| Andreasx a întrebat:

Obisnuiesc sa imi prepar sucuri acasa,fresh de portocale, kiwi etc si adaug si 1 lingura jumate de miere.Este ceva rau in asta? ingrasa acest obicei? am zis sa inlocuiesc zaharul cu mierea fiind mai sanatoasa.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

La sucurile de fructe naturale nu se adauga zahar, miere ori alti indulcitori artificiali, se bea natural, fara nimic adaugat, doar ce se stoarce din fructe!
Fructele alea au de fapt cantitati mari de fructoza, de aceea nu este indicat sa mai adaugi nimic, nici macar miere!

8 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Sucurile trebuie baute fara zahar sau miere.

| RAY a răspuns:

Mute aiureli scrise aici, organismului nu-i pasa ce tip de zahar manci tu ca tot calorii sunt, ca manci miere, zahar,sirop de porumb etc tot acelasi e, metabolizarea e indentica, mierea e mai sanatoasa ca zaharul ca contine vitamine si ajuta sistemul imunitar, fructele nu au cantitati mari de fructoza, fructele au alt mecanism ele se elibereaza progresiv in sange, sucul de fructe in cantitati mari e ca sucul din comert bazat pe zahar, eu recomand sa manci fructe nu sa bei sucuri, faza cu ingrasarea nimic nu ingrasa daca nu manci mai mult de cat are nevoie metabolismul tau

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Mierea nu are calorii mai multe ca zaharul care este numit si -Moartea alba. Important e sa nu faci abuz nici de ea. In comert f multa miere e falsificata si iti poate face rau. Cauta un producator de incredere.

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Depinde cat de des bagi in organism cate o lingura jumate de miere. Nici mierea multa nu e buna chiar daca e naturala. Daca e din comert atunci nu mai o folosi

| MCRgurl a răspuns:

Evident ca mierea e mai sanatoasa decat zaharul deci din punctul asta de vedere ai facut bine dar din cate stiam eu, nu ingrasa.Dar acum depinde. Daca folosesti miere naturala atunci nu cred ca e vreo problema.De cea cumparata nu stiu ce sa zic.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Inceraca inainte sa bei sucurile acelea fara sa le indulcesti sa vezi ce gust bun au. Eu aproape zilnic imi fac, de la fructe, sfecla, morcovi, si sunt dulci.
Daca totusi vrei sa adaugi miere, nu e problema, e chiar sanatoasa, dar cu moderatie fiindca nu e saraca in calorii. Mai poti folosi indulcitori precum sirop de artar sau de stevie, sa nu te aperie pretul fiindca sunt extrem de dulci si te tin o perioada buna.

| MariaLarissa a răspuns:

Nu te vei ingrasa. Mierea este buna pentru organismMierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup.
Vitamina A 0 IU Vitamina C 0, 5 mg
Calciu 6 mg Fier 0, 4 mg
Vitamina D 0 IU Vitamina B6 0 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 2 mg
Deci, nu te speria!

| GoStar a răspuns:

Nu te ingrasi de la miere, mai ales de la o lingurita.