| FlorinaRuby a întrebat:

Dau funditSa la cel mai bun raSpuns!
Am nevoie de o reteta SIMPLA si ieftina de prajitura sau ceva asemanator cum ar fi salam de biscuiti, rafaelo dar care sa nu necesite coacerea.
Sunt cam mica deci vreau ceva simpu.

Răspuns Câştigător
| Lattie a răspuns:

Eu stiu ceva foarte usor. iti trebuie picoturi si frisca. Faci cafea mai multa o lasi sa se raceasca dupa inmoi piscoturile in cafea le pui intr-o tava asezi un strat dupa care acoperi cu frisca si toat asa poti sa faci cate straturi vrei simplu si usorbig grin. Dupa poate fi bagata la frigider dar nu e obligatoriu.
Sper ca am ajutathappy. Funditabig grin?

3 răspunsuri:
| xXWhisperOfLoveXx a răspuns:

Nu prea stiu prajituri :D
Poti sa faci niste clatite cu crema de ciocolata :) :)
http://gastronomie.ele.ro/Clatite_cu_crema_de_ciocolata_--r1300.html
Nu trebuie sa faci ce ati cere acolo :D
Pui in ceva Faina, Lapte, si 4 oua :D
Si vezi pana cand ai asa nici prea lichid nici prea gros :)
Apoi pui intr-o tigaie si gata:)
Spor la munca!

| AmeliaIoana14 a răspuns:

Poti sa incepi cu ceva simplu cum ar fi clatitele sau mere la cuptor apoi eclere micute si tot asa pana o sa ajungi sa faci un tort cu 10 etaje BAFTA! big grin

| Kiduuuu1445 a răspuns:

Pai, un desert foarte bun : Clatitele. Pot fi mancate cu orice, de la gem si crema de ciocolata pana la spanac, ciuperci, sunca si cascaval.Ingrediente
150 g de faina
300 ml de lapte
2 oua
3 lingurite de unt sau margarina vegetala
o lingurita esenta de vanilie
3 lingurite de zahar
un praf de sare

Mod de preparare
Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare;

Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena;

Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza;

Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele;

Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare;

Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;

Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);

Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;

Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;

Se servesc calde, cu gem, crema de ciocolata sau alte umpluturi, dupa cum vom vedea in articolele viitoare despre clatite;

Daca vreti sa serviti clatite simple, puteti apela la un pic de zahar vanilat, pentru a le face putin mai gustoase.

Altceva thinking Cumperi foi de tort cu cacao din comert. sint 5 foi subtiri, uscate in celofan. bati bine sa se intareasca frisca naturala cu zahar si pui intre foi frisca, imbraci in frisca si pui deasupra ciocolata rasa sau fructe. dai la rece cel putin o ora sa se inmoaie foile si apoi... pofta buna! Sau... JAPONEZA



o tabla de unt, (sau 1 margarina rama) o topesti fara sa o infierbanti, pui 4-5 linguri de miere, rahat taiat cuburele, nuca rupta bucati si putin prajita, stafide, 2-3 linguri cacao, zahar vanilat 2-3 plicuri si o punga de fulgi de orez. le amesteci toate pe foc 2-3 minute apoi le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt prajituri, o acoperi cu hartie si pui ceva greu pe prajitura ca sa fie compacta. o dai la rece si dupa 2-3 ore se poate manca
Salam de biscuiti: Salam de biscuiti

100g zahar, 100ml apa sau lapte, 50 gr margarina sau unt, 2 pliculete zahar vanilat sau rom, 350gr biscuiti si 2 ling cacao, stafide, nuca, rahat etc.



Se sfarama biscuitii, apa cu zaharul se pun la fiert pana se face ca un sirop, se adauga margarina si se lasa pana se topeste. dupa ce sa topit se toarna compozitia intr-un castron mai mare sa se poata amesteca totul bine. apoi se pun ingredientele peste margarina topita, jumatate din cantitate de biscuiti, cacao, biscuiti, stafide, nuca etc zaharul vanilat.Se ia o foaie de ciolofan, folie de bucatarie si se unge cu unt, nuca de cocos sau nuca pisata se pune compozitia si se ruleaza cu ajutorul foliei se da la frigider pentru cateva ore.


Rulada cu banana.Ai nevoie de 250gr de biscuiti obisnuiti, 200gr.margarina,2linguri de cacao, 300ml.lapte,150gr zahar pudra, zeama de la o lamaie mica, 1banana.Rupi in bucati de 1cm.biscuitii, pui in lapte 2linguri de zahar pudra amestecat cu cacao si moi in lichidul respectiv biscuitii.Separat freci margarina cu zaharul ramas si cu zeama de lamaie.Asezi biscuitii muiati pe o folie de celofan intr-un strat de1cm, intinzi deasupra margarina frecata pui in mijloc banana decojita si rulezi cu folia toata compozitia ca sa obtii un sul pe care il inchizi la capete prin rasucire. Dai la rece totul pentru cateva ore.Desprinzi apoi folia si tai rulada felii.Am uitat sa-ti spun ca folia trebuie umezita inainte de folosire. Daca asezi folia intr-un castron si asezi totul in straturi obtii un tort pe care il poti imbraca in frisca.Succes.


TORT DE PISCOTURI CU ANANAS

500 g piscoturi, un praf de frisca, 100 g stafide, 1 cutie compot de anas 1 cioc mica.se inmoie jum din cant de piscoturi in siropul de la compot apoi se aseaza un strat de frisca cu stafide deasupra de pun caise apoi un alt strat de piscoturi inmuiate.deasupra se topeste cioc, si se presareaza.se da la frigi 12 ore. pofta buna. e foarte bun tortul asta!

Prajitura cu mere: Ai nevoie de 1 kg de mere, 200 ml de suc de mere, 1 pachet de budinca de vanilie, 25 de piscoturi sau 200 gr. de biscuiti simpli, 1 plic zahar vanilat si scortisoara.

Cureti merele si le tai marunt, apoi le pui la fiert in 100 ml suc de mere. Restul de 100 ml de suc se amesteca cu zaharul vanilat si praful de budinca, apoi le adaugi peste merele care fierb. Amestecul se lasa pe foc pana cand merele sunt fierte.

Piscoturile (sau biscuitii) se zdrobesc si se aseaza intr-o forma de tort, iar deasupra se toarna compozitia cu mere si budinca si se presara scortisoara.

Prajitura se lasa la frigider peste noapte si se serveste a doua zi.
. Spor la gatit!