| deeya92deeya a întrebat:

Sunt fata si am 24 de ani. As vrea sa ma inscriu la un curs de karate ca sa invat cateva tehnici de baza de autoaparare. Am o inaltime de 1.70 m. Oare e prea tarziu pentru varsta mea? Ati putea sa-mi descrieti cateva exemple de tehnici de autoaparare? Multumesc anticipat.

3 răspunsuri:
| AntoniSoulesOne a răspuns:

Niciodată nu e târziubig grin şi e o vârstă potrivită. nu şti când te va aborda vreun golan. şi şpoc una în mititel şi gata e. spor la karate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciodata nu e prea tarziu pentru karate. Vezi sa fie full contact ca altfel nu inveti nimic.

| florinflorescu a răspuns:

Buna, sunt Florin, eu am practicat Qwan Ki Do (arte martiale vietnameze) de mic copil (4-5ani). Pot sa iti spun ca l-am adoptat ca un stil de viata, pentru ca mintea sanatoasa sta intr-un corp sanatos. Miscare ne face foarte bine. Mie imi pare rau nu mai practic de 2-3ani, pentru ca m-am mutat la tara, fac neveta, timpul este limitat, fac treaba la tara in loc sa merg la karate. Iti recomand mult sa mergi la o sala in care se practica Qwan Ki Do, pentru ca se bazea in primul rand pe autoaparare, nu sa ii spargi nasu celui cu care faci echipa, ca la alte genuri. Tehnici sunt enorm de multe doar pentru aparare, multe se numesc prize, ai zis ca vrei exemple, uite unul: pune o persoana sa iti prinda ambele maini(o mana a lui prinde una a ta) de la incheietura mainii sa te stranga cat poate el, in mod normal e greu sa scapi daca nu stii ce sa faci; ca sa scapi trebuie doar sa rasucesti mainile tale din interior spre exterior, repede. Pe langa aceste tehnici mai intai se face incalzire, fiindca muschii si ligamentele au nevoie sa fie incalzite inainte sa fie puse sa execute anumite tehnici, sau sa suporte presiune. Iti recomand cu caldura sa practici arte martiale, iar daca vei merge sa vezi pe altii cum practica vei scapa de ideea ca ai 24 de ani, pentru ca multi practica si la 40-50ani poate si mai mult. Succes.