|

Cum stii care ciuperci sunt comestibile si care nu?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Mama ne spunea ca daca se fierb ciupercile alaturi de un tacam de argint si acesta se innegreste, ciupercile sunt otravite. Nu stiu cat de adevarata este aceasta asa ca mai bine nu incerca. Noi culegeam oricum ciuperci dupa ce le recunosteam dintr-o carte (in care erau descrise si aveau si poze) fara putinta de tagada.

Am gasit pe net un mini ghid de recunoastere a ciupercilor
http://www.liis.ro/hosted/atestate/ciuperci/totul.htm
unde ai despre recunoasterea lor
http://www.liis.ro/hosted/atestate/ciuperci/recunoastere.htm
sau despre ce trebuie sa faci in caz de intoxicatie
http://www.liis.ro/hosted/atestate/ciuperci/intoxicare.htm
cat si o galerie foto.

Totusi pentru a evita situatiile neplacute, cumpara ciuperci doar de la magazine specializate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista criterii sigure.Este bine sa le culegi cu un cunoscator. Testul cu lingurita de argint nu este sigur in totalitate.In ultima vreme ciupercile au suferit mutatii genetice si au devenit otravitoare chiar si cele mai blande.Eu obisnuiesc sa gust o lingurita din mancarea de ciuperci cu o zi inainte de a o oferi familiei. Daca peste noapte nu mi se face rau, capata si ceilalti. Mira

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oile si caprele sint mari amatoare de ciuperci, cele care sint mincate de ele sint comestibile..........sint mai multe metode de a cunoaste ciupercile comestibile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum recunosti ciupercile otravitoare

Ciupercile se verifica intotdeauna inainte de mincare, pentru a evita otravirea sau chiar moartea, prin una din urmatoarele metode:

- nu luati ciuperci decat din magazine specializate nu de la tarani. Chiar daca cunoasteti foarte bine ciupercile comestibile, in timpul ploilor se poate ca acestea sa se "otraveasca" de la alte ciuperci otravitoare din jur.

- se introduce o lingurita de argint in mincarea de ciuperci cit timp este pe foc si daca lingurita se innegreste, ciupercile sint otravitoare.

- se pune patrunjel verde in mincarea de ciuperci si daca acesta se ingalbeneste, ciupercile sint otravitoare.

- se pun ciupercile la fiert impreuna cu o ceapa taiata in doua. Daca ceapa se albastreste, se invineteste sau se innegreste, ciupercile sint otravitoare.


Ciupercile ramin albe dupa preparare daca se picura peste ele, imediat ce au fost curatate si spala-te, suc de lamaie.

Am 11 ani, nu te astepta la mai multtongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Chiar daca le aduni pe cele comestibile, ai riscul sa fie pline de sporii altor ciuperci otravitoare, sporii sunt adusi de curentii de aer, asa ca...mai bine nu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Cele otravitoare sunt mai frumoase, mai atragatoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri