| Rhanus a întrebat:



As avea si eu nevoie de niste sfaturi. Am facut sala timp de 7 luni in care am crescut in masa, nu foarte mult dar am crescut.Mana era umflata dar nu era definita, nu se vedea "bila" cum as fi vrut. ( nu am luat nimic )
Am avut o pauza de cateva luni si am scazut foarte mult iar de maine incep sa merg iar la sala.
Cum spuneti ca as putea creste in marime si sa fiu si definit? Sa pun masa si pe urma definire sau pot sa le fac pe amandoua? ( cunosc baieti care s-au apucat de sala si sunt definiti fara sa fi facut definire )

Mai am o problema, am grasime pe abdomen, nu foarte multa dar destul cat sa nu se vada patratelele. Cum as putea lucra abdomenul tinand cont de faptul ca nu sunt gras? ( exceptand stratul de pe abdomen )

17 ani, 63 kg, inaltimea in jur de 1, 68

2 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Esti pe langa rau dupa 7 luni de sala.
ce au prietenii tai ii zice genetic. pot face masa fara strat adipos. aia e, unii sunt asa, altii nu.
nu poti face si una si alta. masa = regim hipercaloric, definire = hipocaloric. singura chestie intre cele 2 perioade este cardio adaugat si modificarea dietei. antrenamentul este acelasi la ambele scopuri urmarite.
ai scazut mult ca asa e normal. corpul retine de ce are nevoie, neavand nevoie de muschi a intrat in catabolism accelerat. duuuh. tu daca ai o masina in fundul curtii nefolosibila o mai tii sau o dai? daca e nefolosibila?
alege ce vrei. masa SAU definire. avand in vedere ca nu ai ce defini o faci degeaba acum. e ca si cum ai curata coaja de pe un mar, cat timp marul este inca floare (deci nu inca fruct). ai ce coaja sa dai jos? nu. fa tu 1-2 ani de masa la greu, alimentatie, somn, alea alea si pe urma in 2-3 luni faci o definire de mor fetilii dupa 8packul tau de cocalar wannabe.

daca faci acum definire pui boii in spatele carutei... daca intelegi metafora

| NDC12 a răspuns:

Nu ai cum sa cunosti baieti care s-au apucat de sala si sunt definiti fara sa faca definire, asta e doar o aberatie.Stii tu ce mancau ei? Stii tu daca faceau cardio sau nu? Sau poate au un genetic bun si ard grasimile rapid, deci in sportul asta nu faci cum fac altii, nu te uiti cum creste altu si ce exercitii face altu ca asta nu inseamna ca e bine si pentru tine.

Nu, nu poti face definire+masa musculara in acelasi timp deoarece la definire ai nevoie de un regim hipocaloric iar la masa musculara ai nevoie de un regim hipercaloric, deci e imposibil si la 63 kg mai fa masa musculara pana la 75, dupa poti sa faci definire ca nu e graba, sportul asta necestita timp si ambitie.

Nu ai cum sa "lucrezi abdomenul" si sa dai jos grasimea de pe abdomen, cand vrei abdomen(sa dai jos grasimea= definire) si tu acum cum faci masa musculara nu poti, daca faci abdomene sau orice exercitiu care lucreaza muschii abdominali doar formezi muschii nu dai jos grasimea.

Si in legatura cu " Am facut sala 7 luni si nu am luat nimic" sa stii ca daca esti clinic sanatos suplimentele nu fac rau, dar daca ai 5 mese pe zi si sa mananci foarte multa carne, alimente bogate in proteine si iti iei proteinele de acolo e ok. Nu uita carbohidratii, daca vrei masa musculara fiecare masa trebuie sa contina proteine+carbo.