|

Nu stiu cum se face crema pentru foi de napolitane

intrebarea se refera la reteta Prajitura cu foi de napolitana de pe gustos.ro
3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Reteta 1.
CREMA PENTRU FOI DE NAPOLITATNE

-2 cani zahar se topesc pe foc
-se adauga o cana de nuca taiata cu cutitul
-se aduga jumate pachet unt sau margarina si un galbenus d eou si se amesteca pana se omogenizeaza
-se intinde de-a lungul pe foi
-compozitia trebuie sa fie calda
-cantitatile vi le alegeti voi.

Reteta 2.
250 g margarina (Rama)
250 g nuca bucati nu prea mari
250 g zahar
3 oua

Se fierb în oala cu pereti dubli (sau la bain-marie) pana se leaga crema. Între timp se caramelizeaza (nu foarte tare, sa ai grija sa nu se arda, ca devine amar) 200 g zahar. Când e gata se amesteca repede în compozitia abia luata de pe foc. Se pune esenta de rom si se întinde asa fierbinte pe foaia de napolitana. Foile se dau la rece cu o greutate pusa pe ele.

Sper sa iti iasawinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am reteta asta:
250 gr margarina Rama
200 gr zahar
se topesc si se adauga 100 gr ciocolata de menaj si 100gr nuca cocos.
Se iau de pe foc si se pun 3 oua intregi, unul cate unul, iar dupa ce se raceste crema se umplu foile!
E favorita mea, sper s iti fie si tie de folos happy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am reteta asta: 250 g margarina Rama, 200 g zahar, se topesc si se adauga 100 g ciocolata de menaj si 100 g nuca cocos. Se ia de pe foc si se pun 3 oua intregi, unul cate unul, iar dupa ce se raceste crema se umplu foile.
Sper sa iti placa! Pofta buna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează