Întrebare recomandată | dannyl a întrebat:

Exercitiile de fitness pot dauna coloanei vertebrale?

Am reinceput de curand sa merg la sala de 2-3 ori pe saptamana, incercand pe cat pot sa fac exercitii pentru toate grupele majore de muschi (piept, triceps, spate, biceps, picioare, umeri). In fine, nu mai intru in detalii acum. Ideea e ca de multi ani de zile am si niste probleme cu coloana, cauzate, probabil, de pozitia incorecta folosita in fata computerului.

Avand in vedere ca evit exercitiile in care sa exista o greutate care sa imi apese coloana, mersul la sala imi poate agrava problema? Daca da, cum? Si ce ar trebui sa evit?

Răspuns Câştigător
| Veleno1 a răspuns:

Tu nu faci fitness, faci bodybuilding. Daca ai probleme cu spatele evita exercitiile care streseaza putin coloana.(genoflexiuni, indreptari etc) sau fa-le cu centura

4 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Si eu am probleme cu spatele. daca faci ex corect (cu spatele drept, sa nu il arcuiesti la ex de genul impins la piept) si dupa fiecare zi de sala (sau macar de 2 ori pe saptamana) faci special 4-5 serii de lombari alternativ cu stand agatat de palier cat poti de mult nu o sa mai simti dureri. eu asa fac sa imi tin durerea de spate in frau, si am reinceput sa fac trapezul cu greutati maricele si nu ma mai doare.

| lpavel a răspuns:

In viata de zi cu zi dar mai ales la sala incearca sa ti spatele drept mereu, altfel vei avea probleme serioase!

| MeConstantine a răspuns:

Buna,
Cand se fac exercitii, chiar si cele de la sala, exista o ordine in care trebuie sa le faci, astfel incat sa nu soliciti muschi deja solicitati si sa recreezi alte probleme. Partea cu spatele drept este imposibil sa-l tii mereu chiar daca stai la calculator.
Daca la sala exista un trainer intreaba-l de ordinea corecta in care trebuie sa le faci. Eu incepeam cu picioarele, adica jogging pe pista, se incordau si muscii. Apoi cu abdomene si pe urma extensii si dupa aia treceam la restul exercitiilor cu muschii deja incalziti si pregatiti.

| AxXeL1124 a răspuns:

Acum depinde daca faci exercitiile corect. Daca faci genoflectiuni cu harlera in spate si nu tii spatele drept, s-ar putea sa ai mari probleme. Incearca sa stai cu spatele drept tot timpul si in fata Pc si pe strada.