| HeyItsme a întrebat:

Bună seara,as dori sa îmi dați niște sfaturi în legătură cu pierderea în greutate.
Ideea sta în felul următor. Sunt fata, am 16 ani, 1.82 și 76 kg.Nu am realizat ca am 76 kg pana alaltăieri, deoarece nu îmi place sa am cântar în casa, mă demoralizeaza în sensul ca știu ca o sa mă urc în fiecare zi de 5 ori și voi vedea cum pun kilogramele. Însă de ieri am luat hotărârea sa țin un regim,eu nefiind un guru al sportului,dar unul al dulciurilor,sucurilor,și tuturor chestiilor nesănătoase.
Astăzi, la micul dejun am luat o porție de lapte cu cereale(nu prea mănânc altceva dimineață,nu pot)
La prânz am mâncat legume fierte,iar ca un "desert",salam de biscuiți (făcut în casa, nu cumpărat)
Apoi,seara am avut ultima masa, la 19:30, pui fiert cu salata de varza.
Apoi,mai pe seara, din dorința de a ronțăi ceva, am mâncat 3 nectarine și o portocala(prostul obicei de a sta la calculator și mânca)
Însă nu am băut nici un fel de suc,nici un fel de dulciuri cumpărate sau altceva.
Cat despre apa,sincer, câteodată beau și 3l pe zi.
De menționat ca,deși nu sunt o fana a sportului,sunt o fana a ciclismului, iar odată la 2-3 zile petrec câte 4-5 ore cu bicicleta,poate chiar mai mult.
Deși știu ca nu este o dieta foarte drastica,renunțând la sucuri și alte porcarii,prajeli sau pâine(nu mănânc deloc pâine, chiar și înainte sa fiu la "dieta").O sa pot da jos într-o luna măcar 5 kg? Orice răspuns e bine-venit, Mulțumesc!

5 răspunsuri:
| Andwta a răspuns:

Matusa mea tine dieta aceasta cu cartofi fieri si iaurt. Daca te apuci de dieta ar fi bine si sa te tii de ea, dupa ai sa te ingrasi mai tare daca nu o respecti. Mananca cat trebuie, da si cu bicicleta slabesti. Am testat eu plus iti fac picioare faine. Succes

| Edisor27 a răspuns:

Salut, iti recomand sa incerci Dieta Rina, mama mea a incercat-o si in doua saptamani a slabit 5 kg, sunt si cazuri in care in doua saptamani au slabit chiar si 10 kg, intereseaza-te mai multe despre aceasta dieta, este buna!

| OtherNews07 a răspuns:

Salut,nu este recomandat sa tii cine stie ce dieta drastica.Si e de mentionat ca nu poti sa slabesti doar cu dieta,trebuie si cateva exercitii fizice, daca iti place ciclismul, plimba-te cu bicicleta, poti alerga, poti sari coarda.Asta este antrenament cardio,iar cel mai bun impotriva kilogramelor este antrenamentul cu greutati;
nu trebuie sa iti faci griji ca vei fi prea musculoasa,cum le vezi pe culturistele alea de la televizor(alea se injecteaza cu testosteron,si
normal ca arata masculin)
Insa,un antrenament HIIT
(High Interval Intensity Training,il poti cauta pe net) are rolul de a creste putin musculatura,exact ca la fete,iti va da chiar forme,brate tonifiate,sani mai mari,fund mai bombat pentru ca le antrenezi,iar atunci cand ai muschi,vei arde grasimea chiar si cand stai,crede-ma, eu sunt tot fata, si m-am antrenat cu gantere(nu chiar antrenamentul HIIT, dar mi-am propus sa-l fac) si am bratele tonifiate, si doua patratele sus.Bine,poate tie nu ti-ar place sa ai patratele,dar sa stii ca fara muschi,nu ti se formeaza tesutul activ,care te ajuta sa arzi calorii chiar si atunci cand stai,eu ard calorii de la brau in sus cand stau,fiindca acolo am muschii formati,iar de la abdomenul inferior in jos,nu ard calorii cand stau, ard chiar foarte greu pentru ca recunosc ca eu nu m-am antrenat bine, cum ti-am spus, voi face antrenamentul HIIT si ti-as recomanda sa cumperi sau sa iti improvizezi gantere, si sa cauti antrenamentul HIIT pe net.Deci nu iti face griji ca vei arata musculoasa, fetele iau masa musculara de 50 de ori mai greu decat baietii,
datorita hormonilor, si tu dimpotriva, vei avea chiar forme.Cat despre dieta,nu e neaparat dieta,trebuie doar sa nu mai bei bauturi carbogazoase,poti sa mananci dulciuri dietetice,
facute in casa,si inlocuiesti zaharul cu miere,painea alba o poti inlocui cu paine integrala. Dulciurile le poti inlocui cu fructe,atunci cand mananaci fructe,ti se taie pofta de zahar.
VEZI CA FRUCTELE SE MANANCA IN TIMPUL ZILEI, NICIODATA SEARA SAU NOAPTEA, PENTRU CA ATUNCI METABOLISMUL NOSTRU SCADE SI NU MAI E CAPABIL SA IA VITAMINELE DIN ELE, IAR FRUCTELE SE VOR DEPOZITA SUB FIRMA DE GRASIME!
Asa ca poti manca fructe la doua ore dupa prima masa si la doua ore inainte de a doua masa, ca gustare.
Mananca bine la micul dejun ca sa nu mananci mai mult dacat e nevoie in restul zilei.Mananca proteine, daca ai 76 de kg, ar trebui sa mananci cam 76 de grame pe zi.
Mananca grasimi sanatoase(fructe oleaginoase:alune, nuci,
migdale) Gustarile sa fie doar fructe sau batoane proteice, dulciuri proteice/dietetice.
Un exemplu de dulce proteic, ar fi ciocolata neagra cu peste 80% cacao,asta o poti manca si cumparata din magazine,
pentru ca are foarte putin zahar,sau fa-o in casa si inlocuieste zaharul cu miere.
Mananca bine,putin si des,
nu conteaza cat mananci,
conteaza ce mananci,
calitatea mancarii.
Eh,si daca tot nu esti dispusa sa faci antrenamentul cu greutati fa antrenamentul cardio macar(cu toate ca nu vei obtine rezultate rapide,vei obtine rezultate foarte greu).
Si cardio este bun pentru intarirea metabolismului dar...
Ai obtine rezultate super,
alternand cardio cu greutati, o zi cu greutati, o zi cardio, dar e alegerea ta!
Deci, oricum trebuie sa faci sport si sa ai o alimentatie echilibrata daca vrei sa pierzi in greutate.
Sper ca te-am ajutat!

| Raudelacrimi1 a răspuns:

Buna! Pentru inceput ai facut bine ca ai renuntat la dulciuri si sucuri. Pentru a slabi trebuie sa mananci cat mai des si putin. Poti avea si cate 6 mese pe zi ele incepand undeva la ora 07:00 si terminandu-se la 20:00. Desigur o data la o saptamana sau chiar 2 poti sa ai renumitul "cheat day" unde mai poti gusta sau manca dulciuri in cantitati mici. Incearca pe parcursul dietei sa inlocuiesti dulciurile si sucurile cu fructe dar asta nu dupa 6-7 pentru ca fructele fermenteaza si nu este bine pentru organismuul tau. Cat despre apa nu e bine sa bei aiurea fara sa ai un program. Trebuie sa incepi ziua cu un pahar de 250ml pe stomacul gol si inainte de orice masa sa bei cam cu 30m-1 ora un pahar de 300 ml.Nu te infometa, mananca des si putin in asa fel incat sa nu simti foamea aia care te roade pe dinauntru pentru ca asa, cand vei ajunge la masa, vei manca mult fara sa iti dai seama cat ai mancat de fapt...In orice caz, multa bafta!