|

Cum se prepara visinata

intrebarea se refera la reteta Visinata de pe gustos.ro
3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Visinata se prepara asfel; se iau 10 kg visine se spala toate se curata de codite se lasa cu simburi. se pun 4 kg zahar alternativ intr-o damigeana; un rind visine un rind zahar se pune si votca vreo 7 sticlute de 500 de ml; ultimul strat in damigeana sa fie zahar se pune dop. se agita bine.se pune la soare pe balcon dupa 3 saptaminii tata umbla la ea. dupa ce o bea mai pune zahar si votca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se pun visinele (cu tot cu samburi) la macerat, cu zahar. Dupa doua saptamani-cam asa, se toarna alcool pur peste ele si se mai lasa vreo saptamana la macerat. cel putin asa imi amintesc ca facea bunicul. sper ca am fost de ajutor. happy

xoxo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Se pun cu zahar, kg/kg, apoi se scurge siropul(dupa doua saptamani), peste care se adauga 1/5l alcool la 1l sirop.Secretul este esenta de migdale, o sticluta la 1l,(migdale sau samburi sparti de prune). Se lasa la macerat min o luna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează