anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E buna nuca macinata ca si pudra amestecata cu o cana de lapte inainte de culcare? (si cu miere, sau o banana/sau nu neaparat inainte de culcare)

3 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Sunt mai multe scoli de gandire care iti vor da un set de raspunsuri de la da la nu. Toata paleta. Si conform fiecarei scoli de gandire raspunsul este corect.

Scoala de gandire la care sunt arondat eu, spune ca acest lucru nu este bine, deoarece:

1. Laptele nu este recomandat a fii consumat de catre om, deoarece:
- desi are calciu, el nu este usor biodisponibil pentru corp.
- contine cazeina (o proteina care provoaca alergii, precum si alte probleme)
- ar putea sa contina diverse bacterii (provenite din fecale, etc) destul de nesanatoase, precum si diverse alte probleme: hormoni, substante si alte chestii dure)
E un nene care argumenteaza asta in documentaul "laptsolut uimitor" si il gasesti pe net. E interesant.

Nuca macinata isi pierde o parte din uleiurile esentiale. De asemenea o alta parte se oxideaza. Rezultand un produs care nu mai are aceeasi valoare nutritiva. Oricum ar fi, nuca macinata (relativ proaspata) tot este mai buna decat deloc. Problema se pune la cantitate. Deoarece este puternic calorica (Datorita uleiurilor continute).

Mierea care ar indulci smecheria ar creste seara nivelul de insulina (reactie a corpului la gustul de dulce) si tot ce prinde in plus depune.

Banana ar fi ok de consumat seara, pentru a evita senzatiile de balonare ar fi recomandabil sa nu o amesteci cu legume sau carne sau branza, etc. Deoarece fiecare grupa de alimente are un anume timp de digerare. Iar daca banana de exemplu sta 4 ore in stomac pana cand carnea este consumata, atunci ea incepe sa fermenteze si apar senzatii neplacute.

Se spune ca nu este bine sa mananci inainte de culcare cu 4 ore, deoarece cam atat ia carnii sa treaca la digerat. Daca e branza se ajunge si la 8...12 ore. In momentul in care te pui la orizontala timpul de digestie creste, dupa unii autori aproape dublu. Motiv pentru care organismul va fi ocupat cu digestia, de care se va ocupa o cantitate mai mare de sange iar functiile de regenerare celulara din timpul somnului vor fi incetinite, rezultand intr-o stare de somnolenta sau oboseala dupa.

Repet, sunt mai multe abordari, fiecare punand accentul pe ceva, ba calorii, ba faptul ca se considera ca e mancare usoara, etc si etc. Repet asta deoarece nu vreau sa incrucisez sabia cu alte persoane care vor ataca aceasta teorie.

| kar1GaNNN a răspuns:

Poti sa mananci si dimineata, nu neaparat numai seara.

| Dumitrache_Mara_1995 a răspuns:

Sincer nu prea...dar daca vei incerca va fi mai bine.Nu cred ca face rau la ceva asa ca mai bine incearca.
Funda, te rog!