic si-l cheama Tutankhamon, altfel iti iese JELEU si dai vina pe mine crying
    Raspuns anonim (pentru Leocerba):
    Nu e otet, e vin rosu si l-am pus la rece in frigi'. Gasisem alta reteta pana sa raspunzi tu.Nu dau vina pe nimeni, oricum avea nisip pe labute asa ca lasa-l sa se imbete un pic ca cine stie de cand sta in piramide.O sa vorbesc cu un admin sa mai bage o categorie: Barbati la Cratita si acolo sa avem posibilitatea de a primi mesaje instant pe orice gadget conectat la internet.De exemplu daca l-as fi bagat la un cuptor cu microunde high-tech, sa-mi apara pe usa cuptorului inzestrata cu un LED, mesaje de avertizare etc.
    - Ascunde conversatia (1 răspuns)
  • a răspuns:
    Vai, ce figuri sunteti!
    Sa-mi aduceti aminte, candva, sa va povestesc, de vreti de nu vreti, cum am bagat eu in baiț telecomanda de la centrala termica, in timp ce vorbeam la mobil pă șpicăr si am asezat rața, frumos, pe masuta, in hol.
    Ca nu-s Da Vinci sa le fac pe toate!
  • a răspuns:
    Fanaticdupamine, cum a fost? Delicios? Nimic nu spui!
    Raspuns anonim (pentru Dmonik):
    Nuuu, nu l-am mai gatit, dupa ce l-am scos ud si tremurand din bait(ca Leocerba n-a vrut sa-mi dea reteta completa, si l-am bagat viu) am fost impreuna la o pizzza.
    Da! fac astia la Datino o pizza infiorator de delicioasa!
    - Ascunde conversatia (1 răspuns)
  • a răspuns:
    Cu Leoooooo?
    Eu o vanez pe Leo de vreun an si nu am reusit sa dau de ea! sad
    Raspuns anonim (pentru Dmonik):
    Cu iepurele nu cu Leo! paranoic...nu? tongue
    a răspuns (pentru anonim_4396):
    Ma gandesc acum ca n-o sa stii sa gatesti nici porcul (te invat, daca vrei! tongue ) si ca mi-ar placea sa te vad cum il inviti la o friptura la restaurant!
    Raspuns anonim (pentru Dmonik):
    Si ce banner au la intrarea in restaurant? "Specialitati culinare, Servim si porci!" laughing
    - Ascunde conversatia (3 răspunsuri)