anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am ingrasat prea rau in ultima vreme. Aveam 53-54 kg acum am 62. Cum pot slabi? Daca fac o ora de sport pe zi voi da cateva kg jos intr-o luna, doua? Ce ar trebui sa mananc? Va rog ajutati-ma! Dau funda :*

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Sfatul meu ar fi sa mananci mai putin. Pe zi avem nevoie de 2000 de calorii pentru a ne mentine greutatea. Daca vrei sa slabesti mananca mai putine calorii, de exemplu 1000.
Sportul nu este foarte eficient pentru slabit, mai ales la inceput, pentru ca fie nu vei putea face sport o ora intreaga pentru ca fizic corpul tau nu poate face fata, fie vei face o ora sport, insa vei face exercitiile mult prea incet. Insa, daca vrei sa slabesti, cele mai bune exercitii sunt cardio (de exemplu alergatul, mersul pe bicicleta sau saritul coardei). La greutatea ta intr-o ora de sarit coarda vei arde cam in jur de 500 de calorii. Intr-o zi in care mananci in jur de 2000 de calorii, 500 sunt mai putin decat o masa. Insa, asta in cazul in care esti antrenata sa sari coarda si sa alergi la aceeasi viteza cu mici pauze timp de o ora. Fara niciun pic de antrenament, probabil ca la inceput, in primele luni vei arde in jur de 200 de calorii pe zi in cel mai bun caz. Eu cand m-am apucat in primele saptamani ardeam vreo 60 de calorii pe zi. Echivalentul a doua, trei linguri de mancare, pentru care ma chinuiam 15 minute si dupa care simteam ca nu mai ma pot ridica toata ziua.
Oricum, cel mai eficient mod de a arde calorii, in cazul in care esti antrenat este sa alergi urcand scari timp de o ora. Daca poti face asta la acelasi ritm timp de o ora ar trebui sa arzi in jur de 800. Insa este destul de greu si un om fara pic de antrenament nu va putea urca alergand o intreaga ora.
Eu am renuntat la sport, plus ca nu sunt genul foarte activ si am mancat mai putin. Bine, eu am vrut sa slabesc doar doua, trei kilograme, deci pentru tine va dura mai mult. Daca vrei sa slabesti prin sport iti trebuie foarte multa perseverenta si trebuie sa iti placa. Daca nu iti place, mai bine iti supraveghezi dieta. Renunta la dulciuri, fast-food, paine, paste si mananca mese mai mici.

1 răspuns:
| Lorena001 a răspuns:

Ca sa slabesti ai putea merge la sala sau la aerobic. Asta ajuta foarte mult. Seara trebuie sa mananci fructe sau chiar deloc. Ajuta daca bei suc de grfuit seara, dar cu vreo 3 ore inainte de culcare altfel poti face gastrita. De asemenea trebuie sa bei multe lichide, dar fara suc, el ingrasa. Dar sportul este cel mai important. Sper ca te-am ajutat.