| cerbulroz a întrebat:

Cam cat ar trebui sa alerg pe zi ( si cat timp) ca sa dau grasimea de pe burta jos? nu sunt grasa, doar grasimea de pe burta a aparut pentru ca vara asta "m-am lasat pe o ureche ". multumesc mult

19 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Buna!
O data sau de 2 ori pe zi cat de mult rezisti, nu te forta prea tare. De asemenea poti face exercitii de pe Youtube speciale pentru acea grupa de muschi. Cauta "abs workout" si ai mai multe variante.

| RAY a răspuns:

O dieta bogata in proteine si sport
ai acolo programe si diete
http://adio-grasime.ucoz.ro/......15-08-21-1

| J0B0MAT a răspuns:

Nu stiu de alergat, dar pot sa spun iti ca eu am reusit cu abdomene

| cerbulroz explică (pentru J0B0MAT):

Grasimea? fac exercitii. dar am auzit ca degeaba antrenez muschii ..ca fac patratele sub grasime.

| Radu284 a răspuns:

Cum ziceai si tu, nu poti scoate DOAR grasimea de pe burta prin exercitii. grasimea este eliminata de corp uniform.
Trebuie sa mananci mai putin, si/sau sa faci exercitii mai multe. Dar oricum o iei, mancarea zilnica trebuie sa iti asigure mai putine calorii decat consumi in ziua aia.

| alin100 a răspuns:

Nu iti putem zice, deoarece totul depinde numai de tine.Degeaba tu alergi 15 minute si arzi un nr de calorii, iar pe urma mananci o shaorma, vei reveni la acelasi nr de calorii.Trebuie sa-ti faci un plan de nutritie bine pus la punct.

| cerbulroz explică (pentru alin100):

Dar nu ma pricep. nu mananc shaorma. mananc ..paste. iua. lucruri cat de cat normale. am nevoie de un program si nu gasesc unul bun de la inceput pana la sfarsit.

| alin100 a răspuns:

Buna.Nu iti trebuie niciun program ca sa slabesti.Iti spun eu ce trebuie sa faci.Trebuie sa te bazezi pe 3 lucruri foarte importante:alimentatie, antrenament, si odihna.

1.Alimentaia:Pentru a slabi trebuie sa fii in deficit caloric.Adica din nivelul tau de mentinere de calorii pe care il calculezi de pe acest sitehttp://www.fitness-scandinavia.ro/ro/calculator,scazi cu 300-400 de kcalorii.Caloriile le gasesti pe ambalajul fiecarui produs pe care il mananci, si te apuci frumos si iti calculezi caloriile pe care tu ti-ai propus sa le mananci. Daca nu vei slabi cu un deficit de 300-400 kcalorii, scazi la 500, si asa te asigur ca vei slabi.

2.Antrenamentul:Pentru a slabi trebuie sa faci cardio. Daca nu mergi la sala,poti alerga prin parc,sa mergi cu bicicleta, sa inoti, faci flotari, abdomene.Dar daca totusi te poti duce la sala iti recomand sa faci HIIT, ai aici un model:https://www.youtube.com/watch?v=S5zUUvxzUvk.


3.Odihna:Trebuie sa dormi cel putin 6-7 ore pe noapte, si nu sa pierzi noptile prin cluburi.Muschii au nevoie de odihna pentru a se reface, chiar si dupa un antrenament usor.

Daca vei urma acesti 3 pasi sigur vei slabi.Nu ai nevoie de cine stie ce dieta minune pentru slabit si pastile miraculoase.Succes!

| FunditzaWwW a răspuns:

Poti face o cura de detoxifiere a organismului bea multa apa, poti adauga la ea lamaie si Frunze de menta castravete sau apa calda cu lamaie inainte de masa daca te tine poti da o bei dimineata pe stomacul gol dar totusi nu iti recomand cunosc o cura care la mine functioneaza...:3zile doar lactate 3zile legume 3zile fructe 3zile peste 12 zile se tine; daca vrei sa adaugi si 3zile carne dar preparate numai de pui fierte de preferabil daca esti sportiva 20de abdomene dimineata si repeți seria si seara daca vrei mai adaugi in funcție de cum poti.

| FunditzaWwW a răspuns:

Aleargă dimineata serii de câte 4-5si seara 2 timp de o luna daca esti la cura nu merge sportul cu cura.

| Raskolnikow a răspuns:

Alergare,mers pe jos circa 3 ore pe zi dar pe distante lungi, oricum minim 10 kilometri zilnic

| AnaWlm a răspuns:

Nu stiu cat de mult ajuta alergatul pentru muschii abdomenului. Ar trebui sa faci exercitii care sa solicite grupa aia musculara, gen ridicatul picioarelor la un unghi de 90 de grade (asta lucreaza si muschii spatelui si picioarelor). Si, in primul rand, un stil de viata sanatos, fara prea multe excese. Ca deagaba faci exercitii si dupa te duci si aspiri tot frigiderul. laughing

| cerbulroz explică (pentru AnaWlm):

fac exercitii. dar am auzit ca degeaba antrenez muschii ..ca fac patratele sub grasime..si nu mananc mult. m-am ingrasat pentru ca m-am lasat de handbal acum un an...

| AnaWlm a răspuns:

Cum adica faci patratele sub grasime? Cand lucrezi muschii aia, arderile sunt mai rapide in zona si grasimea se topeste. Patratelele se formeaza si prind contur abia dupa ce abdomenul este plat. Nu sunt experta, dar nu prea e logic... Sa faci patratele sub grasime laughing si nu cred ca iti trebuie un program fix diversitatea ajuta mai mult. Mare dieta nu e cazul sa tii, ca nu esti grasa, din cate am inteles. Mananca mai putina paine, bea multa apa, ultima masa la 18, micul dejun e si el foarte important. Si fara gustari de genul chipsuri,ciocolata multa,inghetata,prajituri, fornetti, etc. Eventua fructe. Incearca sa mananci sanatos si divers. Si nu te stresa prea mult cu dieta, ca mai rau ti se face foame. Gandeste te ca mananci sanatos, nu ca tii o dieta sau ca vrei sa slabesti. Bafta :*

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnaWlm):

Ba e foarte logic, muschii se dezvolta sub grasime, nu e ceva iesit din comun.

p.s. : nu exista "arderi mai rapide in zona", nu poti slabi local, cand accelerezi arderile se accelereaza in tot organismul

| AnaWlm a răspuns:

E doar opinia mea, nimeni nu a zis ca e 100% corecta. M am bazat pe exemplul propriei persoane. Am abdomenul plat si conturul patratelelor, fara sa fac nici cel mai mic efort. Deci, (dupa logica mea), arderile sunt mai rapide. In schimb, daca fac exces de dulciuri cateva zile, totul se depunde in zona superioara a picioarelor si trebuie sa ma abtin o saptamana de la mancare hipercalorica.Deci,consider ca arderile sunt mai lente acolo.

| Monica_Andreea_2001 a răspuns:

Am slabit 16 Kg.Merg la sala de peste un an.Este adevarat ca faci patratele sub grasime.Nu,, lucrezi grasimea" ci incordezi muschii, tii din ei.Ca arzi grasimea din jur e partea a doua.Trebuie sa faci multe abdomene si atat.

| ingrid2000 a răspuns:

Iti recomand sa nu mananci seara, sa bei multe sucuri naturale si sa faci din ce in ce mai multe abdomene pe zi ce trece.si eu am facut acelasi lucru si am slabit 5-6 kg.

| Alex229677777 a răspuns:

Pai daca vrei sa scapi de grasimea de pe burta ar trebui sa faci abdomene alergatul nu prea te ajuta cu scapatul grasimi de pe burta eu iti recomand sa faci 30 min - 1 ora exercitii fizice nu numai abdomene.