Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2966340intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
31 Iul
SATI 367.450AFISARI
121.750VIZITE
107.613V. UNICI

Cum topim ciocolata?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    Raspuns anonim:

    Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, dca nu se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea.

  • 11 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • a răspuns:
    Pui un vas cu apa la fiert, cand clocoteste dai focul la minim. asezi un vas deasupra in care pui ciocolata si astepti sa se topeasca. Important: 1. vasul cu ciocolata nu trebuie sa atinga apa 2. aceasta operatiune este una lenta, nu incerca sa grabesti procesul deoarece ciocolata se "taie" sau se "branzeste"(cum preferi) happy
  • a răspuns:
    Intr-un vas pui cca jumatate apa cat de ciocolata si incalzesti usor la foc mic sau (preferabil) scufundat vasul cu ciocolata si apa intr-un vas mai mare, in care fierbe apa.
    Se amesteca in continuu pana ce se topeste ciocolata si ramane o pasta usoara, viscoasa.
    Atentie, la racire se intareste!
  • a răspuns:
    Este simplu.
    Tii ciocolata la caldura.(pe baie de aburi, la microunde, la soare)
  • a răspuns:
    Pe bie de abur, adaugand cateva picaturi de ulei
  • a răspuns:
    Usor si simplu punem o oala mai mica cu apa pe jumatate plina si deasupra un castron de tabla care sa ajunga la apa punem ciocolata in castron lasam sa clocoteasca apa si mestecam usor pina se topeste ciocolata, dar sa nu fie prea multa apa deoarece cind punem castronul deasupra si e cam plin se lasa greu si apa se ridica si da in foc sa fie apa cit sa ajunga la castron.succes.pupic
  • a răspuns:
    Deasupra unei cratite q mankre sau apa se pune peste ea, nu tb s atinga d nici un strop d apa(bain marin)
  • a răspuns:
    Pe caldura asta, o putem pune la soare!rolling on the floorhappy
  • a răspuns:
    Cum s-a mai spus mai sus-pe baie de aburi
  • Raspuns anonim:
    In cuptorul cu microunde(temp minima) sau la aburi, atentie la vaporii de apa pentru ca o pot zaharisi
  • Raspuns anonim:
    Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, dca nu se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea
  • Raspuns anonim:
    Eu am pus in cupto cu microunde si s-a ars ciocolata